A pus apă minerală în pământul plantelor și a descoperit un truc fantastic. Ce s-a întâmplat în câteva zile
La prima vedere, să torni apă minerală carbozagoasă la plante poate părea ciudat și fără sens. Cu toate acestea, multe studii și oameni de știință din domeniul solului susțin că aceasta este extrem de benefică pentru ele. Iată de ce să încerci și tu acest truc.
De ce să uzi plantele cu apă minerală
Deși poate suna ciudat, această băutură carbogazoasă poate aduce beneficii semnificative plantelor tale verzi. Acestea sunt cunoscute pentru faptul că absorb dioxidul de carbon din aer prin frunze, însă rădăcinile absorb și ele CO2.
Mai multe studii au arătat că plantele pot extrage carbon din CO2 din apa carbogazoasă. S-a constatat, de asemenea, că udarea cu apă carbogazoasă a crescut nivelurile de calciu, magneziu și zinc prezente în frunze, în comparație cu plantele udate cu apă normală.
În funcție de tip și de sursă, apa carbogazoasă poate, de asemenea, să le ofere plantelor tale un aport de minerale. Se crede că acest lucru se datorează unei combinații între mineralele din apa gazoasă în sine și faptul că apa carbogazoasă este mai acidă decât apa simplă, ceea ce poate spori disponibilitatea nutrienților în sol.
Alte sfaturi importante
Apa carbogazoasă nu înlocuiește îngrășămintele
Dacă nu fertilizezi, sau dacă o faci, dar nu utilizezi un produs complet și echilibrat, mineralele adăugate și aciditatea pot stimula temporar absorbția anumitor minerale. Cu toate acestea, apa carbogazoasă nu furnizează tot ceea ce o plantă are nevoie sau nivelurile de care au nevoie.
Optează pentru apa la temperatura camerei
Apa minerală este adesea depozitată în frigider, dar, carbogazoasă sau nu, evită întotdeauna să uzi plantele cu apă rece. Aceasta le poate provoca un șoc radicular ce se poate solda cu deteriorarea ireversibilă a rădăcinilor, precum și la căderea frunzelor.
Nu toate tipurile de apă carbogazoasă sunt bune pentru plante
Evită să folosești acele produse care au adaos de zahăr sau culoare. Zahărul poate provoca osmoză inversă, ceea ce face ca o plantă să piardă apă și, în cele din urmă, să moară.
Specialiștii recomandă că cel mai bine este să folosești apă carbogazoasă la fiecare două udări. Rădăcinile vor absorbi CO2 împreună cu alți macro nutrienți, oferindu-ți plantele mult visate.
Citește și: Plantele care nu au nevoie deloc de pământ. Pot rezista doar în apă