A pus amoniac și sare pe covor, apoi a frecat ușor. Ce s-a întâmplat în câteva minute e ireal

A pus amoniac și sare pe covor, apoi a frecat ușor. Ce s-a întâmplat în câteva minute e ireal
Amoniac și sare - ingredientele care te ajută să-ți cureți covorul

Cu siguranță vei scăpa de griji atunci când vei afla soluția eficientă și rapidă de a scăpa de covoarele murdare! Cum poți să le cureți cu amoniac și sare? Toată lumea are în casă ingredientele secrete care te ajută în doar câteva minute.

Amoniac și sare, soluția-minune. Freacă ușor covorul cu ea și vezi ce se întâmplă

Toată lumea are în casă amoniac și sare, dar puțini știu că aceste două ingrediente te ajută foarte tare le curățenie. Covoarele sintetice sunt din ce în ce mai pretențioase, dar cu toate astea sunt alese de majoritatea pentru că sunt mai ieftine și practice. Pot totuși să fie menținute cum trebuie cu ajutorul unei soluții din amoniac, sare și puțină apă. Trebuie doar să le lași pe partea unde e pătat covorul sau să o pui pe toată suprafața lui, mai apoi freci ingredientele cu o perie și clătești bine de tot. Poți interveni mai apoi cu o opțiune din comerț, pentru un plus de parfum, dar ai în minte faptul că toate produsele din magazine sunt pline de chimicale.

Alte trucuri pentru curățarea covoarelor

Amoniac și sare
Oțet de mere pentru pete rezistente
Sarea redă strălucirea covoarelor
Bicarbonatul de sodiu te ajută cu petele de vin roșu
Lămâia e aliatul petelor întârite
Berea de pe covoare se spală cu cafea

Amoniac și sare, ingredientele minunate din bucătărie care te ajută la curățenie
Amoniac și sare, ingredientele minunate din bucătărie care te ajută la curățenie. Cum să scapi de cele mai rezistente pete? 

Cum să faci asta?

Covorul se spală cu apă și săpun – Dacă este foarte murdar și nu e un covor deosebit, ci unul obișnuit. Ai nevoie de un burete impregnat cu o soluție compusă din apă călduță și 1-2 picături de detergent de vase manual. Se stoarce bine buretele și se freacă ușor covorul, apoi se clătește cu o cârpă de microfibră umedă. Se usucă frecând covorul în toate direcțiile cu un burete de prosop. Se lasă să se usuce bine. Curățarea covorului cu un aparat cu aburi – Dacă nu este foarte murdar se poate curăța cu un aparat cu vapori de apă. Iată la ce trebuie să fi atent: Verifică dacă ies culorile, fiindcă se poate decolora din cauza temperaturii înalte; Nu folosi prea multă soluție de curățat; Nu umezi prea tare covorul pentru a-i asigura o uscare rapidă; Optează pentru un aparat suficient de puternic pentru a putea extrage soluția de curățat. Varsă apă caldă în aparat și adaugă soluția” (Sursa: libertatea.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI