23 mart. 2024 | 20:56

A murit Nicolae Manolescu, unul dintre cei mai mari oameni de cultură din România. Avea 84 de ani

News
A murit Nicolae Manolescu, unul dintre cei mai mari oameni de cultură din România. Avea 84 de ani
Foto: Profimedia

Un anunț trist a fost făcut în urmă cu puțin timp. A murit Nicolae Manolescu, unul dintre cei mai mari oameni de cultură din România, la vârsta de 84 de ani. Mesajul transmis de Cristian Tudor Popescu, după tragicul anunț.

A murit Nicolae Manolescu

România și-a pierdut unul dintre cei mai mari oameni de cultură. Sâmbătă, 23 martie 2024, s-a anunțat că a murit Nicolae Manolescu. Academicianul avea 84 de ani.

Anunțul morții acestuia a fost făcut de reprezentanți ai Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti, printr-un mesaj publicat pe o platformă de social media.

”Astăzi, 23 martie 2024, s-a stins din viaţă acad. Nicolae Manolescu, profesor al facultăţii noastre, autor al unei opere monumentale care a redefinit critica şi istoriografia literară românească în perioada postbelică.

Colegii şi studenţii din Facultatea de Litere sunt alături de familie şi prieteni, de toţi cei care l-au preţuit, i-au citit cărţile şi cronicile şi care au învăţat de la el. Odihnească-se în pace!”, este mesajul postat, sâmbătă seară, pe Facebook, de reprezentanţii Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii din Bucureşti.

Este considerat unul dintre cei mai importanți critici literari români din ultimele decenii

Nicolae Manolescu s-a născut pe 27 noiembrie 1939, în Râmnicu Vâlcea. A fost critic și istoric literar, cronicar literar și profesor universitar, membru titular al Academiei Române (din 2013), fiind considerat unul dintre cei mai importanți critici literari români din ultimele decenii.

Te-ar putea interesa și: Doliu uriaș în România. A murit Daniel Barbu, fostul ministru al Culturii: care a fost cauza morții

A murit Nicolae Manolescu, unul dintre cei mai mari oameni de cultură din România. Avea 84 de ani

Foto: Profimedia

Mesajul transmis de Cristian Tudor Popescu

Printre primii care au reacționat după anunțul decesului a fost jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

„Unul dintre marii critici literari și profesori ai culturii române, Nicolae Manolescu, a încetat din viață la vârsta de 84 de ani, în urma unui stop cardiac. Îi voi păstra amintirea vie, a scris jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Criticul literar Mircea Mihăieș l-a numit „cel mai important critic şi istoric literar român de după Al Doilea Război Mondial”.

„S-a stins din viaţă Nicolae Manolescu, cel mai important critic şi istoric literar român de după Al Doilea Război Mondial. Dumnezeu să-l odihnească!”, a transmis sâmbătă criticul literar Mircea Mihăieş.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea
Digi24
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Decizie pentru cei care primesc pensia PRIN POȘTĂ. Anunțul venit chiar astăzi, 27 APRILIE
Capital.ro
Locuri de grătar de 1 mai 2024. Aici poţi face grătar fără să primeşti amendă!
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALCUL pentru PENSIE! ACTELE care SCHIMBĂ totul
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro