A murit Miki Alexandrescu. Ce făcea cunoscutul comentator de Formula 1 chiar înainte să se stingă din viață

A murit Miki Alexandrescu. Ce făcea cunoscutul comentator de Formula 1 chiar înainte să se stingă din viață

Cunoscutul comentator al curselor de Formula 1, Miki Alexandrescu, a decedat la vârsta de 65 de ani. Anunțul oficial a fost făcut de Eurosport, post la care comentatorul a lucrat câțiva ani.

A murit Miki Alexandrescu. Ce făcea cunoscutul comentator de Formula 1 chiar înainte să se stingă din viață

Decesul fostului comentator de Formula 1 a fost anunțat oficial de Eurosport, postul la care Mihai „Miki” Alexandrescu a lucrat mai mulți ani. Potrivit sursei citate, acesta ar fi făcut infarct în timpul unei partide de tenis cu fiul său. „Miki” Alexandrescu a făcut carieră la TVR în anii ’90, acolo unde a comentat ani în șir Formula 1, după care a trecut la Pro TV, când acest post de televiziune a transmis „Marele Circ”.

„Fostul comentator al curselor de Formula 1 avea 65 de ani si a facut infarct in timpul unui meci de tenis jucat cu fiul său”, anunță Eurosport.

Regretatul Miki Alexandrescu a fost un apropiat al piloților din Formula 1

Cine a fost Miki Alexandrescu, comentatorul de Formula 1 care a încetat din viață

Miki Alexandrescu s-a făcut cunoscut în anii 90, când a comentat pentru TVR și apoi pentru Pro TV cursele din Formula 1. De asemenea, a colaborat cu mai multe reviste din lumea sporturilor cu motor.

Întreaga sa activitate jurnalistică a fost legată de lumea sporturilor cu motor. Pasiunea lui Miki Alexandrescu pentru lumea cailor-putere are o origine a fost dobândită încă din copilărie. Tatăl acestuia, Emilian Alexandrescu, unul dintre fondatorii școlii de șoferi și motocicliști amatori din București, obișnuia să-l ducă la poligoanele auto.
Însă primii ani din cariera de jurnalist ai lui Dan Alexandrescu nu au fost deloc ușori. După ce i s-au confiscat casa și mașina, în 1981, la vârsta de 30 de ani a părăsit țara și s-a stabilit în Franța, unde nu a traversat o perioadă tocmai bună.

A „virat” însă repede și a ajuns corespondent pe teme de automobilism pentru diverse ziare din Japonia, SUA, Canada, Taiwan, Italia si Anglia. Doi ani mai târziu, a devenit un membru al uriașului angrenaj al Formulei 1, el fiind, de fapt, primul jurnalist roman acreditat pe lângă Marele Circ

„Asa am ajuns să mă împrietenesc cu piloți celebri precum Ayrton Senna, Nelson Piquet, Niki Lauda sau Alain Prost”, mărturisea regretatul jurnalist, conform Fanatik. Mai târziu, s-a ocupat de managementul unor piloți de Formula 1, cel mai cunoscut fiind Jean Alesi.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI