A murit fiica lui Lucian Blaga. Mesajul emoționant al lui Dan Negru de acum o lună

A murit fiica lui Lucian Blaga. Mesajul emoționant al lui Dan Negru de acum o lună
A murit fiica lui Lucian Blaga

Dan Negru a fost întristat după ce a aflat că Dorli Blaga, fiica marelui Lucian Blaga, a încetat din viață. Fata celebrului poet român a murit la venerabilă vârstă de 91 de ani. Mesajul emoționant al prezentatorului de la Antena 1.

Dan Negru, mesaj trist după moartea fiicei marelui poet Lucian Blaga

Acum o lună de zile, Dan Negru le transmitea un mesaj emoționant colegilor săi de breaslă, încurajând oamenii de televiziune să-i ia interviu lui Dorli Blaga, fiica celebrului poet național Lucian Blaga. Din păcate, Dorli a murit cu puțin timp în urmă, lăsând un gol în inima vedetei.

„A murit fiica lui Blaga, Dorli Blaga. Postarea de mai jos e degeaba de acum. Sunt mahnit ca n-am reușit sa-mi conving colegii din tv așa cum am scris atunci, aici…”, a scris Dan Negru pe pagina lui oficială de Facebook, în dreptul mesajului de acum o lună în care-i sfătuia pe jurnaliști să stea de vorbă cu Dorli Blaga, fiica unei legende a României.

Pe 13 octombrie, Dan Negru posta pe rețelele de socializare o fotografie surprinsă pe străzile din Alba Iulia, acolo unde trăia fiica lui Lucian Blaga, Dorli. Vedeta de la Antena 1 își îndemna colegii de televiziune să-i ia un interviu femeii, pe care o considera un adevărat izvor de cunoștiințe și povești legendare.

„Am trecut pe aici acum și mi-am amintit că la Alba Iulia trăiește fiica unui legende: Dorli Blaga, fiica lui Lucian Blaga. La 91 de ani e perfect lucidă și poveștile ei despre personalitățile pe care le-a întâlnit sunt extraordinare.

Le-aș propune colegilor mei din televiziuni, acu când se pregătesc programele de 1 Decembrie, să o ia în seamă pe fiica lui Blaga. Poveștile ei vor aduce aplauze și onoare televiziunii care le va difuza.

Căutați-o pe fiica lui Lucian Blaga! „Viața e o plimbare spre somn”, zicea tatăl lui Dorli. Faceți o plimbare la Alba și arătați-o la tv de 1 decembrie. Cât încă se mai poate! Tatăl ei are o statuie sau o stradă în fiecare oraș românesc…”, scria Dan Negru acum o lună, pe Facebook.

Cine a fost Dorli, fiica lui Lucian Blaga

Ana-Dorica Bugnariu a fost fiica scriitorului Lucian Blaga. Cea căreia i se zicea Dorli s-a născut pe data de 2 mai 1930, la Berna, în Elveția, țara în care tatăl ei era atașat de presă.

Până la vârsta de 9 ani, Dorli a trăit în străinătate cu părinții săi, în țări precum Elveția, Austria, Portugalia și Paris. S-a întors în România în primăvara anului 1939, unde părinții ei s-au stabilit la Cluj, acolo unde marele poet Lucian Blaga era profesor universitar și membru al Academiei Române.

Dorli Blaga a absolvit liceul în 1949 și s-a înscris, pe bază de examen de admitere, la Facultatea de Fizică. Fiica lui Lucian Blaga și-a dedicat viața contribuind la editarea operei complete a marelui poet, delegată fiind chiar de tatăl său.

Pentru eforturile sale, Biroul Senatului Universităţii „Lucian Blaga” i-a acordat lui Dorli Blaga titlul de Senator de Onoare, lucru care a emoționat-o foarte tare pe fiica regretatului poet.

„Sunt foarte emoţionată, aşa încât mi-e puţin greu să vorbesc. Vreau să mulţumesc în primul rând Domnului Rector şi Senatului, precum şi Doamnei Prorector, pentru cuvintele frumoase, pentru onoarea pe care mi-au făcut-o. În acelaşi timp vreau să mulţumesc Dlui.

Prof. univ. Horst Karl Unterkofler care a predat câţiva ani la Universitatea «Lucian Blaga» din Sibiu şi care a stimulat serios această iniţiativă şi participa la aceasta festivitate, venind special din Austria cu avionul, azi noapte.

De asemenea, mulţumesc Domnului prof. univ. Rainer Schubert şi fostului coleg de universitate la Cluj şi Director al Liceului Brukethal, Dl. H. Schmidt, şi desigur Dlui prof. univ. D. Stoicescu. Sunt foarte emoţionată”, mărturisea Dorli Blaga cu ocazia înmânării distincţiei, potrivit celor de la Adevărul.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI