A murit Constantin Lucescu, avocatul care i-a apărat pe soții Ceaușescu. Ce s-a ales de viața lui în ultimii ani

A murit Constantin Lucescu, avocatul care i-a apărat pe soții Ceaușescu. Ce s-a ales de viața lui în ultimii ani

În această dimineață, a murit generalul Constantin Lucescu, cel care i-a apărat pe soții Ceaușescu în procesul din 25 decembrie 1989. Acesta a murit în locuința sa din Caracal.

A murit Constantin Lucescu, avocatul care i-a apărat pe soții Ceaușescu. Ce s-a ales de viața lui în ultimii ani

Constantin Lucescu avea aproximativ 80 de ani și o boală foarte gravă. Surse locale susțin că generalul Constantin Lucescu suferea de o formă gravă de cancer, de mai mulți ani. A murit sâmbătă dimineața în locuința sa din Caracal. Pentru că soția lui a murit în urmă cu câțiva ani, acesta era îngrijit de o femeie.

Generalul Constantin Lucescu s-a făcut remarcat după ce i-a apărat pe Elena și Nicolae Ceaușescu în procesul de la Târgoviște, când cei doi dictatori au fost condamnați la moarte. Generalul Constantin Lucescu va fi înmormântat duminică, în Caracal.

Reamintim că Elena și Nicolae Ceaușescu au fost executați pe data de 25 decembrie 1989. Cei doi s-au împotrivit până în ultima clipă deciziei, dar soarta lor nu mai putea fi schimbată. Când a văzut că totul este hotărât, Elena a avut și o ultimă dorință, și anume, aceea de a fi executată alături de bărbatul ei.

Execuția soților Ceaușescu

“Împreună am luptat, să murim împreună!”, a replicat aceasta.

Pe de altă parte, Nicolae Ceaușescu nu a fost la fel de vocal precum soția sa. În drumul spre locul de execuție acesta a spus doar: “Puteam fi împușcați fără mascarada asta!”, după care a început să fredoneze imnul socialist.

Sentința de condamnare la moarte a fost pronunțată la ora 14:45. Deși verdictul admitea recurs, a fost executată cinci minute mai târziu (14:50), în curtea garnizoanei, chiar lângă clădirea corpului de gardă. După executarea cuplului, pedeapsa cu moartea a fost abolită în România. Cadavrele soților Ceaușescu au fost transportate cu elicopterul la Stadionul Ghencea și duse la morga Spitalului Militar Central. De acolo, acestea au fost transportate la Cimitirul Ghencea și înmormântate în mare secret.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI