A murit actorul Vladimir Găitan. Tragedie fără margini în România

A murit actorul Vladimir Găitan. Tragedie fără margini în România
Vladimir Gaitan a murit
Veste tragică în teatrul și în cinematografia română. Marele actor Vladimir Găitan a murit, potrivit Realitatea Plus. Acesta suferea de mai mulți ani de cancer. Actorul avea vârsta de 73 de ani.

A murit actorul Vladimir Găitan

Actorul Vladimir Găitan s-a stins atăzi din viață. Actorul a murit acasă, nu la spital.
”M-ati surprins putin. Am fost colegi de scena, am jucat 15 ani o piesa de mare succes, am filmat impreuna la Filmul Poker. A fost un om plin de umor. Nu era de acord cu cei care faceau lucruri nepermise. Din păcate ne stingem generații după generații și este un mare păcat. Din pacate, s-a chinuit foarte mult cu boala. Avea un cancer limfatic și bănuia că îl are de la Cernobîl. Din păcate, nu ne ocolește boala”, a declarat actorul Valentin Teodosiu, la Realitatea Plus.
”Rămâne un model pentru ce înseamnă filmul românesc”, a declarat actorul Ion Haiduc, la același post de televiziune.

”Mă simt boșorog”

Marele actor Vladimir Găitan a aniversat pe data de 2 februarie, vârsta de 73 de ani. Dar, de aproape trei decenii, acesta a purtat cu sine o boală cumplită, cancer al sângelui. An de an, maestrul a făcut transfuzii de sânge și citostatice la spitalul Fundeni, dar are și o schemă de tratament medicamentos pe care a fost nevoit să o respecte cu sfințenie. În acest an, starea actorului a început să se deterioreze. Dovadă stau pozele care îl înfășișau palid, cu cearcăne, vizibil slăbit și încărunțit. Vezi imaginile AICI.

Conștient că nu mai poate păcăli mult boala, actorul se agața cu disperare de familie pentru a se agăța de viață:

„Mă simt boșorog, vorba lui Florinel Piersic. Sper să mai trag de mine câțiva ani. Măcar vreo 2-3, nu aș zice mai mult, să mă bucur de copii, de băiatul care e la Londra, și care mi-a oferit o nepoțică extrem de frumoasă, cu origini ciudate, chinezo-thailandeze, ca mama ei. Aștept ca la anul și fiica mea să-mi facă un nepoțel. Când vezi că ai mai păcălit viața cu un an, te simți de parcă fiecare an îl furi dintr-o bancă pe care reușești să o spargi”, declara Vladimir Găitan anul trecut.

Menționăm că actorul Vladimir Găitan a fost decorat la 13 decembrie 2002 cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului romanesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI