A mâncat o boabă de tămâie pe stomacul gol, timp de 7 zile. Ce s-a întâmplat la finalul săptămânii

de: Manolică Anca
14 05. 2023

Tămâia se folosește, în mod special, în cadrul ceremoniilor religioase pentru sfințirea locului și a credincioșilor care participă la sfintele slujbe. Puțini știu însă că tămâia, cea naturală, poate fi consumată în cantități mici, având numeroase beneficii pentru sănătate. Iată de ce ar trebui să o consumi șapte zile la rând.

Ce se întâmplă dacă înghiți o boabă de tămâie în fiecare dimineață

De-a lungul timpului, tămâia avut numeroase întrebuințări: la ritualurile religioase, pentru a combate diferitele mirosuri neplăcute, ba chiar pentru a alunga spiritele rele și demonii. Încă din Antichitate, aceasta a fost folosită în numeroase ritualuri în Egipt, Babilon și Grecia Antică.

Tămâia este, de fapt, rășina unor specii de arbuști din genul Boswellia din India și Arabia de Sud. Ea se obține prin crestarea din scoarța arbuștilor și apoi solidificare sub forma unor boabe neregulate, de culoare roșiatică sau gălbuie.

Specialiștii vin însă cu o atenționare! Consumatorii trebuie să fie foarte atenți la cum arată, deoarece poate fi consumată doar tămâia strict naturală. Aceasta este semitransparentă și nu este acoperită de un praf albicios. Cea sintetică, vândută în biserici şi în magazine, prezintă un risc ridicat de toxicitate.

De ce e bine să o consumi

În ultimele decenii, știința a scos la iveală faptul că Boswellia și uleiurile sale pot avea multe beneficii sănătății. Tămâia poate combate inflamația și, de asemenea: ajută la reglarea producției de globule albe, întârzie reacția la sensibilizare și reglează producția de anticorpi care protejează corpul de viruși și bacterii.

Totodată, cei care au probleme cu plămânii, ar trebui să ia câte o bobiță de tămâie dimineață, pe stomacul gol, timp de o săptămână. Pot scăpa, în acest fel, de astm, bronșite și laringite. De asemenea, tămâia ajută la digestie și combate stresul.

În cazul persoanelor tinere, extractul de tămâie crește numărul conxiunilor neuronale și îmbunătățește memoria pe termen lung.

O echipă de cercetători din Brașov au dezvoltat, în prezent, un produs sub formă de capsule, care este recomandat pentru: boli articulare, anomalii celulare și întărirea sistemului imunitar. Acestea conțin: două tipuri de extracte standardizate în acid boswellic, o pulbere din rășină de tămâie și uleiuri volatile extrase din două specii de tămâie diferite: Arbore-de-Tămâie–sacră (Boswellia sacra) și Arbore-de-Tămâie (Boswellia serrata).

Citește și: Ce trebuie să faci ca să atragi banii. Trucul cu tămâie dă imediat roade