A mâncat doar albuș de ou dimineață, timp de o lună. E ireal cum i s-a transformat corpul

de: Năstase Mirabela
16 01. 2021

Albușul de ou este foarte benefic pentru organism. El conține multe proteine, dezvoltă musculatura și astfel ajută la arederea unui număr mai mare de calorii, dacă dieta este combinată și cu sport.

A mâncat doar albuș de ou dimineață, timp de o lună

Dieta cu albuș de ou mai ajută și la tonifierea organismului, pe lângă faptul că te ajută să dai jos kilogramele nedorite. Proteinele din ou sunt formate din aminoacizi. Proteinele sunt importante pentru formarea mușchilor, contribuind la sănătatea părului, a pielii și a unghiilor. Dacă consumi numai albuș de ou la mic dejun, pentru mai multe zile la rând, vreme de săptămâni, există și rezultate. Albușul oferă sațietate, fiind suficiente numai 2 albușuri la micul dejun. Albușul poate fi amestecat cu un mix de legume sau cu spanac. El poate fi consumat alături de o porție de fructe, pentru a da varietate meniului. Doar două albușuri dau un nivel de energie crescut și dispare senzația de balonare.

Karen Ansel, autoarea studiului „Superfoods Anti-Aging: Stay Younger, Live Longer, a spus că gălbenușurile de ou se pot transforma la micul dejun într-un adevărat festin, conținând multe substanțe nutritive precum vitamina B, D, fier, zinc și colina.

„În plus, mi-a fost lipsită unele substanțe nutritive cheie, prin aruncarea gălbenușului”, a spus aceasta.

Rețetă omletă din albușuri

Rețeta de omletă doar din albușuri este considerată de specialiștii în nutriție a fi mult mai sănătoasă decât varianta clasică. Asta pentru că albușurile au în componență binefăcătoarele proteine. În plus, lipsa gălbenușurilor va duce, în timp, la scăderera colesterolului rău, pentru cei care se confruntă cu valori ridicate ale LDL-ului.

Ingrediente

Pentru rețeta de omletă de albușuri, ai nevoie de: 2 linguri ulei de măsline 4 albușuri de ou, o ceapă, 1 ardei gras, o ciupercă Champignon, 3 linguri de cașcaval ras, sare și piper.

Cum se prepară

Mai întâi, se separă albușurile de gălbenușurile. De menționat este că cu gălbenușurile de aur care ți-au rămas poți să faco 4 porții de Crabonara, după rețeta originală, sau o cremă de vanilie pentru prăjituri. Apoi, se toacă legumele potrivit și se frig în 2 linguri de ulei de măsline, până când ciupercile își schimbă culoarea. Se scot legumele din tigaie și în locul lor se toarnă cele 4 albușuri, fără a le bate înainte. Apoi, se presară puțină sare și piper, apoi se așază un capac peste tigaie. Se lasă omleta la foc mic vreme de câteva minute, până ce aburul o gătește uniform. Se ridică apoi capacul, iar pe o jumătate de omletă se așază legumele, se presară cașcavalul și se aduce cealaltă jumătate deasupra. Omleta aceasta se servește împreună cu o salată verde.