A lăsat o ceașcă plină ochi cu cafea măcinată pe un raft în bucătărie. După 7 zile a încercat să-și facă o cafea, dar ceva inevitabil s-a întâmplat
În prepararea cafelei există câteva secrete, care vor face ca cea mai bună ceașcă de cafea pe care o veți gusta vreodată să se afle chiar în propria bucătărie. Prepararea unei cafele bune ține mai mult de tehnică decât de cheltuirea pe gadgeturi. O ceașcă delicioasă de cafea este realizabilă acasă dacă evitați câteva greșeli comune. Iată ce s-a întâmplat după ce a lăsat o ceașcă plină ochi cu cafea măcinată pe un raft în bucătărie, iar după 7 zile a încercat să-și facă o cafea.
Cafea măcinată lăsată timp de 7 zile într-o ceașcă plină ochi pe un raft din bucătărie
Cafeaua proaspăt prăjită este foarte sensibilă. Trebuie să o tratezi exact cum trebuie pentru ca ea să aibă efectul și gustul dorit. Există o mulțime de mituri cu privire la modalitățile adecvate de păstrare a cafelei.
Iată ce s-a întâmplat după a lăsat o ceașcă plină ochi cu cafea măcinată pe un raft în bucătărie. După 7 zile a încercat să-și facă o cafea, dar ceva inevitabil s-a întâmplat. Haideți să vedem despre ce este vorba.
Cafea măcinată lăsată într-o ceașcă plină ochi
Cafeaua este higroscopică. Aceasta înseamnă că va absorbi apa din aer. De asemenea, poate absorbi mirosurile și aromele pe care le are acea apă. Niciuna dintre aceste condiții nu permite savurarea cafelei așa cum a fost atunci când a fost prăjită. Atunci când cafeaua absoarbe apă, aceasta dislocă uleiurile esențiale din cafea și accelerează îmbătrânirea.
Cafeaua proaspăt prăjită elimină o cantitate mare de CO2. Acesta este un produs secundar natural al procesului de prăjire. Secretul pentru a păstra cafeaua proaspătă pentru mai mult timp este de a permite CO2 să iasă, prevenind în același timp oxidarea. Oxidarea se accelerează cu cât o suprafață este mai mare, așadar cafeaua măcinată se va oxida mult mai repede decât cea boabe.
O ceașcă plică cu cafea măcinată
Cafeaua este un produs alimentar. Alimentelor le plac locurile răcoroase și întunecate pentru a rămâne proaspete. La fel ca pâinea proaspăt coaptă, dacă cafeaua este lăsată la soare, se va strica foarte repede, așadar, păstrați-o departe de lumina soarelui. Cafeaua iubește căldura atunci când este gata să fie preparată, dizolvând compușii de aromă și uleiurile din zaț într-o băutură delicioasă. Cu toate acestea, dacă este expusă la căldură înainte de a fi preparată, va începe să se descompună și își va pierde acea aromă puternică.
Dacă se lasă o ceașcă plină ochi cu cafea măcinată, pe un raft din bucătărie, iar după 7 zile se încearcă să se facă o cafea, ceva inevitabil se va întâmpla. Gustul nu va mai fi bun, deoarece cafeaua îți pierde aroma dacă nu este depozitată într-un recipient închis ermetic.
Cutiile etanșe sunt mai bune decât nimic. Cu toate acestea, recipientele cele mai bune sunt cele sigilate în vid. Acestea elimină în mod activ excesul de aer din recipient. Există recipiente care au câte un capac plonjând și unele care au un piston încorporat care forțează manual aerul să iasă, creând un vid.