A investit o avere în ”degetul mijlociu”: motivul ciudat din spatele gestului extrem

Protestele oamenilor sunt din ce în ce mai diverse în 2019 și, în timp ce unii optează pentru varianta virtuală a manifestărilor agresive, cineva a făcut o statuie de dimensiuni generoase în același scop.

L-a costat 4000 de dolari investiția în construcția din lemn, dar proprietarul ”lucrării” este foarte încântat de rezultate. Nu se știe dacă va rămâne în picioare pentru foarte mult timp, dar statueta și-a cam atins scopul. Este greu de spus dacă și-a justificat în totalitate valoarea de achiziție, dar acest detaliu contează mai puțin pentru autor.

Ted Pelkey locuiește în Wesford, statul Vermont din Statele Unite ale Americii. El a comandat statuia cu degetul mijlociu ca o formă de protest la adresa celor din administrația orașului care au refuzat să-i ofere un permis de construcție. În teorie, a dorit să deschidă un service auto în orașul în care trăia. În practică, s-a chinuit timp de aproximativ un deceniu pentru a muta mai aproape de casă afacerea pe care o deținea într-o altă localitate.

”Am încercat să punem o afacere aici pentru ultimii 10 ani. Este pur și simplu fără sfârșit. Ne-au sabotat foarte bine.” A explicat Pelkey, făcând referire la autoritățile de la administrația locală cărora le-a dedicat statuia. Refuzul oficialilor de la primărie a fost argumentat prin faptul că ”proiectul propus va face vecinii să sufere și va reduce valoarea proprietăților în zonă”.

După un deceniu de eforturi inutile și foarte mult stres acumulat în toată această perioadă, bărbatul s-a decis să ia problema în propriile mâini. El a sperat că lucrarea sa din lemn de pin va rezona cu cetățenii din împrejurimi și le va arăta acestora care sunt oamenii pe care îi au la conducere. Întregul ansamblu pe care îl avea în vedere era de aproximativ 750 de metri pătrați. Ultima oară când a fost refuzat de autorități, a decis să comande statuia. Partea drăguță este că, deși oficialii orașului interzic afișarea de panouri publicitare fără acordul vecinilor, acel set de valori nu se aplică la o statuie care a fost clasificată ca o operă de artă și nu poate fi distrusă. În cel mai rău caz, este văzută ca un argument pentru exprimare liberă, un drept fundamental protejat prin constituție.

Sursa: Miami Herald
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI