A înmuiat mopul timp de 20 de minute în apă fiartă cu sare. Ce truc genial și econom a descoperit

A înmuiat mopul timp de 20 de minute în apă fiartă cu sare. Ce truc genial și econom a descoperit
A înmuiat mopul timp de 20 de minute in apa fiarta cu sare. Ce truc genial si econom a descoperit

Sarea este un igradient minune nu numai în bucătărie, când gătești mâncarea preferată, ci și în multe alte situații din viața de zi cu zi. Spre exemplu, poate curăța petele de vin roșu de pe haine sau covor, ori poate prlungi durata de viață a unui mop. Iată 10 întrebuințări mai puțin cunoascute ale sării.

A înmuiat mopul timp de 20 de minute în apă fiartă cu sare. Ce truc genial și econom a descoperit

De când s-au inventat substanțe care mai de care mai parfumate și viu colorate care să ne ajute în casă am cam uitat de beneficiile clorurii de sodiu. Acum, când criza ne determină să ne bucurăm din nou de lucrurile simple, a venit momentul să revenim și la metodele vechi, ieftine și ecologice de întreținere personaleă sau a gospodăriei. Iată 10 trucuri cu sare care fac minuni.

Curăță mucegaiul într-o clipă

Este suficient să amestecați sare și suc de lămâine pentru a face o soluție numai bună împotriva mucegaiului. Se aplică pe gresie sau faianță. Sarea poate, de asemenea, să împiedice mucegăirea brânzei: înmuiați o cârpă în soluție de sare și înfășurați brânza în ea.

Prăjiți alimentele fără a stropi cu ulei

Stopii de ulei încins reprezintă de multe ori un motiv de îngrijorare pentru pasionații de gătit. Dacă vrei ca acest lucru să nu se mai întâmple, adaugă puțină sare în tigaie, înainte de a pune mâncarea în ea. Excesul de umiditate va fi absorbit și astfel vor fi mai puțini stropi.

Alungă furnicile din casă

Dacă una dintre problemele cu care te confrunți frecvent în casă este apariția furnicilor, nu-ți fă griji. În lipsa unor substanțe împotriva acestor vietăți, poți folosi sare. Se presară în jurul ușilor și ferestrelor sau pe drumurile pentru furnici. Acest truc te va scăpa de furnici pentru o vreme.

Curăță petele de vin roșu

Dacă a fost vărsat vin pe haine sau covor, se aplică o spună de sare umedă deasupra. Lasă 20-30 de minute la înmuiat, apoi spală cu apă caldă.

Sarea prelungește durata de viață a unui mop

Pentru a avea un mop ca nou mai mult timp înmoaie partea cu care curăți podeaua în apă fierbinte și sărată. Lasă-l la înmuiat 20 de minute și apoi pune-l la uscat.

Reda mărului aspectul de fruct proaspăt

Dacă mărul este deshidratat, iar coaja este puțin încrețită, scăldați-l cu totul într-o soluție ușor salină. Aspectul cojii sale se va schimba. Va deveni mai fermă și mai fină.

Menține apa caldă într-un recipient

Sarea ajută la menținerea apei calde mai mult timp. Astfel, dacă turnați sare într-o sticlă cu apă caldă, aceasta va fi păstrată la o temperatură mai ridicată pentru mai mult timp.

Îndepărtați urmele de transpirație

O soluție de sare de masă (1 lingură de supă de sare la un pahar de apă) poate îndepărta urmele proaspete de transpirație de pe haine.

Ajută la decojirea mai ușoară a ouălor fierte

În apa în care fierbeți ouăle adăugați puțină sare. Acest lucru va întări coaja și albușul nu va ieși, chiar dacă oul se sparge, iar decojirea ouălor va fi mult mai ușoară.

Petele de ruj se curăță mult mai ușor

De multe ori, petele de ruj de pe pahare reprezintă o adevărată provocare chiar și pentru mașinile de spălat moderne. Pentru a le veni de hac, aplicați sare pe marginea paharului și apoi spălați-l la mașină. În cazul petelor galbene de pe sticle, un amestec de sare și oțet te poate scăpa de griji. Pur și simplu trebuie să înmoi sticla decolorată în soluție.