13 feb. 2021 | 12:56

A început lupta pentru locul Dianei Șoșoacă. Ce mutare strategică pregătește avocata

Politică
A început lupta pentru locul Dianei Șoșoacă. Ce mutare strategică pregătește avocata
Excluderea lui Șoșoacă crează disensiuni în partidul Alianța Aur

Excluderea cu scandal de miercuri a Dianei Șoșoacă a lăsat un gol important în Senatul României. Fostul senator ocupa și o funcție importantă la Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii. Acum, conform legii, partidul Alianța AUR va trebui să găsească un înlocuitor. Sursele spun că deja sunt disensiuni în privința numirii înlocuitorului Dianei Șoșoacă.

Excluderea lui Șoșoacă crează disensiuni în partid

Bomba zilei de miercuri a fost anunțul excluderii senatorului de Iași, Diana Șoșoacă, din rândurile partidului Alianța AUR. Prima motivație  a acestei excluderi, genrată de Sorin lavirc, spun sursele, ar fi fost imaginile publicate pe Facebook de la o petrecere. În realitate, după cum decalra avocata pentru Europa Liberă, au fost de fapt cu totul altele, legate de bani.

Problema din partidul Alianța AUR, în acest moment, este golul lăsat prin excludera avocatei, în Senatul României și la șefia Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupţiei şi petiţii. Surse din interior, spun că în partidul Alianța AUR deja există disensiuni între semnatarii excluderii și ceilalți membrii, unii la fel de controversați ca și exclusa doamnă Șoșoacă.

Nu s-a vehiculat deocamdată niciun nume care să o înlocuiască pe Diana Șoșoacă în Senatul României, ai spun aceleași surse. Cert este că, în cel mai scurt timp, va trebui să se facă o nominalizare. Partidul Alianța AUR, conform legii electorale, este obligat să anunțțe, cât mai repede un nou senator.

”Partidul Alianța AUR cere bani”

Se pare că în spatele excluderii stau mai multe probleme în partidul Alianța AUR și nu cele enunțate în primă fază. Interpelată de postul de radio Europa Liberă, avocata a declarat că aevăratele motive ar fi cu totul altele. Conform acesteia, este vorba de banii ceruți de oficailii partidului Alianța AUR, la cei prezenți în legislativul actual. Aceeași decalrație a făcut-o Diana Șoșoacă și într-o interpelare la Realitatea TV.

”Actuala conducere a partidului a cerut fiecărui senator și deputat jumătate din suma forfetară În partid este în acest moment un scandal imens, cei din conducerea AUR cer jumătate din cei 28.000 de lei dați pentru cheltuielile senatorului.

Eu nu am dat bani. De aici au pornit și cele mai multe probleme. Parlamentarilor AUR li s-a cerut să încheie contracte de leasing cu o „societate din sfera AUR pentru achiziționarea de autoturisme Logan.”, declara Diana Șoșoacă.

Acuzațiile merg mai departe, dezvăluind și numele celui implicat direct în acest scandal, neștiut până astăzi. Diana Șoșoacă aduce în discuție numele unui om de afaceri, Marius Lulea, deținător a mai multor afaceri și un hotel.

”Toți membrii Alianța AUR care erau din provincie erau obligați să locuiască la hotelul domnului Lulea. Acesta este actual președinte Alianța AUR în acte. La acest moment în actele partidului nu apar în conducere nici George Simion, nici Claudiu Târziu, ci domnul Marius Lulea, un domn cu foarte multe afaceri imobiliare, inclusiv acel hotel îi aparține”, a mai declarat Diana Șoșoacă.

Un nou partid cu Șoșoacă la conducere

Acum exclusă, se pare că Diana Șoșoacă vrea să-și facă un nou partid, din cenușa unui alt partid, Partidul Neamul Românesc. Sunt deja unii membrii din partidul Alianța AUR care și-au exprmat dorința de a merge alături de ea cu noul partid. Cel puțin așa declară avocata și surse apropiate.

„Deja am creat o nouă mișcare, un nou curent politic, care militează strict pentru adevărul nealterat. Un adevăr care a deranjat toate instituțiile statului, toți corupții din sistem.

E posibil să vină parlamentari și din alte partide alături de mine. În PNR există democrație, fiecare acționează după cum consideră. Dacă voiam să iau puterea în partidul Alianța AUR, o luam și puneam condiții.”, a mai declarat Diana Șoșoacă.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Este OBLIGATORIU absolut peste tot în România. TE VERIFICĂ imediat
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro