A fost stabilită data pentru votul moțiunii de cenzură. Când ar putea pica Guvernul Viorica Dăncilă

A fost stabilită data pentru votul moțiunii de cenzură. Când ar putea pica Guvernul Viorica Dăncilă
A fost stabilită data pentru votul moțiunii de cenzură. Când ar putea pica Guvernul Viorica Dăncilă

UPDATE: În urmă cu puțin timp, miercuri, pe 2 octombrie, a fost anunțat că moțiunea de cenzură nu se mai citește. În consecință, nu va mai exista nici votul de sâmbătă. Totul după ce ordinea de zi a fost respinsă cu voturile opoziției.

Moțiunea de cenzură nu va mai fi citită în plenul care s-a reunit miercuri. Ordinea de zi a ședinței a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abţinere, iar trei nu au votat, notează Mediafax. Urmează ca liderii grupurilor parlamentare să se întâlnească și să existe chiar și o nouă ședință a Birourilor reunite ale Camerei Deputaților, dar și a Senatului.

De asemenea, Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a declarat că în asemenea condiții, moțiunea nu va mai putea fi votată sâmbătă.

„O să hotărâm împreună. La ultima şedinţă a Birourilor reunite am hotărât că totuşi o să facem unul luni. Acum s-a terminat, nu mai este posibil votul sâmbătă, pentru că trebuiesc, constituţional, trei zile”, a spus Marcel Ciolacu, la scurt timp după încheierea votului.

Mai mult, Victor Ponta, președintele partidului „ProRomania”, a fost de părere că data pentru votul moțiunii de cenzură ar trebui să rămână aceeași. Adică, cea stabilită initițial, de sâmbătă.

Data pentru votul moțiunii de cenzură

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au stabilit data pentru votul moțiunii de cenzură. Când ar putea pica Guvernul Vioricăi Dănciă?

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis ca moțiunea de cenzură depusă de PNL pentru demiterea Guvernului Dăncilă să fie citită miercuri, în plenul reunit, de la ora 15:00, urmând ca votul să fie dat sâmbătă, la ora 11:00.

„Programul pe care Birourile Permanente Reunite l-au stabilit: Pentru astăzi la ora 15:00 e citirea şi sâmbătă la ora 11:00 dezbaterea şi votul. Ce a invocat domnul Ponta la ieşire este că dacă nu va fi cvorum va urma un nou BPR care va stabili o altă dată a moţiunii.

A fost stabilită data pentru votul moțiunii de cenzură. Când ar putea pica Guvernul Viorica Dăncilă
Moțiunea va fi citită miercuri, în plenul reunit

Cei 237 care au semnat înseamnă că au şi citit ce au semnat. Au mai fost moţiuni care au fost citite şi duminica. Dacă e o urgenţă pentru a debarca acest guvern putem veni şi sâmbătă. Regulamentar se vine la trei zile de la prezentare. Regulamentar vine data de sâmbătă”, a declarat Florin Iordache, la finalul ședinței BPR.

”Trebuie să fim prezenți pentru a da un semnal”

De asemenea, oficialul susține că cei patru parlamentari din PSD care au semnat moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă trebuie să își asume. Mai mult, Iordache a subliniat și că parlamentarii PSD vor fi prezenți sâmbătă, dar nu vor vota.

„Fiecare îşi asumă. Fiecare coleg care a semnat are libertatea de a semna sau nu. Vom avea o discuţie la nivel de partid. Noi trebuie să fim prezenţi, tocmai de a da un semnal”, a adăugat oficialul.

Amintim că Opoziția a depus moțiunea de cenzură, marți, la Parlament, pentru aceasta semnând inclusiv parlamentari din PSD. Potrivit documentului depus la conducerea Legislativului, printre ei se numără fostul deputat PSD Mihăiță Găină, deputatul PSD Marius Bota, fostul senator PSD Emanoil Savin și senatorul afiliat PSD Ioan Talpoș.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI