A fiert o lămâie într-o oală plină cu apă și a lăsat așa 5 minute. Ce s-a întâmplat apoi este uimitor

A fiert o lămâie într-o oală plină cu apă și a lăsat așa 5 minute. Ce s-a întâmplat apoi este uimitor
Ce se întâmplă dacă pui o lămâie la fiert într-o oală cu apă?

Ce se întâmplă dacă pui o lămâie la fiert într-o oală cu apă? Trebuie să o lași preț de 5 minute în vasul cu pricina, ulterior vei vedea beneficiul pe care îl are. Ce se întâmplă dacă faci asta?

Truc util pentru casă: pune o lămâie la fiert într-o oală

Cel mai negru gând al tuturor care gătesc de fel acasă este acela în privința curățeniei de după. Lucrurile devin cu atât mai grele când știi că ai vase peste vase și ustensile de bucătărie murdare de grăsime, în cazul în care gătești preparate mai grele. Mare parte din mâncărurile tradiționale românești pe care le și adoră toată lumea sunt grase, iar curățatul oalelor este cu siguranță o bilă neagră.

Există un truc ce te poate ajuta în această situație. Este ușor și forte rapid să scapi de murdăria nedorită. Ai nevoie de apă și lămâie! În felul acesta nu trebuie să te mai chinui să suporți mirosul sau aciditatea resimțită pe mâini de la soluțiile chimice din supermarket-uri. Cu toate astea, trebuie să ai în prim-plan faptul că trebuie să acționezi imediat.

Deși trucul merge și după ce se întărește grăsimea, este mai simplu să scapi de pete imediat după ce ai terminat de mâncat. De asemenea, dacă acționezi pe moment mirosul mâncării preparate nu se va impregna nici în oala sau tigaia în care ai gătit, așa că nu e loc de stat la odihnă după ce termini de gătit și consumat.

Cum trebuie să procedezi?

Pune pe foc o oală plină pe jumătate cu apă și lasă-o să ajungă aproape de punctul de fierbere. Pune în vasul ales o lămâie tăiată în felii cât mai mici, cu tot cu coajă, imediat cum începe să clocotească. Lămâia va parfuma oala, dar cel mai important este că scapi de grăsime imediat.

Un alt truc ce are în prim-plan tot lămâia este cel pentru mirosul mâinilor după ce gătești cu ingrediente puternice ca miros precum peștele sau brânza. E de ajuns să te speli cu câteva picături de lămâie și apă pe mâini și vei vedea că mirosul dispare.

  • Cum să scoți mirosul de mâncare din casă?

1. Aerisește cât mai bine bucătăria. Lasă un geam deschis, folosește hota (dacă ai) sau un ventilator.
2. Curăță toate vasele pe care le-ai folosit în timp ce ai gătit. La fel, curăță și aragazul și cuptorul.
3. Prepară un odorizant în casă pentru a scăpa de mirosul de mâncare. Pune o oală cu apă pe foc şi câteva beţe de scorţişoară, cuişoare, coji de portocală sau alte arome.
(Sursa: libertatea.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI