A făcut infarct de la artificii: cum să-ți protejezi câțelușul de pericolul nevăzut
Dacă trăiești cu impresia că ți-e frică de zgomote puternice, neașteptate, ai în vedere că sensibilitatea ta este mult mai mică decât a căinilor.
Ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, iar evenimentele din acea perioadă implică o serie stufoasă de artificii în diferite colțuri ale mapamondului. Apogeul este de revelion, când e aproape imposibil să te ascunzi de bubuielile de la petarde și artificii. Deși pe tine s-ar putea să te amuze, dacă ai în casă un câine, ai în vedere că ar trebui protejat. Animăluțul tău de companie poate suferi câteva traume din cauza evenimentului în cel mai bun caz, dar, într-un caz extrem, s-ar putea chiar să-și piardă viața.
Nu trebuie să fii expert în cazul animalelor de companie ca să-ți dai seama că, în momentul în care se aud artificii, aleargă disperate să-și caute un refugiu. Au existat foarte multe situații în care s-au lovit sau s-au rănit grav în speranța de a scăpa de bubuieli. Unii cai au început să se lovească cu capul de pereți sau de uși în momentul în care au auzit aparente explozii.
Cea mai recentă dramă legată de un cățeluș s-a petrecut în localitatea Darfield din South Yorkshire, Regatul Unit. Vestea că micuțul în vârstă de doar 18 săptămâni a făcut infarct a devenit virală. Micuțul terrier purta numele de Molly și, la scurt timp după ce a auzit zgomote puternice de artificii, a decedat. În speranța de a înțelege ce s-a petrecut cu tânărul lor cățeluș, proprietarii animalului i-au dus corpul la medicul veterinar. Imediat au avut confirmare că, din păcate, sperietura i-a provocat un infarct.
În speranța de a preveni astfel de evenimente dramatice pe viitor, proprietara câinelui a creat o pagină de suport pe Facebook pentru a promova riscurile la care sunt supuse animelele de companie din cauza artificiilor neanunțate. Există și o petiție online pe care o poți semna pentru schimbarea legislației referitoare la artificii.