05 iun. 2021 | 08:45

A cui este una din urmele ADN descoperite în explozia din Arad. Specialiștii sunt uluiți, dar explică

News
A cui este una din urmele ADN descoperite în explozia din Arad. Specialiștii sunt uluiți, dar explică
A cui este una din urmele ADN descoperite in explozia din Arad

A trecut o săptămână de la asasinatul afaceristului Ioan Crișan din Arad, iar anchetatorii încă nu au găsit responsabilul. Cine este cel care l-a omorât pe controversarul afacerist. Autoritățile urmăresc o nouă pistă și par să fi descoperit urme de ADN străin la locul crimei. Despre ce este vorba, mai exact. Specialiștii sunt uluiți, dar explică.

A cui este una din urmele ADN descoperite în explozia din Arad

Noi informații apar în cazul cutremurător al afaceristului omorât din Arad. Profesorul Vladimir Beliş, academician şi fost şef al Institutului de Medicină Legală, Mina Minovici, a explicat în exclusivitate pentru News Hour With CNN, cât de importante sunt urmele de ADN găsite în cazul Arad.

Se pare că două urme de ADN au fost găsite la locul tragediei din Arad, în urma căruia a fost asasinat omul de afaceri Ioan Crișan. Anchetatorii urmăresc o nouă pistă în cazul care a cutremurat România, după ce Cosmin Mladin, un contrabandist cu țigări din localitate a dispărut fără urmă. Autoritățile sunt în alertă și încearcă să vadă dacă există o legătură între crima din Arad și dispariția personajului anterior numit.

„Se poate extrage ADN-ul și din astfel de rămășițe. Înțeleg ca s-au extras două profile genetice. Unul se pare că este al victimei și unul al unei persoane care ar urma să fie identificată ulterior.

Acum se pun două întrebari. Cum a ajuns profilul victimei pe carcasa bombei, nu? Aici ar putea exista o explicaţie. Şi anume, odată cu explozia s-au fărâmiţat fragmente mici care s-au lipit de carcasa bombei. E singura explicaţie.

A doua întrebare ar fi, cum după o explozie, mai rămân urme de ADN şi aici, răspunsul ar fi dând un exemplu şi anume, cum tot aşa de bine, cum au ramas urme de ADN la cazul Caracal, unde fragmente osoase dupa ce au fost calcinate prin ardere îndelungată, totuşi au ramas pe oase profil genetic din care s-a identificat victima, aşa că e posibil.

ADN-ul e esenţial, e cel mai modern şi sigur mijloc de indentificare astăzi, în orice caz de autori necunoscuţi.”, a declarat profesorul Vladimir Beliş.

„Cel care a fabricat bomba este un profesionist”

Explozia de luni, 31 mai, de la Arad, în urma căreia a murit afaceristului Ioan Crișan, a fost încadrată de către Procurorii Parchetului General la ”omor calificat cu premeditare”, potrivit unui comunicat al instituției.

„Cel care a fabricat bomba este un profesionist. Fiecare țară are specialiști pe acest domeniu. Sunt mulți în zona Albania și Serbia, unde poliția a descoperit un adevărat depozit de arme și muniție(…)

Familia victimei poate fi și ea țintă. Nu putem elimia nicio variantă. Se spune că i-au fost furați 100.000 de euro cash. Cum de nu a reclamat el la poliție acest furt, dar în presă se știe. Accesul a fost ușor, dar amanta victimei a fost și ea în locație, pentru că s-a găsit urme de ADN pe dispozitivul explozibil.

Nu există explozibili așa de ușor de făcut încât să nu lași urme. Poate să fi fost eliminat de o grupare rivală. Dacă asta a fost ultima soluție, înseamnă că el a mai fost amenințat înainte”, a declarat Mihaela Brooks, profiler FBI, potrivit realitatea.net.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Ce se ascunde în plicurile de ceai: Descoperirile surprinzătoare ale oamenilor de știință
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro