A băut zeamă de castraveți murați după antrenamentul la sală. Ce s-a întâmplat apoi e uluitor

de: Năstase Mirabela
22 11. 2020

Poate nu știai, dar zeama de castraveți are multiple beneficii pentru sănătate. Băutura aceasta relaxează spasmele musculare, așadar este recomandată după un antrenament intens.

A băut zeamă de castraveți murați după antrenamentul la sală

Paharul cu apă băut de obicei după exercițiile fizice intense poate să fie înlocuit cu succes cu o cană de suc rece de zeamă de castraveți. Oamenii de ștință spun că acest suc ajută la ameliorarea durerilor musculare, datorită concentrației ridicate de sodiu și de oțet. Cercetările au indicat că persoanele ce au spasme musculare se simt mai bine după ce consumă acest suc, comparativ cu cei care beau apă. Ca să se obțină acest efect, este necesar să se bea numai o treime dintr-o cană de suc. Mai mult decât atât, zeama de castraveți murați hidratează mai repede și pentru o durată mai lungă de timp. Este foarte important să bem apă, dar sucul de murături hidratează chiar mai rapid, întrucât conține sodiu și potasiu. Or, atunci când transpirăm, corpul pierde acești doi electroliți.

Iar dacă alegem o băutură care conține cele două substanţe, nivelurile normal ale electroliţilor vor fi restabilite mai rapid. În plus, zeama de murături creşte imunitatea. Conform cercetărilor, antioxidanţii din vitaminele naturale C şi E joacă un rol protector împotriva infecțiilor provocate de bacterii, virusuri și paraziți. De asemenea, sucul de murături conţine cantităţi importante ale ambelor vitamine, ajutând funcția sistemului imunitar.

Ce beneficii are zeama de murături

Zeama de castraveţi muraţi mai favorizează pierderea în greutate, întrucât ingredientul principal al acestui suc este oțetul. Potrivit unei alte cercetări, consumul zilnic de oţet ajută la pierderea sănătoasă în greutate. După 12 săptămâni, participanţii unui studiu în cadrul căruia au primit o cantitate mică de oțet în fiecare zi, au pierdut mai mult în greutate decât cei care nu au consumat oţet deloc.

Și nu în ultimul rând, un alt beneficiu al consumului de suc de murături este scăderea nivelului de zahăr din sânge. Este bine de menționat că fluctuaţiile nivelului de glicemie în sânge pot duce la complicații grave de sănătate, inclusiv pierderea vederii, insuficienţă cardiacă şi leziuni renale. De asemenea, un studiu publicat în revista Diabets Research indică faptul că o porție mică de oțet înainte de mese ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge, în special la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

Nu uitați că zeama de muraturi este mai puternică decat orice bautură energizantă, iar activitatile sportive intense sunt extrem de solicitante și pot deshidrata practicantul, motiv pentru care sportivii consumă bauturi energizante pentru restabilirea nivelului de electroliti din organism, iar zeama de murături are aceleași proprietăți.