29 mart. 2024 | 09:57

A amestecat aceste 3 ingrediente, apoi a stropit prin casă. Nu i-a venit să creadă ce a descoperit

Diverse
A amestecat aceste 3 ingrediente, apoi a stropit prin casă. Nu i-a venit să creadă ce a descoperit
Cum să faci un odorizant pentru locuința ta singură. Ai nevoie doar de trei ingrediente pentru a-l prepara.

Ai nevoie doar de trei ingrediente pentru a forma un amestec lichid cu care să pulverizezi spațiile din locuință. Atmosfera se va schimba iremediabil. O gospodină a descoperit că efectul ține până la două zile.

Cum să menții prospețimea în locuința ta

Una dintre modalitățile prin care poți intensifica starea de bine în locuința ta este să te asiguri că aerul de la interior este mereu proaspăt și curat. Mirosurile urâte, de praf, dar nu numai creează o stare inconfortabilă. Mucegaiul, de exemplu, poate agrava situația, declanșând și alergii.

O soluție la această problemă ar fi utilizarea de parfumuri și/sau odorizante. Totuși, o cantitate excesivă de astfel de produse conduce la manifestarea de alergii, dureri de cap și chiar probleme respiratorii. În articolul de astăzi îți explicăm cum să procedezi pentru a echilibra situația.

Aerisește camerele și spală lenjeria de pat

Primul lucru pe care trebuie să-l faci pentru a menține în locuință un miros de prospețime pentru o vreme mai îndelungată este să deschizi ferestrele. Cu excepția cazului în care locuiești lângă o stradă aglomerată sau o zonă industrială, aerul din interior este de o calitate mai scăzută decât cel de afară.

Spală, apoi, lenjeria de pat. Nu există nimic la fel de confortabil ca lenjeriile de pat curate și moi. Aceleași cearșafuri absorb însă, o cantitate considerabilă de uleiuri corporale, fluide și particule de piele eliminate în fiecare noapte. Asigură-te că locul în care dormi este întotdeauna curat.

Cum să cureți eficient covorul plin de bacterii

Covorul este un alt obiect în care se acumulează bacterii, chiar și mucegai. În timp, acestea pot să creeze un miros închis și neplăcut în locuință. Folosește bicarbonat de sodiu pentru a-ți dezodoriza covorul. Este un produs ieftin și totodată eficient în îndepărtarea mirosurilor.

Ingredientele cu care prepari odorizantul

Următorul pas constă în pulverizarea în locuință a unor substanțe care să schimbe mirosul de la interior. Sigur, poți apela la un odorizant cu bețișoare, dar poate fi destul de scump. De ce să nu-ți faci unul tu, singură? Ai nevoie de: 1 lingură bicarbonat de sodiu, 3 cești de apă caldă și 3 linguri de balsam de rufe.

Dizolvă bicarbonatul de sodiu în apă, adaugă balsam de rufe, amestecă ingredientele până la omogenizare și pune conținutul într-un pulverizator. Agită și pulverizează amestecul în toate spațiile din locuință. O gospodină a descoperit că produsele mențin prospețimea în casă până la două zile.

Poți opta și pentru alte ingrediente, cum ar fi uleiurile esențiale. Aromele liniștitoare, cum ar fi lavanda, iasomia, vanilia sau lemnul de santal relaxează atmosfera într-un spațiu. Poți înlocui balsamul de rufe cu uleiul esențial dorit și să reîmprospătezi mirosul din locuința ta.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
Digi24
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham actualizează planul pentru funeralii
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Vești de la Palatul Buckingham. Decizia luată de Regele Charles
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Capital.ro
Cea mai puternică rugăciune pe care nu ai voie să o citești. Și preoții se feresc de ea. Răul se poate întoarce asupra ta
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
CALENDARUL livrării PENSIILOR pentru luna MAI. ANUNȚUL ministrului Muncii
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro