Noua pandemie a pus în mișcare mai multe instituții pentru căutarea unui antidot, împotriva noului virus. Una dintre ele publică mai multe informații, cu privire la stadiul în care se află.
Instituția americană pe nume Milken, a făcut o listă cu toate universitățile, instituțiile de cercetare și a organizaților care sunt implicate în crearea unui vaccin sau tratament împotriva noului virus. Această listă se folosește de informațiile publice apărute în mediul online. Autorii au precizat că este o listă neoficială, dar ajută publicul și autoritățile să vadă cum decurge realizarea remediului.
Documentarele sunt făcute de un centru din cadrul Institutului Milken – FasterCures. Din acesta face parte și un laureat al premiului Nobel. Totodată, Institutul Milken, a anunțat că baza de date este actualizată în permanență. Astfel încât, se poate afla imediat ce instituție dezvoltă cercetarea, stadiul, dar și momentul în care se poate descoperi un vaccin sau tratament.
„Încercăm să accelerăm eforturile de a găsi noi tratamente sau vaccinuri, să amplificăm ceea ce funcţionează, să responsabilizăm sistemul şi jucătorii săi şi să extindem discuţia globală despre cum să creăm soluţii durabile, pe termen lung”, a spus Esther Krofah, director executiv al FasterCures.
Epidemia cauzată de noul tip de virus, a făcut ca mai multe țări să i-a măsuri drastice. De exemplu Austria a fost nevoită să recurgă la punerea în activitate a rezerviștilor. Aceștia vor ajuta împreună cu autoritățile, la prevenirea pandemiei. România a adoptat și ea o astfel de opțiune, doar că în loc de rezerviști, va contribui armata.
Situația la nivel național este în prezent de 794 de cazuri confirmate. Dar există și vești bune, dintre acestea 79 au fost declarate vindecate. Carantina s-a implementat însă în România începând cu data de astăzi, potrivit declaraților făcute de președinte. Totodată, părăsirea domiciliului este permisă doar pentru urgențe.