15 dec. 2024 | 15:47

Diana Șoșoacă s-a trezit cu Poliția la ușă. De ce i-a amenințat avocata pe agenți: ”Îmi speriați copiii”

News
Diana Șoșoacă s-a trezit cu Poliția la ușă. De ce i-a amenințat avocata pe agenți: ”Îmi speriați copiii”
Poliția a venit după Diana Șoșoacă, acasă la ea

O dimineață liniștită de duminică s-a transformat într-o scenă de conflict la ușa europarlamentarei Diana Șoșoacă, când doi polițiști s-au prezentat pentru a-i înmâna un proces verbal. Incidentul a degenerat rapid, culminând cu amenințări grave din partea acesteia și cu inițierea unei anchete de ultraj de către Poliția Capitalei.

Scandal la domiciliul Dianei Șoșoacă: Poliția investighează acuzații de ultraj

Motivul vizitei polițiștilor a fost un proces verbal ce sancționa încălcarea legislației electorale. În timpul primului tur al alegerilor prezidențiale, Diana Șoșoacă a transmis live pe TikTok din cabina de vot, încălcând astfel Legea nr. 370/2004, care interzice filmarea sau fotografierea buletinului de vot. În urma incidentului, europarlamentara a fost amendată cu 1.000 de lei, dar procesul verbal transmis anterior prin poștă nu a fost ridicat.

Pentru a respecta procedura, agenții au mers la domiciliul său pentru a-i înmâna documentul, moment în care Șoșoacă a pornit o transmisiune live pe Facebook, adresându-le acuzații polițiștilor și refuzând să primească actul.

Confruntare la ușă

Cei doi polițiști, un bărbat și o femeie, au încercat să-și îndeplinească atribuțiile, însă au fost întâmpinați cu ostilitate. Diana Șoșoacă le-a reproșat ora matinală a vizitei și i-a acuzat că îi sperie copiii.

„Ce căutați la mine duminica, la ora 9 dimineața? Ce căutați în proprietatea mea?” a întrebat aceasta, într-un ton agresiv, în timpul transmisiunii live.

Deși agenții au explicat că doar își exercitau atribuțiile legale, Șoșoacă a continuat să-i filmeze, urmărindu-i până la mașină și blocându-le portiera. Într-un acces de furie, ea a ridicat tonul:

„Ați venit să colindați duminică dimineața? Ce cauți, cucoană, aici? Eu sunt europarlamentar, ce căutați la un europarlamentar acasă?”

Amenințări șocante

Într-o escaladare a conflictului, Diana Șoșoacă a făcut declarații alarmante, susținând că s-ar putea înarma pentru a se proteja.

„Până la urmă îmi iau arma, cum se apropie unul de mine îi zbor creierii. Efectiv m-am săturat,” a spus ea în timpul transmisiunii.

Declarațiile sale au atras rapid atenția autorităților.

Reacția Poliției Capitalei

Într-un comunicat oficial, Poliția Capitalei a confirmat desfășurarea incidentului și a precizat că se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

„Polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție s-au sesizat din oficiu în urma imaginilor apărute în spațiul public. În cauză, vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Dezavuăm și respingem orice formă de violență, fizică sau verbală,” se arată în comunicat.

Autoritățile au subliniat că documentul în cauză a fost inițial trimis prin poștă, însă, nefiind ridicat, s-a luat decizia de a-l afișa direct la domiciliul europarlamentarei, conform procedurii legale.

Contextul legal

Gestul Dianei Șoșoacă de a filma în interiorul cabinei de vot a fost considerat o încălcare gravă a normelor privind secretul votului. Art. 55 din Legea nr. 370/2004 stipulează clar interdicția filmării sau fotografierii buletinului de vot, tocmai pentru a proteja confidențialitatea alegerii fiecărui cetățean.

În acest caz, autoritățile au aplicat sancțiunea contravențională maximă, însă reacția violentă a europarlamentarei a complicat situația, determinând inițierea unei investigații penale.

Repercusiuni și controverse

Incidentul a stârnit discuții aprinse în spațiul public, polarizând opiniile între susținătorii și criticii Dianei Șoșoacă. În timp ce unii consideră că vizita polițiștilor a fost inoportună, alții subliniază că reacția agresivă a europarlamentarei este inacceptabilă, mai ales în contextul funcției publice pe care o deține.

Investigațiile în curs vor stabili dacă declarațiile și acțiunile sale constituie infracțiunea de ultraj, care poate atrage sancțiuni penale. În același timp, acest caz readuce în discuție tema respectării normelor democratice, inclusiv în rândul celor care ocupă funcții publice.

Rămâne de văzut cum vor evolua anchetele și ce impact va avea acest incident asupra carierei politice a Dianei Șoșoacă.