Postul Crăciunului a început, așa că mulți români vor să își diversifice bucatele, dar să își păstreze și postul intact. Astăzi vă spunem care este secretul celor pufoase găluște de post, care nu se destramă.
Găluștele sunt o adevărată delicatesă, însă nu mulți știu că pot fi și de post. Pentru ca rețeta să fie însă una de succes, trebuie să cunoașteți câteva secrete. Pentru ca găluștele să rămână întregi, în general, este nevoie de ou, dar cum suntem în Postul Crăciunului, acest ingredient este interzis. Avem însă o alternativă la fel de bună, după cum veți vedea în rândurile de mai jos. Citește și Secretul pentru cele mai pufoase clătite de post. Ies mult mai gustoase dacă adaugi acest ingredient în aluat
• 350 ml de supă de legume
• 120 g griș
• 2-3 linguri de faină
• Un vârf de linguriță de piper negru măcinat fin
• Un vârf de linguriță de boia iute
• Sare
• 4 morcovi potriviți
• 100 ml de ulei.
• 3 cepe
• O bucată de țelina potrivită
• Un păstârnac
• Două rădăcini de pătrunjel
• 3-4 morcovi mari
• 3 ardei kapia roșii
• Sare
• Un vârf de linguriță de boia dulce
• Pătrunjel pentru servit. Citește și 5 rețete de post cu cartofi. Idei rapide de mâncare gustoasă, pentru zilele în care nu știi ce să mai gătești
Supa se prepară în modul clasic, adică trebuie să pui toate legumele de mai sus în apă, cu puțină sare, iar la final să strecori zeama, astfel încât aceasta să rămână cât mai limpede. De asemenea, legumele pe care vrei să le păstrezi în supă trebuie tocate mărunt și reintroduse în oală la final. Pasul următor este prepararea găluștelor.
„Secretul pentru găluștele care nu se destramă este că trebuie să le facem din gris deja opărit. Luăm din supă 350 ml și transferăm într-o crăticioara. Adăugăm sare, un vârf de linguriță de piper și un vârf de linguriță de boia iute. Adăugăm și ingredientul secret desigur – aproximativ cinci linguri din uleiul de morcov.
Punem din nou la fiert. Când dă în clocot, adăugăm grișul treptat, în ploaie, și amestecăm continuu cu un tel. După ce se formează o minge de aluat, mai ținem pe foc amestecând continuu cel puțin un minut, ca să ne asigurăm că totul se leagă bine. La sfârșit, potrivim din nou gustul de sare”, a explicat un food blogger.
Nu ne mai rămâne de făcut decât să modelăm găluștele în biluțe de dimensiuni egale pe care să le fierbem într-o oală separată. La final, ele se adaugă în supa de legume, iar preparatul tău este gata.