26 oct. 2024 | 12:07

Ce salariu are un ofițer debutant la Poliția de Frontieră. Suma pe care o încasează în prima lună după absolvire

Social
Ce salariu are un ofițer debutant la Poliția de Frontieră. Suma pe care o încasează în prima lună după absolvire
Ce salariu are un ofițer debutant la Poliția de Frontieră. Suma pe care o încasează în prima lună după absolvire

Mulți tineri aleg să urmeze o carieră în poliție, pentru a avea un loc de muncă stabil, dar și pentru beneficiile materiale. În funcție de secția aleasă, salariul de încadrare al unui polițist debutant nu este deloc unul mic, iar la venitul fix se pot adăuga și anumite bonusuri, în funcție de condițiile de lucru.

Cât câștigă un polițist de la Frontieră

După absolvirea Academiei sau a altei școli de poliție, tinerii care au urmat studii în acest domeniu sunt angajați pe posturi de ofițeri sau subofițeri. Salariile de încadrare nu sunt deloc modeste, mai ales la secțiile la care polițiștii beneficiază și de anumite bonusuri.

În 2024, un absolvent de Academie care se angajează pe post de ofițer la Poliția de Frontieră câștigă aproximativ 6.000 de lei, potrivit informațiilor furnizate de Tavi Perțea, polițist și vlogger.

”Un tânăr ofițer a primit primul său salariu, aproximatix 6.000 de lei, reprezentând salariul și norma de hrană. Vedem că spor de noapte are vreo 20 și ceva de lei. Nu are chirie, nu are transport, aceștia sunt primii bani pe care i-a încasat el după ce a terminat Academia de Poliție. Eu cred că este un salariu bunicel și dacă ar fi să compar, primul meu salariu, în 2010, a fost de 1.450 de lei, ceea ce e mult mai mult acum. Eu cred că poți să duci o viață decentă și dacă îți place meseria asta poți să te faci polițist”, spune Tavi Perțea, pe internet.

Ce studii îți trebuie, în România, pentru a deveni polițist

Pentru a deveni polițist în România, este necesar să urmezi o serie de etape de pregătire, care includ studii specializate și îndeplinirea unor criterii specifice. În general, există două căi principale pentru a ajunge polițist: prin admiterea la o școală postliceală de agenți de poliție sau prin înscrierea la Academia de Poliție.

Școlile postliceale de agenți de poliție sunt:

  • Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina
  • Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” din Cluj-Napoca

Condiții de admitere:

  • Diplomă de bacalaureat – candidatul trebuie să fi promovat examenul de bacalaureat.
  • Probele de admitere: examenul de admitere constă în probe fizice și probe teoretice la limba română și legislație. Candidații trebuie să aibă o bună condiție fizică, deoarece admiterea include probe sportive eliminatorii.
  • Evaluare psihologică și medicală: se face o evaluare medicală și psihologică pentru a verifica dacă aplicanții sunt apți din punct de vedere medical și psihologic pentru profesia de polițist.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București

Pentru cei care doresc să devină ofițeri de poliție, Academia de Poliție oferă studii universitare în acest domeniu. Aceasta este calea preferată pentru cei care vor să ocupe funcții de conducere în poliție sau să lucreze în departamente specializate. Programul de licență durează 3 ani pentru domeniul Ordine și Siguranță Publică.

Condiții de admitere:

  • Diplomă de bacalaureat – obligatorie pentru înscrierea la examenul de admitere.
  • Examen de admitere: constă în probe scrise la limba română și legislație sau alte materii relevante, în funcție de specializare.
  • Probele fizice: și aici sunt necesare probe fizice eliminatorii, similar cu școlile de agenți.
  • Evaluare medicală și psihologică: și în cazul academiei este necesară trecerea evaluărilor de sănătate și psihologică.

Absolvenții Academiei de Poliție devin ofițeri de poliție și au posibilitatea să ocupe funcții cu responsabilități mai mari în cadrul instituției.

Parteneri
Ce trebuie să pui pe masă, neapărat, ASTAZI de Sfântul Dumitru pentru a atrage norocul, protecția și belsugul
Redactia.ro
Tunelul faimos din România care va fi readus la viață. A fost construit de Anghel Saligny și a avut un rol important timp de aproape 100 de ani
Click.ro
„Ce dracu' să facem cu ei?”. Militari ruși, înregistrați când vorbesc despre sosirea nord-coreenilor pe front
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
Una dintre cele mai sexy vedete din România s-a pocăit! 'Mi-a vorbit Dumnezeu... E foarte greu de explicat în cuvinte'
Unica.ro
Ora de vară, aproape de dispariție. Schimbare majoră în Europa
EVZ.ro
Laura Crișan ar fi vrut să incendieze casa moștenită de la familia ei! Declarațiile halucinante ale unui martor: ”Pentru a scăpa de...”
Spynews
Statul vrea banii românilor! Vin direct la tine acasă. NU mai scapă nimeni
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
INTERZIS TOTAL de SF. DUMITRU! E MARE PĂCAT AZI, 26 Octombrie
Mediaflux
El este Lehel, bărbatul suspectat că a ucis-o pe românca de 48 de ani și a zidit-o într-un bar din Germania. Vecina Luminiței, declarații halucinante | FOTO
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Îl mai știi pe Remus din „Secretul Mariei”? Ce mai face acum actorul Toma Dănilă si ce legătură există între el și Liviu Vârciu
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro