24 oct. 2024 | 18:59

Motivul pentru care un tânăr de 27 de ani a paralizat peste noapte. A ajuns de urgență la spital, ce i-au spus medicii

Social
Motivul pentru care un tânăr de 27 de ani a paralizat peste noapte. A ajuns de urgență la spital, ce i-au spus medicii
Motivul pentru care un tânăr de 27 de ani a paralizat peste noapte. A ajuns de urgență la spital, ce i-au spus medicii

Medicii din București s-au confruntat cu un caz dificil și rar, după ce un tânăr de 27 de ani a paralizat subit. Bărbatul a fost dus de familie la câteva spitale, înainte de a fi internat la Bagdasar Arseni. Totul s-a întâmplat foarte repede, motiv pentru care medicii au avut dificultăți în stabilirea diagnosticului.

Un tânăr aparent sănătos a paralizat peste noapte

Un caz medical rar i-a pus pe medicii de la Spitalul Bagdasar Arseni din București într-o situație extrem de dificilă. Un tânăr de 27 de ani, perfect sănătos până atunci, a experimentat brusc pierderea controlului în mâini și picioare, iar în scurt timp întregul său corp a cedat. Tânărul a fost transferat de urgență la terapie intensivă, iar medicii au transmis familiei că șansele sale de supraviețuire erau minime.

Din fericire, doctorii au reușit să îl salveze, iar în prezent face recuperare. Potrivit specialiștilor, se crede că un virus ar fi fost cauza acestor simptome severe. Totul a început în luna mai a acestui an, când tânărul a experimentat primele simptome. Mama lui își amintește momentul în care au apărut durerile:

”Era acasă, îmbrăcat cu hanorac, și l-am întrebat dacă îi este frig. Mi-a răspuns că nu, dar că îl doare o mână. La scurt timp, au început să îl doară și picioarele”, a povestit ea.

Îngrijorați, membrii familiei l-au dus la spital și au fost trimiși la cinci unități medicale diferite, fiecare oferindu-i un diagnostic diferit, până când au ajuns la Bagdasar. Starea lui s-a agravat rapid, ajungând la terapie intensivă cu dificultăți de respirație și probleme grave de înghițire. În plus, pacientul nu mai putea să se miște deloc. Situația era critică, iar familia era pregătită pentru ce era mai rău.

”Mi-au spus că s-ar putea ca până dimineață să nu mai fie în viață. Când l-am văzut, era galben, galben precum ceara”, a mai spus mama pacientului.

Cu toate acestea, tânărul a fost transferat la clinica de recuperare a spitalului Bagdasar Arseni, unde a început să facă progrese notabile. Cu toate că medicii au încercat să identifice cauza afecțiunii sale, timp de trei luni nu au reușit să-i pună un diagnostic clar. Se crede însă că a fost vorba despre un virus.

Pacientul face progrese notabile

”Au eliminat ipoteza unei cauze autoimune, a unei infecții bacteriene și chiar a unei infecții virale. Concluzia neurologilor a fost că cel mai probabil este vorba de un virus, dar care nu a putut fi identificat”, a explicat Dr. Mihaela Mandu, medic de recuperare fizică, potrivit Digi24.

Prof. dr. Gelu Onose, unul dintre medicii implicați în recuperarea tânărului, a declarat că acesta a făcut progrese impresionante. De la o stare de tetraplegie, pacientul a devenit un tetraparetic funcțional, fiind capabil să se deplaseze pe distanțe mici și medii cu ajutorul unui cadru de sprijin.

”Sunt convins că vom depăși și acest stadiu și că tânărul va ajunge la un nivel de independență mai mare, folosind cârje sau chiar un baston”, a precizat specialistul.

Chiar dacă pacientul urmează să fie externat, recuperarea lui nu s-a încheiat. Este necesară o perioadă de recuperare intensivă de cel puțin trei luni, însă Casa de Sănătate decontează doar patru săptămâni de tratament. Din acest motiv, medicii sunt obligați să fragmenteze perioadele de internare, alternând între diferite secții sau externându-l temporar, înainte de a continua terapia.

 

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Sfântul Dumitru pentru a avea noroc în viață
Redactia.ro
Cuvântul din limba română pe care puțină lume îl folosește corect! Ce înseamnă, de fapt, abracadabrant
Click.ro
Cât ar fi plătit Laura Crișan să-și ucidă tatăl. Dezvăluiri privind asasinatul cu bombă de la Arad
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
Pensie uriașă pentru un fost premier. Cât încasează lunar
EVZ.ro
Moment incendiar la nunta Larisei Udilă cu Alexandru Ogică. Nicole Cherry și Florin Salam au cântat împreună / VIDEO
Spynews
Românii vor primi banii înapoi. Se dă lege în România. Anunț de la Guvern: Oamenii nu trebuie să piardă banii
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE în TURUL DOI
Mediaflux
Alina Ceușan reacționează după ce Oana Pellea a pus-o la zid pentru poza din lojă: „Nu sunt nici prost crescută, nici țărancă”. Influencerița și-a recunoscut public greșeala
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Cum a început povestea de dragoste dintre Levent Sali și iubita Dalia. Cei doi sunt în centrul unui scandal uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro