24 oct. 2024 | 15:29

Un bătrânel pensionar în vârstă de 74 de ani este șeful mafiei italiene. Cine este și cum arată Giuseppe Calabro

Diverse
Un bătrânel pensionar în vârstă de 74 de ani este șeful mafiei italiene. Cine este și cum arată Giuseppe Calabro
„Ar putea arăta ca un fost director de bancă, un șef de post, poate chiar un medic.”

Cu toții am auzit, cel puțin odată, de celebrul termen Mafia italiană, fie din presă, fie din filme. Considerată a fi una din cele mai bine organizate organizații, recent presa din Italia a reușit săa fle identitatea șefului mafiei italiene, spunând că este vorba de un bătrânel pensionar în vârstă de 74 de ani. Așa s-a aflat, de fapt, cine este și cum arată Giuseppe Calabro, capo di tuti capi.

„‘Ndrangheta”, o organizație mafiotă de temut

Cu rădăcini adânci în cultura Calabriei, ‘Ndrangheta s-a născut în secolul al XIX-lea, în timpul dezordinii sociale și politice din Italia post-unificare. Inițial, aceasta a început ca o organizație locală, protejând comunitățile sărace, dar în timp, și-a consolidat influența prin violență și extorcare.

Structura sa ierarhică strictă, bazată pe familie și loialitate, i-a permis să rămână impenetrabilă de-a lungul decadelor și să se extindă dincolo de granițele Italiei. ‘Ndrangheta, una dintre cele mai temute și puternice organizații mafiote din lume.

Organizația a devenit sinonimă cu corupția, traficul de droguri și violența din sudul Italiei, a reușit să se extindă la nivel internațional, controlând piețe mari din Europa, America și chiar Asia.

Spre deosebire de alte organizații mafiote italiene, precum Cosa Nostra din Sicilia sau Camorra din Napoli, ‘Ndrangheta a operat inițial într-o umbră strategică, dar a devenit treptat una dintre cele mai influente grupări criminale din lume.

S-a aflat cine este șeful mafiei italiene, un bătrânel pensionar în vârstă de 74 de ani

După ani de zile, în care autoritățile italiene au încercat să destabilizeze activitățile criminale ale organizației, zilele acestea apare un articol scris de jurnaliștii italieni de la milano.corriere.it, o anchetă jurnalistică care a durat câțiva ani, și din care se află cine este este șeful mafiei italiene.

Un bătrânel pensionar în vârstă de 74 de ani este șeful mafiei italiene. Cine este și cum arată Giuseppe Calabro

(foto: milano.corriere.it)

Jurnaliștii vorbesc despre un bătrânel pensionar în vârstă de 74 de ani, despre care spun că „Ar putea arăta ca un fost director de bancă, un șef de post, poate chiar un medic. Nu un medic șef, ci un medic de țară, căruia bunicile îi aduceau odată, în semn de recunoștință, o găină de bulion după ce își vizitau copiii.

Conform anchetei, cei din localitatea de baștină a liderului ‘Ndrangheta, îi spun „‘u Dutturicchiu”, și așa cum precizam, este un bătrânel pensionar în vârstă de 74 de ani.

Cine este și cum arată Giuseppe Calabro

Conform publicației amintite, Giuseppe Calabro era un personaj extrem de perspicace și măsurat în utilizarea telefoanelor mobile, pe care le folosea rar și discontinuu.

Jurnaliștii îl mai descriu ca fiind foarte „atent și suspicios în mod maniacal”, mereu vigilent în observarea atât a persoanelor care se plimbau în apropierea sa, cât și a mașinilor care treceau pe lângă el.

Un bătrânel pensionar în vârstă de 74 de ani este șeful mafiei italiene. Cine este și cum arată Giuseppe Calabro

(foto: milano.corriere.it)

Din aceste descrieri mai înțelegem că acest Giuseppe Calabro avea o anume atitudine, atitudine care făcea „extrem de dificilă monitorizarea constantă în zonă, dar Dutturicchiu nu este o fantomă, departe de asta”.

Articolul merge mult mai departe cu investigația, scoțând la iveală legăturile clare ale acestuia și a organizației sale, ‘Ndrangheta, cu politicienii de rang înalt, și nu numai, precum și rețeaua extinsă peste tot în lume.

Una dintre cele mai îngrijorătoare aspecte ale ‘Ndrangheta este infiltrarea sa în politică și instituțiile statului. Prin mită și intimidare, organizația a reușit să influențeze decizii politice la nivel local și național.

În regiunile controlate de ‘Ndrangheta, corupția este atât de răspândită încât a devenit un mod de viață, iar multe afaceri și administrații locale sunt infiltrate de mafie.

Loialitatea față de organizație este absolută

Mai trebuie menționat că această anchetă este una în premieră, mai ales că ‘Ndrangheta este cunoscută pentru structura sa familială strictă, care funcționează ca un factor de coeziune și de protecție. Fiecare celulă a organizației este compusă din membri ai aceleiași familii de sânge, ceea ce face extrem de dificilă infiltrarea autorităților.

Fiecare familie controlează teritoriul său și se specializează în activități ilicite, precum extorcarea, contrabanda și traficul de arme. Un alt aspect important al structurii este ritualurile și jurămintele pe care membrii trebuie să le respecte.

Loialitatea față de organizație este absolută, iar trădarea se pedepsește de obicei cu moartea. Această formă de organizare aproape invizibilă a permis ‘Ndrangheta să devină foarte influentă, fără să atragă inițial prea multă atenție.

Concluzie

‘Ndrangheta nu este doar o organizație mafiotă locală, ci un actor global în crima organizată, cu un impact semnificativ asupra economiei și securității internaționale.

Printr-o structură ierarhică strictă și legături de sânge, a reușit să devină aproape impenetrabilă, iar traficul de droguri i-a oferit resurse financiare considerabile

Combaterea acestei organizații rămâne una dintre cele mai mari provocări pentru autoritățile italiene și internaționale.

Parteneri
Ce trebuie să ai în buzunar de Sfântul Dumitru pentru a avea noroc în viață
Redactia.ro
Ostropel de pui, rețetă veche de mai bine de 100 de ani. Ingredientul surpriză care face ca acest preparat să fie demențial
Click.ro
Cât ar fi plătit Laura Crișan să-și ucidă tatăl. Dezvăluiri privind asasinatul cu bombă de la Arad
Digi24
ȘOCANTI!!! Cum arăta Ilinca Vandici înainte de operații. IMAGINILE bombă au scăpat pe net
Vocea.biz
'Câtă lipsă de bun simț, educație, cât prost gust'. Alina Ceușan, criticată dur de Oana Pellea. Ce a făcut influencerița
Unica.ro
Mădălina Ghenea are o nouă relație. Vedeta nu se mai ascunde
EVZ.ro
Moment incendiar la nunta Larisei Udilă cu Alexandru Ogică. Nicole Cherry și Florin Salam au cântat împreună / VIDEO
Spynews
Traian Băsescu și Dan Diaconescu, scandal în direct la TV. S-a aflat ce a făcut fostul președinte
Capital.ro
Oana Pellea, scoasă din sărite de gestul făcut de Alina Ceușan: „Dizgrațios, nesimțită postare”
Avantaje
S-A AFLAT cine VA FI PREȘEDINTELE ROMÂNIEI! Răsturnare TOTALĂ de SITUAȚIE în TURUL DOI
Mediaflux
Alina Ceușan reacționează după ce Oana Pellea a pus-o la zid pentru poza din lojă: „Nu sunt nici prost crescută, nici țărancă”. Influencerița și-a recunoscut public greșeala
Spynews.ro
Jupiter Retrograd până în februarie 2025. Care sunt zodiie afectate și ce lecții au de învățat în perioada următoare
Realitatea.net
Cum a început povestea de dragoste dintre Levent Sali și iubita Dalia. Cei doi sunt în centrul unui scandal uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro