20 oct. 2024 | 19:18

Mută două bețe de chibrit ca să rezolvi ecuația din imagine. Doar 3% dintre internauți au reușit

Utile
Mută două bețe de chibrit ca să rezolvi ecuația din imagine. Doar 3% dintre internauți au reușit

O enigmă matematică provoacă oamenii să rezolve o ecuație realizată din bețe de chibrit în doar două mutări. Puzzle-ul folosește bețe de chibrit pentru a crea o ecuație care arată 3 + 3 = 8 și le cere participanților să facă ecuația adevărată mutând doar două dintre bețele de chibrit.

Mută două bețe de chibrit ca să rezolvi ecuația din imagine

Sarcina ta este să faci ecuația corectă folosind orice formulă sau metodă care îți vine în minte în mai puțin de 10 secunde.

Dacă reușești să identifici ce pereche de bețe trebuie mutată în timpul alocat, faci parte din cei doi la sută dintre oameni care au rezolvat-o din prima încercare.

Pentru a rezolva această ghicitoare, participanții trebuie să gândească „în afara cutiei” și să ia în considerare toate opțiunile înainte de a alege ce bețe de chibrit să mute.

Deoarece trebuie să faci ecuația corectă, ia în considerare faptul că semnul plus și rezultatul nu trebuie să rămână la fel.

Prima idee ar fi să transformi ecuația de adunare într-una de scădere, ceea ce ar putea reduce opțiunile și te-ar putea aduce mai aproape de soluție.

Răspunsul constă în a lua bățul vertical din semnul plus și a închide partea superioară a primului trei pentru a-l transforma în nouă.

Apoi, trebuie să îndepărtezi bățul vertical din centrul cifrei opt și să îl plasezi în partea stângă sus a celui de-al doilea trei, transformându-l tot în nouă.

Astfel, puzzle-ul devine corect, oferind o nouă ecuație: 9 + 9 = 0.

Rezolvarea acestei ghicitori necesită gândire creativă și rapidă, iar dacă ai reușit să o rezolvi din prima încercare și în mai puțin de 10 secunde, nivelul tău de inteligență este mai ridicat decât al celor care au nevoie de mai mult timp.

Mută două bețe de chibrit ca să rezolvi ecuația din imagine. Doar 3% dintre internauți au reușit

Mută două bețe de chibrit ca să rezolvi ecuația din imagine. Doar 3% dintre internauți au reușit

Nu mulți internauți au reușit să rezolve ecuația

Aceste tipuri de ghicitori sunt importante deoarece pot spune multe despre felul în care gândești și vezi lumea, ajutând la dezvoltarea abilităților de rezolvare a problemelor și de raționament logic.

Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, memoria poate începe să se deterioreze, însă ghicitorile care te forțează să îți amintești secvențe, tipare sau detalii s-au dovedit a îmbunătăți retenția memoriei, conform studiilor de la Erlanger Health.

Studiile au arătat că ghicitorile joacă un rol important în ajutarea memoriei și a capacității de concentrare, prevenind declinul cognitiv și crescând agilitatea mentală, adică abilitatea de a procesa rapid informațiile.

Un studiu din 2021 a arătat că „stresul logic și stresul limită generate în timpul jocurilor de ghicitori sunt tipuri de stres pozitiv, cu un efect benefic asupra concentrării jucătorilor.”

„Aceste două tipuri de stres îmbunătățesc abilitățile cognitive, precum atenția, concentrarea și rezolvarea problemelor, prin activarea lobului frontal al creierului,” a continuat studiul.

Deși puzzle-ul cu bețe de chibrit ar putea fi dificil pentru unii, nu toate ghicitorile sunt la fel, așa că dacă nu l-ai rezolvat din prima încercare, este posibil să ai pur și simplu un mod de gândire diferit.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Nu mai pune apă sau lapte în piure. Ingredientul secret care îl face cu adevărat delicios, la fel ca la restaurant
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Examen cu Băsescu la Cotroceni. Imaginile de care a râs toată Europa. Video
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Ordin UE pentru toate ţările. România n-are niciun cuvânt de spus: E o provocare
Capital.ro
Delia Budeanu a trăit drama divorțului, dar și tragedia de a rămâne văduvă. Cu Radu Budeanu a trăit iubirea sublimă, până când moartea i-a despărțit
Avantaje
DECIZIA FINALĂ privind medicamentul utilizat de TOȚI ROMÂNII
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cuza a renunțat la părul lung și a apelat la o schimbare radicală de look, după doi ani. Cum arată acum prezentatorul TV
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro