19 oct. 2024 | 21:24

Un hotel plin cu români a luat foc în Turcia. De la ce a pornit incendiul violent

Știri generale
Un hotel plin cu români a luat foc în Turcia. De la ce a pornit incendiul violent
Un hotel plin cu români a luat foc în Turcia. De la ce a pornit incendiul violent

Clipe de coșmar pentru niște români din Turcia. În după-amiaza zilei de sâmbătă, 19 octombrie 2024, a izbucnit un incendiu violent la un hotel din Kemer, Turcia. Mai mulți turiști români se aflau în clădire în momentul în care flăcările au cuprins clădirea aflată la circa 40 de kilometri de Antalya.

Cum s-a declanșat incendiul din Kemer

Cauza exactă a incendiului nu a fost confirmată oficial, însă, potrivit unor surse neoficiale, acesta ar fi fost declanșat de un scurtcircuit într-o zonă tehnică a clădirii.

Incendiul s-a extins rapid, acoperind mai multe arii ale hotelului și punând în pericol siguranța turiștilor. Focul a cuprins mai ales etajele superioare ale hotelului, obligând autoritățile locale să intervină prompt pentru evacuarea oamenilor și stingerea flăcărilor.

„Asigurarea standard nu acoperă astfel de cazuri astfel ca pierderea distrugerea etc hainelor, bijuteriilor etc a turistului român cu asigurarea standard medicală și biletul eliberat de agenția de voiaj devin insuficiente.

Turiștii surprinși la piscină au stat în costumele de baie și cu prosoapele pe ei până seara târziu”, au declarat surse de la fața locului pentru cei de la Gândul.

Reacția turiștilor și măsurile luate de autorități

În momentul izbucnirii incendiului, hotelul era plin de turiști, iar o mare parte dintre aceștia erau la piscină sau în camerele lor. Mulți turiști români s-au aflat într-o situație de panică, neștiind inițial ce se întâmplă. Martorii povestesc că flăcările s-au răspândit rapid și au creat o atmosferă de tensiune.

Autoritățile locale au intervenit imediat pentru a evacua hotelul și pentru a limita accesul în zonele afectate de incendiu.

Cu toate că flăcările au fost stinse în câteva ore, administrația hotelului a luat decizia de a restricționa orice fotografiere sau filmare pe parcursul incidentului.

Turiștilor li s-a interzis să facă poze sau să filmeze atât în timpul incendiului, cât și după stingerea acestuia, ceea ce a creat o oarecare nemulțumire în rândul celor prezenți.

De asemenea, administrația a limitat accesul la anumite părți ale hotelului pentru a preveni răspândirea imaginilor sau a altor informații către presă sau pe rețelele sociale.

Un incendiu a izbucnit intr-un hotel din Turcia unde erau cazati foarte multi romani

Un incendiu a izbucnit intr-un hotel din Turcia unde erau cazati foarte multi romani

Turiști surprinși lângă piscină

Conform mărturiilor celor aflați la fața locului, mai mulți turiști au rămas în costumele de baie și cu prosoapele pe ei până seara târziu, deoarece incidentul i-a surprins pe mulți în timp ce se relaxau lângă piscină.

Unii dintre aceștia nu au avut timp să își recupereze lucrurile din camere, fiind evacuați rapid, înainte ca situația să devină periculoasă. Aceștia au fost nevoiți să rămână în aer liber timp de câteva ore, până când autoritățile au dat undă verde pentru a se întoarce în hotel.

Deși incidentul nu a avut consecințe grave în ceea ce privește pierderile de vieți omenești, turiștii au fost puternic afectați emoțional, mai ales din cauza restricțiilor impuse și a lipsei de claritate privind acoperirea daunelor materiale.

Probleme cu asigurările

Un alt aspect problematic a fost acoperirea asigurărilor pentru pierderile materiale suferite de turiști. Potrivit surselor citate de DCNews, asigurările standard de vacanță și cele oferite de agențiile de turism nu acoperă astfel de incidente.

Aceasta înseamnă că multe dintre bunurile pierdute, cum ar fi haine, bijuterii sau alte obiecte personale, nu vor fi despăgubite de către companiile de asigurări.

În mod obișnuit, doar asigurările medicale sunt valabile în aceste situații, acoperind doar cheltuielile de sănătate, în cazul unor eventuale probleme medicale cauzate de incendiu.

Această situație a provocat frustrări în rândul turiștilor, care s-au trezit în imposibilitatea de a-și recupera bunurile pierdute.

Pentru unii dintre aceștia, pagubele au fost considerabile, mai ales în contextul în care nu au fost informate corect cu privire la ce tip de asigurare ar trebui să aibă pentru a fi protejate în astfel de situații.

Ce urmează

După stingerea flăcărilor și stabilirea securității în incintă, turiștii au fost lăsați să se întoarcă în camerele lor, dar mulți dintre aceștia au fost vizibil afectați de incident.

Situația este încă în curs de evaluare, iar autoritățile locale investighează cauzele exacte ale incendiului pentru a preveni alte astfel de evenimente în viitor.

Deși incendiul nu a avut consecințe tragice din punct de vedere uman, a scos la iveală probleme legate de siguranța turiștilor și de modul în care sunt gestionate situațiile de criză în industria hotelieră din Turcia.

Rămâne de văzut dacă turiștii afectați vor primi compensații pentru pierderile suferite și cum va influența acest incident percepția turiștilor asupra siguranței vacanțelor all-inclusive în regiune.

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Delia Budeanu a murit cu un mare regret. Dorința pe care nu și-a împlinit-o: „N-a vrut”
Click.ro
Ucis din întâmplare cu o lovitură de tanc. Cum a ajuns să fie lichidat liderul Hamas
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Cum a ratat scriitorul Ion Băieșu un meci memorabil, în R.F.G: „Marș în cameră, haimana”
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Doliu şi durere în Biserica Ortodoxă Română. Patriarhul DANIEL...
Capital.ro
A murit Delia Budeanu. Unde va fi înmormântată și unde i se poate aduce un ultim omagiu. Imagini rare cu una dintre cele mai frumoase crainice TVR
Avantaje
Pensii 2025. Ministerul Muncii anunță cine sunt românii care NU vor primi bani în plus
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce studii are Nicolai Tand de la Asia Express sezonul 7. Motivul pentru care s-a lăsat de școală la o vârstă fragedă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro