19 oct. 2024 | 13:15

Specialiștii AccuWeather au anunțat cum va fi vremea de Crăciun și Revelion în 2024. Prognoza pentru sărbătorile de iarnă

Știri generale
Specialiștii AccuWeather au anunțat cum va fi vremea de Crăciun și Revelion în 2024. Prognoza pentru sărbătorile de iarnă
Specialistii AccuWeather au anuntat cum va fi vremea de Craciun si Revelion in 2024

Pe măsură ce se apropie sărbătorile de iarnă, românii așteaptă cu nerăbdare nu doar bucuria Crăciunului și a Revelionului, ci și condițiile meteorologice care vor însoți aceste momente festive. Meteorologii de la AccuWeather au emis prognoze pentru perioada sărbătorilor, iar veștile sunt promițătoare, cu posibilități de zăpadă și temperaturi specifice sezonului rece. Iată ce ne așteaptă în lunile decembrie și ianuarie.

Prognoza meteo pentru noiembrie și începutul iernii

Conform estimărilor meteorologice, ultimele săptămâni din octombrie și începutul lunii noiembrie se vor caracteriza prin temperaturi mai coborâte decât cele specifice perioadei.

Astfel, săptămâna 21-28 octombrie va aduce valori termice mai scăzute în majoritatea regiunilor din țară, cu un regim pluviometric deficitar. În săptămâna 28 octombrie – 4 noiembrie, temperaturile medii vor rămâne sub cele normale, cu precipitații variate.

Din săptămâna 4-11 noiembrie, se așteaptă o ameliorare a vremii, cu temperaturi apropiate de cele normale și cantități de precipitații în jurul mediei pentru acest interval.

Cu toate acestea, pe măsură ce ne apropiem de Crăciun, prognoza sugerează o schimbare notabilă a vremii, aducându-ne condiții mai apropiate de cele de iarnă.

Vremea de Crăciun și Revelion

Meteorologii de la AccuWeather prevăd că vremea de Crăciun și Revelion va aduce surprize plăcute. Conform prognozelor, în București și în alte zone ale țării, temperaturile vor oscila în jurul punctului de îngheț.

Se preconizează precipitații sub formă de lapoviță și zăpadă, ceea ce ar putea transforma peisajul în unul de basm, amintind de sărbătorile tradiționale de altădată.

De asemenea, în partea de nord a țării, condițiile meteorologice sugerează o acumulare semnificativă de zăpadă, ceea ce ar putea aduce bucurie iubitorilor de sporturi de iarnă.

După mulți ani în care Crăciunul a fost sărbătorit fără zăpadă, această schimbare ar putea revitaliza tradițiile și atmosfera festivă. Noaptea de Revelion se anunță a fi friguroasă, cu temperaturi ce nu vor depăși 2 grade Celsius, un cadru ideal pentru petrecerile de sfârșit de an.

Citește și Gerul a pus stăpânire pe România în octombrie. Zona în care s-au înregistrat, deja, – 6 grade Celsius!

Cauzele schimbărilor meteorologice

Schimbările prognozate pentru perioada sărbătorilor sunt influențate de fenomenele climatice globale, în special de slăbirea vortexului polar. Acest fenomen va permite pătrunderea unor mase de aer rece din regiunile arctice spre sud, afectând nu doar Europa, ci și Nordul Statelor Unite și Canada.

Conform cercetătorilor, un vortex polar mai slab duce adesea la ierni mai reci în regiunile temperate, iar acest lucru este confirmat de o acoperire mai mare de zăpadă în emisfera nordică.

De asemenea, se estimează că în luna decembrie, vremea va oscila de la zile cu temperaturi mai ridicate (11-12 grade Celsius) la valori mai scăzute, cu precipitații abundente aproape în întreaga țară. Această variabilitate va crea un cadru dinamic, specific iernii, dar și o oportunitate pentru români de a se bucura de activități specifice sezonului, cum ar fi plimbările prin zăpadă și petrecerile de sărbătoare.

Citește și Se schimbă vremea radical. Vine frigul, temperaturile scad drastic!

Parteneri
Drama actorului Valeriu Pavel Dan. Ce a îndurat cu un an înainte de moarte
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 18-24 octombrie. Două zodii primesc vești bune, iar un nativ trece printr-o situație tensionată
Click.ro
„Putin are o retorică din ce în ce mai iresponsabilă.” Reacția NATO după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Ea e 'prințesa' lui Țiriac! Cu ce se ocupă Ioana, singura fiică a miliardarului român / FOTO
Unica.ro
Daniel Pancu, un trecut aventuros în fotbal. Abandonat de Lucescu la Londra, bătut la băută de Tamaș, fan al lui Kadîrov
EVZ.ro
Lora o pune la punct pe Ilinca Vandici după ce aceasta a comentat despre nunta cântăreței! Ce a enervat-o la culme pe artistă 
Spynews
Anunțul care i-a rupt inima Elenei Udrea. Alexandrov a spus direct: Să nu mai existe...
Capital.ro
Sfântul pe care îl sărbătorim azi, 18 octombrie. O mulțime de români îi poartă numele. E cruce neagră în calendar
Avantaje
Se schimbă ORA în ROMÂNIA! Anunțul MOMENTULUI
Mediaflux
Cum arată Gina Felea în 2024! A împlinit recent 40 de ani și a trecut printr-o transformare uriașă | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Au apărut primele date oficiale referitoare la autopsia lui Liam Payne. Ce au declarat autoritățile: „Totul indică...”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro