10 oct. 2024 | 10:36

Fotbalistul George Baldock a murit la 31 de ani. A fost găsit fără suflare în piscina casei sale

News
Fotbalistul George Baldock a murit la 31 de ani. A fost găsit fără suflare în piscina casei sale
Fotbalistul George Baldock a murit la 31 de ani

Tragedia lovește fotbalul internațional după ce George Baldock, jucător de națională cu dublă cetățenie, engleză și greacă, a fost găsit mort în vila sa din Atena. Evenimentul șocant s-a petrecut miercuri seară, iar lumea fotbalului este în doliu după pierderea neașteptată a unui jucător considerat unul dintre cei mai promițători fundași dreapta din Europa.

Moarte neașteptată în lumea fotbalului: George Baldock, găsit fără suflare la doar 31 de ani

Conform unor surse din poliția locală, Baldock a fost descoperit în piscina reședinței sale de lux din Atena, unde tocmai se mutase în vara acestui an, după transferul de la echipa engleză Sheffield United la Panathinaikos. Vecinii și apropiații au alertat autoritățile, iar poliția a fost prima care a sosit la fața locului, încercând să îi ofere primul ajutor. Eforturile de resuscitare au continuat timp de câteva minute până la sosirea ambulanței, însă, din nefericire, medicii au fost nevoiți să declare decesul.

Potrivit unei declarații oficiale a poliției elene, anchetatorii nu au găsit semne de violență sau vreo cauză evidentă care ar fi dus la moartea jucătorului, însă investigațiile continuă pentru a determina circumstanțele exacte ale acestui deces tragic.

„Până în acest moment, nu există indicii că George Baldock ar fi avut afecțiuni medicale cunoscute sau că ar fi fost implicat într-un incident violent”, au declarat surse din cadrul poliției. O autopsie urmează să fie efectuată pentru a oferi mai multe răspunsuri.

Reacțiile din lumea fotbalului

Lumea fotbalului grec și internațional este zguduită de această veste cutremurătoare. Baldock, care adunase 12 selecții pentru echipa națională a Greciei, era un jucător respectat, atât pentru profesionalismul său, cât și pentru devotamentul arătat echipelor pentru care a jucat. Liga de fotbal din Grecia a transmis un mesaj de condoleanțe, menționând pierderea imensă pentru întreaga comunitate fotbalistică.

„Întreaga familie fotbalistică din Super League își exprimă regretul față de pierderea jucătorului de la Panathinaikos și echipa noastră națională, George Baldock, și transmite cele mai sincere condoleanțe familiei și celor dragi”, se arată în comunicatul oficial.

Echipele din prima ligă greacă au reacționat rapid, oferind mesaje de solidaritate și sprijin pentru familia îndurerată a jucătorului. De asemenea, și cluburile din Anglia, unde Baldock și-a petrecut o mare parte din carieră, au transmis omagii pe rețelele de socializare. Sheffield United, echipa pentru care Baldock a jucat până în vara acestui an, a declarat:

„Suntem profund întristați de trecerea prematură a lui George Baldock, un jucător remarcabil și un om de excepție. Gândurile noastre se îndreaptă către familia sa și toți cei afectați de această pierdere”.

Cariera și impactul lui George Baldock în fotbal

George Baldock a fost un jucător cu o carieră bogată, marcată de momente importante atât în campionatul englez, cât și la nivel internațional. Născut în Buckingham, Anglia, Baldock a avut origini grecești datorită tatălui său, iar acest lucru i-a permis să reprezinte echipa națională a Greciei începând cu vara anului 2022. De atunci, a strâns 12 apariții pentru echipa națională, aducându-și contribuția atât în calificările pentru competiții europene, cât și în meciurile amicale.

În cariera sa la nivel de club, Baldock a debutat la echipa de tineret a clubului MK Dons din Anglia. Ulterior, a fost împrumutat la Northampton, Tamworth și Oxford United, având și o scurtă experiență internațională în Islanda, la IBV, în 2012. Însă, adevărata sa consacrare a venit la Sheffield United, unde a evoluat timp de câțiva ani, bifând 83 de apariții în Premier League și devenind un jucător esențial pentru echipa sa.

Transferul său din vara lui 2024 la Panathinaikos a fost considerat un pas important în cariera sa, acesta fiind pentru prima dată când Baldock evolua în campionatul grecesc, în țara tatălui său. Debutul său în Super League fusese promițător, iar așteptările pentru evoluțiile sale erau mari.

Un talent pierdut prea devreme

Moartea lui George Baldock a lăsat un gol imens în inimile colegilor de echipă, antrenorilor și fanilor. Deși în fotbal astfel de tragedii sunt rare, atunci când se întâmplă, impactul este devastator. George nu doar că era un jucător de înaltă calitate, dar era și o persoană iubită de cei din jurul său. Oamenii care l-au cunoscut vorbesc despre el ca fiind o persoană modestă, dedicată și plină de pasiune pentru sportul pe care îl practica.

Panathinaikos a anunțat că va organiza un moment de reculegere înainte de următorul meci, în semn de omagiu pentru jucătorul lor, iar jucătorii vor purta banderole negre pe braț în semn de respect. De asemenea, clubul plănuiește să ridice un banner special în memoria lui Baldock, ca simbol al recunoștinței pentru eforturile sale și pentru scurta, dar importanta sa contribuție la echipă.

Investigațiile continuă

În timp ce comunitatea fotbalistică își plânge pierderea, autoritățile elene continuă investigațiile pentru a descoperi cauza exactă a decesului lui Baldock. Medicii legiști urmează să facă publice rezultatele autopsiei în zilele următoare, iar familia jucătorului a cerut respectarea intimității în această perioadă dificilă.

Această pierdere neașteptată a șocat întreaga lume sportivă, iar moștenirea lăsată de George Baldock va rămâne în inimile celor care l-au cunoscut și l-au urmărit pe teren.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Liviu Vârciu, perderi de 1.000 de euro pe zi. Producția noului film l-a costat o avere
EVZ.ro
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Spynews
RUSIA a dat ORDIN României. Avem termen doar 4 zile. Moscova ne amenință direct
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
Răsturnare privind ADERAREA la SCHENGEN! ZI DECISIVĂ AZI
Mediaflux
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro