08 oct. 2024 | 18:34

Cu cât se vindeau apartamentele de lux construite de Nordis. Au fost încasate sume uriașe de la oameni care n-au mai intrat niciodată în posesia lor

Info Imobiliare
Cu cât se vindeau apartamentele de lux construite de Nordis. Au fost încasate sume uriașe de la oameni care n-au mai intrat niciodată în posesia lor
Promisiuni de profituri uriașe pentru cei care doreau să investească

În aceste zile, ceea ce se propunea ca una din cele mai mari afaceri imobiliare, s-a dovedit a fi doar  altă formă de înșelătorie, conform unei anchete Recorder. Acum, mulți români sunt interesați să afle cu cât se vindeau apartamentele de lux construite de Nordis. Conform datelor din anchetă, au fost încasate sume uriașe de la oameni care n-au mai intrat niciodată în posesia acestor apartamente.

Nordis, gigantul imobiliar cu apartamente de lux și scandalurile legate de înșelăciuni

Nordis Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din România, a devenit sinonim cu luxul și inovația în domeniul imobiliar.

Cu cât se vindeau apartamentele de lux construite de Nordis. Au fost încasate sume uriașe de la oameni care n-au mai intrat niciodată în posesia lor

Proiectele sale, concentrate în special pe construcția de apartamente premium și hoteluri în stațiuni de top, au atras atenția investitorilor dornici să-și achiziționeze proprietăți exclusiviste în locații precum București, Mamaia sau Sinaia.

Însă, în spatele imaginii strălucitoare de pe broșurile de vânzare, o serie de acuzații grave au ieșit la iveală în urma unei anchete detaliate realizate de Recorder, expunând o realitate mai puțin plăcută pentru clienții Nordis.

Mii de oameni au plătit sume uriașe pentru apartamente de lux pe care nu le-au primit niciodată, fiind înșelați printr-o schemă sofisticată ce a afectat numeroase persoane.

Cu cât se vindeau apartamentele de lux construite de Nordis

Nordis a intrat pe piața imobiliară cu un concept ambițios: apartamente de lux, situate în zone de top, precum litoralul românesc și stațiunile montane, care promiteau atât locuințe elegante, cât și investiții profitabile.

Apartamentele erau comercializate cu prețuri ridicate, pe măsura facilităților promise – piscine private, spații de wellness, servicii hoteliere de 5 stele și o întreagă gamă de opțiuni destinate unei clientele sofisticate.

Cu cât se vindeau apartamentele de lux construite de Nordis. Au fost încasate sume uriașe de la oameni care n-au mai intrat niciodată în posesia lor

În Mamaia, unul dintre cele mai cunoscute proiecte ale Nordis, prețurile apartamentelor ajungeau să depășească frecvent 200.000 de euro, iar pentru cele mai exclusiviste proprietăți, sumele se ridicau la milioane de euro.

Promovarea acestor proiecte era agresivă, cu promisiuni de profituri uriașe pentru cei care doreau să investească, beneficiind de un randament garantat din închirierea apartamentelor în regim hotelier. Mulți dintre cumpărători erau atrași de această oportunitate de a obține un venit pasiv, mai ales că în pliantele și reclamele dezvoltatorului, totul părea bine structurat și extrem de avantajos.

Au fost încasate sume uriașe de la oameni care n-au mai intrat niciodată în posesia lor

Mecanismul prin care Nordis a reușit să încaseze sume mari de bani fără să livreze apartamentele a fost alimentat de încrederea clienților în renumele dezvoltatorului. Oamenii au plătit sute de mii de euro, cu promisiunea că își vor primi apartamentele în decurs de câțiva ani.

Însă, în multe cazuri, construcțiile nici măcar nu au început sau au fost abandonate la scurt timp. Clienții au încercat să obțină răspunsuri, însă compania a oferit de multe ori explicații vagi sau a evitat să își asume responsabilitatea pentru întârzieri și lipsa livrării proprietăților.

Cu cât se vindeau apartamentele de lux construite de Nordis. Au fost încasate sume uriașe de la oameni care n-au mai intrat niciodată în posesia lor

Spre exemplu, conform ofertelor existente pe site-ul companiei, în Mamaia, pentru un apartament de tip Studio, sumele pleacă de la 73.332 de euro, pentru un imobil cu 2 camere, valoarea sumelor pleacă de la 134.460 de euro, iar pentru unul cu trei camere, prețul de pornire este de la 179.172 de euro.

Prețuri finale de peste 400.000 de euro, în Mamaia

Conform publicației locale DobrogeaLive, apartamentele cu trei camere au fost vândute la un preț final ce depășea 400.000 de euro, iar parte din clienții companiei plăteau cu banii jos aceste sume extravagante.

Unitățile din etapa a II-a sunt deopotrivă atractive prin prisma aprecierii valorii în timp. Investitorii au optat pentru pachete de investiție cu proprietăți în curs de construire, valoarea unui pachet vândut, format din 9 studiouri din etapa a II-a, ridicându-se la 760.000 € + TVA”, spun reprezentanții dezvoltatorului imobiliar, conform sursei citate.

Înșelăciunile dezvăluite de ancheta Recorder

Pe lângă clienți individuali, înșelăciunea a afectat și companii care au investit în apartamente pentru a le utiliza în scopuri comerciale. Investitorii au rămas blocați în contracte fără o soluție clară de recuperare a banilor, iar impactul financiar asupra acestora a fost devastator.

Ceea ce surprinde foarte tare în acest moment, sunt și personalități din viața publică românească, precum fosta gimnastă Camelia Potec, erau cele care făceau reclamă și promovau ofertele celor de la Nordis

În ciuda promisiunilor ambițioase, realitatea a fost cu totul alta pentru mulți dintre cei care au investit în apartamentele construite de Nordis. Potrivit unei anchete realizate de jurnaliștii de la Recorder, s-a descoperit că numeroși clienți nu au primit niciodată apartamentele pentru care plătiseră sume mari de bani.

Investitorii au fost ademeniți cu oferte atrăgătoare, iar mulți dintre ei au plătit avansuri considerabile sau chiar întreaga sumă de achiziție, doar pentru a descoperi ulterior că nu vor intra în posesia proprietăților.

Ancheta a scos la lumină o schemă bine pusă la punct, prin care sumele plătite de clienți erau încasate de companie, dar construcțiile nu erau finalizate sau, în unele cazuri, nici măcar începute. Proiecte întregi fie au rămas neterminate, fie au fost vândute în avans către mai multe persoane, ceea ce a generat un haos financiar și juridic.

Mulți dintre cei care au investit în aceste apartamente de lux s-au trezit într-o situație imposibilă, în care nu doar că nu au primit proprietățile promise, dar nici nu și-au mai putut recupera banii.

Parteneri
Ce pensie alimentară plătește lunar Valeriu Gheorghita pentru cei doi copii ai săi din prima căsătorie
Redactia.ro
Rezistă căsnicia dintre Monica Bîrlădeanu și Valeriu Gheorghiță? Celebrul Numerolog Cristian Terran face predicțiile: „Acest cuplu va avea de trecut de o criză o dată la 4 ani”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Wow, ce apariție! Mama Monicai Bîrlădeanu a dat o lecție de stil și rafinament la nunta fiicei sale. Minodora Tătăruşanu a avut două ținute de Oscar la pretențiosul eveniment ș
Unica.ro
Blanchett și Cuaron colaborează pentru serialul TV „Disclaimer”
EVZ.ro
Abia a divorțat de mama copiilor, dar acum vrea să se întoarcă la a doua soție?! Gestul făcut de fotbalistul de la Națională față de femeia cu care n-a mai vorbit de 5 ani
Spynews
Taxă pentru proprietarii de locuințe. Este absolut necesară: Trebuie să ne gândim să o implementăm
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
LOVITURĂ FINALĂ pentru România! ANUNȚ la NIVEL EUROPEAN
Mediaflux
Anamaria Prodan, dezvăluiri cu lacrimi în ochi. Cum i-a răspuns lui Laurențiu Reghecampf după declarațiile controversate făcute de antrenor zilele trecute
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Pelerinaj Sfânta Parascheva 2024. Ce schimbări se fac pentru pelerinii care vin să se închine la moaștele Sfintei Parascheva
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro