08 oct. 2024 | 10:29

Meteorologii AccuWeather anunță o iarnă cum n-am mai avut de ani buni în România. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Vremea Meteo
Meteorologii AccuWeather anunță o iarnă cum n-am mai avut de ani buni în România. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion
Meteorologii AccuWeather anunță o iarnă cum n-am mai avut de ani buni în România. Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion

Dacă în anii trecuți am avut de-a face cu temperaturi mai mari decât cele normale în luna decembrie, se pare că în 2024 vremea va fi diferită. Meteorologii AccuWeather au anunțat prognoza din preajma sărbătorilor, iar schimbările care se anunță îi vor bucura pe mulți români.

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

Dacă în anii trecuți am avut de-a face cu soare și cu temperaturi și de 15 grade Celsius în ziua de Crăciun, anul acesta lucrurile vor sta diferit. Meteorologii AccuWeather anunță o lună decembrie cum nu a mai fost de ani buni în România, cu vreme specifică iernii și cu zăpadă în unele regiuni din țară.

Astfel, de Crăciun, vom avea parte de temperaturi apropiate de cele normale pentru finalul lunii decembrie. Maximele se vor situa în jurul valorii de 5 grade Celsius, în timp ce minimele vor fi de -2 grade. În zonele montane și depresionare vor fi ninsori, iar pe măsură ce ne apropiem de sfârșitul anului, acestea vor cuprinde și mai mult din teritoriu.

Precipitațiile își vor face simțită prezența începând din 12 decembrie, mai întâi sub formă de ploaie și lapoviță. În zilele de 15 și 18 decembrie sunt așteptați primii fulgi de nea, după care va fi senin până după Crăciun.

De Revelion, ninsorile își vor face simțită prezența în mai multe regiuni, iar minimele vor coborî la -5 grade Celsius. Începând cu data de 30 decembrie, apar ploile, iar pe fondul temperaturilor negative de pe parcursul nopții, vom avea de-a face cu polei și îngheț. Pe 1 ianuarie maxima va fi de 0 grade și minima de -5 grade și sunt prognozate ninsori.

Cum va fi vremea săptămâna aceasta

După ploile din weekend, vremea s-a stabilizat în mare parte din țară. Chiar dacă este senin, temperaturile rămân scăzute, mai ales pe timpul nopții și dimineața.

”Trebuie să menționez faptul că vremea se răcește. Sub aspect termic astăzi și în partea de sud-est temperaturile sunt în scădere. Dacă ieri au fost până la 29 de grade în Dobrogea, astăzi avem cel mult 23 poate 24 de grade prin partea sudică și sud-estică a țării, iar mâine contăm pe o vreme în ameliorare sub aspectul ploilor, o vreme ce devine treptat în general frumoasă.

Mai plouă și mâine, dar pe arii restrânse, prin nordul, centrul, estul și sud-estul țării, iar temperaturile sunt cumva în limite normale, și mâine temperaturi între 16 și 24 de grade. De marți încolo temperaturile încep să crească și ajungem din nou la o vreme mai caldă față normal. Undeva de joi sau vineri temperaturile din nou vor fi de 27-28 de grade. Sunt valori termice cu 6-7 grade mai ridicate față de normal, cu alte cuvinte avem parte de alternanțe termice”, a declarat meteorologul Mihai Huștiu, la Antena 3 CNN.

 

Parteneri
De ce s-ar fi despărțit Monica Bîrlădeanu și Bobby Păunescu. Totul a ieșit la iveală acum
Redactia.ro
Irinel Columbeanu și-a mai îndeplinit un vis! Fostul milionar a ajuns la vila din Izvorani: „Simt o emoție puternică”
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Primele imagini de la evenimentul în care Michael Schumacher a apărut public, după accidentul din 2013 / Foto
Unica.ro
Ion Țiriac, internat la un spital din Austria. Problemele miliardarului în vârstă de 85 de ani
EVZ.ro
Văduva lui Gabi Stângău, copleșită de durere în ziua în care ar fi aniversat doi ani de la nuntă. Ce semn divin a primit Diana Berințan: „Ești cu mine mereu” / FOTO
Spynews
Ungaria, la ani lumină de România. Ungurii ne-au luat fața și ne dau iar lecții
Capital.ro
WOW! Fosta soție a lui Valeriu Gheorghiță, tot o frumusețe rară. Cine este și cum arată doctorița cu care soțul Monicăi Bîrlădeanu are doi copii. „Viața noastră a fost foarte afectată de...”
Avantaje
Se dau PENSIILE mai DEVREME pe CARD! ANUNȚUL Casei de Pensii
Mediaflux
Anamaria Prodan versus Laurențiu Reghecampf! Războiul continuă! Cei doi se văd față în față la Tribunal, acum
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ispita Maria Tebieș, o ispită și în relația dintre Jador și Oana Ciocan. Ce a declarat bruneta de la Insula Iubirii sezonul 8
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro