03 oct. 2024 | 18:39

Cum să salvezi supa dacă ai uitat să spumezi carnea. Ingredientul pe care să îl adaugi ca să nu își schimbe gustul

Sfaturi Culinare
Cum să salvezi supa dacă ai uitat să spumezi carnea. Ingredientul pe care să îl adaugi ca să nu își schimbe gustul

Supa este unul dintre cele mai apreciate feluri de mâncare din bucătăria românească. Fie că vorbim despre supa de pui, vită sau porc, acest preparat simplu este nu doar gustos, ci și foarte sănătos. Însă, unul dintre pașii esențiali pentru a obține o supă limpede și apetisantă este spumarea cărnii, adică îndepărtarea impurităților și a spumei care se formează la suprafață în timpul fierberii. Dar ce faci atunci când ai uitat să spumezi carnea și te confrunți cu o supă tulbure sau cu un gust mai puțin plăcut? Nu te îngrijora! În acest articol îți vom arăta câteva metode simple pentru a salva supa dacă ai omis acest pas important.

1. Folosește un sită sau o lingură pentru a îndepărta spuma după fierbere

Chiar dacă ai uitat să spumezi carnea la începutul procesului de gătire, poți să încerci să îndepărtezi impuritățile și după ce supa a început să fiarbă. Folosește o lingură sau o sită mică pentru a lua spuma de la suprafață, chiar și în etapele ulterioare ale fierberii. Deși nu va avea același efect ca și spumarea la început, această metodă va ajuta la îmbunătățirea aspectului final al supei.

Este important să fii atent și să îndepărtezi spuma cu grijă, pentru a nu agita supa și a încorpora din nou impuritățile în lichid.

2. Folosește albuș de ou pentru a clarifica supa

Dacă supa ta a devenit tulbure și nu ai reușit să îndepărtezi spuma la timp, poți apela la un truc simplu și eficient: albușul de ou. Această metodă este cunoscută pentru capacitatea sa de a clarifica supele și ciorbele.

Pentru a clarifica supa, separă un albuș de ou și bate-l ușor, apoi adaugă-l în supă în timp ce aceasta fierbe încet. Albușul va coagula și va aduna toate impuritățile din supă, formând o peliculă care poate fi ușor îndepărtată cu o lingură sau cu o sită. După ce albușul a prins toate particulele nedorite, scoate-l din supă și vei observa că aceasta devine mai limpede.

3. Folosește o sită fină sau o strecurătoare de ceai

Dacă vrei să obții o supă clară fără impurități vizibile, poți să o treci printr-o sită foarte fină sau chiar printr-o strecurătoare de ceai. Acest proces poate fi făcut la finalul fierberii, când supa este gata, și te va ajuta să elimini toate impuritățile sau bucățile de spumă rămase în supă.

Este bine să știi că strecurarea supei este o soluție eficientă nu doar atunci când ai uitat să spumezi carnea, ci și atunci când vrei să elimini bucăți mai mari de legume sau resturi de condimente care ar putea afecta aspectul sau gustul final.

4. Adaugă legume pentru un gust mai bun

Dacă supa ta a devenit tulbure și nu are gustul pe care ți-l doreai, poți să îmbunătățești aromele adăugând mai multe legume. Morcovii, ceapa, țelina sau păstârnacul nu doar că vor oferi o aromă plăcută supei, dar vor ajuta și la neutralizarea gustului mai intens sau amărui care poate apărea atunci când nu ai spumat carnea.

Pentru un plus de savoare, poți adăuga și câteva condimente, cum ar fi foi de dafin, piper boabe sau chiar o crenguță de cimbru. Aceste ingrediente vor echilibra gustul supei și îi vor oferi un plus de prospețime.

5. Folosește cartofi pentru a elimina excesul de grăsime

În cazul în care supa ta nu doar că a devenit tulbure, dar are și un strat gros de grăsime la suprafață, poți să folosești cartofi pentru a absorbi o parte din această grăsime. Taie câțiva cartofi în bucăți mari și adaugă-i în supă în timp ce fierbe încet. Cartofii vor absorbi o parte din grăsime și impurități, lăsând supa mai limpede și mai puțin grasă.

După ce cartofii și-au făcut treaba, îi poți scoate din supă sau îi poți lăsa, dacă vrei să îi servești împreună cu restul ingredientelor.

Parteneri
Ce se întâmplă când auzi cucuveaua cântând
Redactia.ro
Adevărata față a vedetelor. Cum se comportă în realitate, când se închid camerele de filmat: „Bețiv mare (...) poate cel mai dubios dintre toți”
Click.ro
„E toată mașina ruptă pe dedesubt. Uitați-vă ce crater e acolo”. Mărturiile șoferilor care au căzut în groapa uriașă de pe șosea
Digi24
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher, după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei sale
Unica.ro
Cum se curăță cel mai bine ferestrele. Nu mai rămâne nicio urmă
EVZ.ro
Alexia Eram și Mario Fresh s-au despărțit. De ce ar fi ajuns la separare. Au aniversat opt ani de relație în urmă cu două luni
Spynews
Comisia Europeană a dat ORDIN! România este obligată. Are termen două luni
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
ARMATA ROMÂNĂ, misiune DIFICILĂ în LIBAN! Anunțul MApN
Mediaflux
Cum i-a spus Karmen Simionescu fiicei sale că va divorța de Bogdan Căplescu. Artista nu i-a ascuns nimic fetiței sale: ”Știe prin ce am trecut”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Radu Vâlcan, imagini de pe patul de spital. Ce mesaj a transmis prezentatorul Insula Iubirii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro