27 sept. 2024 | 21:20

Nectarine retrase de urgență de la vânzare din magazinele Penny. Ce au descoperit inspectorii ANPC la analize

Știri generale
Nectarine retrase de urgență de la vânzare din magazinele Penny. Ce au descoperit inspectorii ANPC la analize
Nectarine retrase de urgenta de la vanzare din magazinele Penny

Un nou scandal legat de siguranța alimentară a izbucnit în România, după ce inspectorii ANPC au descoperit un nivel periculos de pesticide în nectarinele din magazinele Penny. Fructele, importate din Turcia, au fost retrase de la vânzare de urgență pentru a proteja sănătatea consumatorilor.

Pesticide peste limita admisă în nectarinele din Turcia

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au prelevat recent probe de fructe și legume din import, iar rezultatele analizelor au arătat depășiri semnificative ale nivelului de pesticide. Î

n cazul nectarinei cu pulpă galbenă, importate din Turcia, s-a descoperit o concentrație de 0,128 mg/kg din substanța Imidacloprid, un pesticid periculos. Această valoare depășește de peste 12 ori limita maximă admisă, care este de doar 0,01 mg/kg.

Acest rezultat alarmant a dus la retragerea imediată a produsului de pe rafturile magazinelor Penny, operatorul economic SC Rewe Romania SRL fiind notificat oficial de ANPC.

Măsuri urgente de retragere a produselor

În data de 25 septembrie 2024, la ora 17.00, a fost emisă notificarea oficială pentru retragerea și rechemarea produsului incriminat. Lotul de nectarine afectat, identificat cu numărul ”239080924090_48-194/L3702”, fusese distribuit de firma Deco Frucht SRL.

La momentul controlului, inspectorii ANPC au identificat un stoc de 24,55 kilograme de nectarine la comercializare, cantitate care a fost imediat retrasă din vânzare.

Inspectorii ANPC au subliniat că prezența unui nivel atât de ridicat de pesticide în produse destinate consumului poate pune în pericol sănătatea oamenilor.

Din acest motiv, consumatorii care au cumpărat nectarine din acest lot sunt sfătuiți să evite consumul produsului și să fie vigilenți cu privire la efectele potențiale asupra sănătății.

Citește și 13 magazine Auchan, Lidl, Mega, Profi și Carrefour din București, închise de ANPC pentru că vindeau țigări minorilor!

ANPC continuă controalele și solicită responsabilitate din partea importatorilor

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a condamnat cu fermitate această situație, subliniind că autoritatea va lua măsuri drastice ori de câte ori descoperă asemenea nereguli.

Sebastian Hotca a solicitat tuturor importatorilor și retailerilor să își monitorizeze atent lanțurile de aprovizionare pentru a preveni astfel de situații care pun în pericol siguranța alimentară a populației.

În plus, ANPC a notificat ANSVSA, instituția responsabilă de emiterea alertei în Sistemul European de Alertă pentru Produse Alimentare (SRAF), pentru a asigura informarea rapidă și coordonată la nivel european.

Retragerea urgentă a acestor nectarine din magazinele Penny subliniază necesitatea unor controale riguroase și constante asupra produselor importate. Siguranța alimentară rămâne o prioritate esențială, iar autoritățile vor continua să acționeze ferm pentru a proteja sănătatea consumatorilor.

Citește și Inspectorii ANPC au găsit dezastru la una dintre cele mai cunoscute shaormerii din București. Patru fast-fooduri au fost închise!

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Alina Sorescu și Alex Ciucu au stat ore bune la tribunal! Artista, prima reacție: „Sunt încrezătoare că decizia va fi în beneficiul fetelor”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Netflix pregătește o comedie fantastică: Despre aventurile unui bărbat divorțat. Video
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
A explodat bomba despre Klaus Iohannis. S-a aflat ce a făcut președintele României: 18 ani ne-am judecat
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Mai mult decât fantastic e doar Tantastic Studio! Servicii premium de bronzare la solar Pipera
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro