27 sept. 2024 | 19:03

Incendiu puternic în zona Lacului Morii din București. Au ars 12 containere în care locuiau ucraineni

News
Incendiu puternic în zona Lacului Morii din București. Au ars 12 containere în care locuiau ucraineni
Incendiu puternic in zona Lacului Morii din Bucuresti

Un incendiu de mari proporții a izbucnit vineri în zona Lacului Morii din București, în Sectorul 6, generând o coloană uriașă de fum vizibilă de la kilometri distanță. Incidentul a afectat 12 containere în care locuiau cetățeni ucraineni, care s-au evacuat în siguranță înainte ca flăcările să se extindă.

Incendiul a afectat locuințe temporare pentru refugiați ucraineni

Conform informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov, focul a cuprins 12 containere care erau folosite ca locuințe temporare de către cetățeni ucraineni. Din fericire, toate persoanele au reușit să se evacueze la timp, fără a se înregistra victime.

Deși incendiul a fost localizat rapid de echipele de intervenție, pericolul de extindere a flăcărilor către o clădire aflată în imediata apropiere a fost unul semnificativ.

Potrivit ISU, clădirea este una cu regim de înălțime P+1 (parter și un etaj), iar pericolul de propagare a fost redus datorită intervenției rapide.

Intervenția pompierilor și degajările masive de fum

Opt autospeciale de stingere au fost trimise la fața locului pentru a stinge focul și a preveni extinderea acestuia. De asemenea, echipele ISU au acționat prompt pentru a controla incendiul și a limita pagubele materiale. Degajările masive de fum au creat un nor negru care s-a ridicat deasupra zonei și a fost vizibil de la o distanță considerabilă.

Autoritățile au precizat că, deși flăcările au fost aduse sub control, operațiunile de răcire și monitorizare a locului continuă pentru a preveni reaprinderea focarelor. Din primele verificări, nu există indicii clare cu privire la cauza incendiului, dar investigațiile vor continua pentru a stabili cu exactitate cum a izbucnit focul.

Citește și Incendiu la cinematograful Gloria din București. 100 de persoane evacuate!

Securitatea refugiaților ucraineni și măsurile de urgență

Cetățenii ucraineni care locuiau în aceste containere erau refugiați din cauza războiului din Ucraina, iar locuințele temporare erau oferite ca soluție provizorie pentru aceștia.

Evacuarea rapidă a locatarilor a fost esențială pentru evitarea unei tragedii, iar intervenția eficientă a pompierilor a prevenit extinderea incendiului la clădirile învecinate.

În contextul acestui incident, autoritățile locale au subliniat importanța măsurilor de prevenire a incendiilor, mai ales în zonele cu locuințe temporare sau structuri provizorii. Evenimentul tragic subliniază vulnerabilitatea acestor comunități, care au nevoie de sprijin pentru a asigura condiții de locuire în siguranță.

Investigațiile continuă pentru a clarifica cauzele exacte ale incendiului și pentru a evalua pagubele materiale. Autoritățile îndeamnă locuitorii din zonă să rămână vigilenți și să colaboreze cu echipele de intervenție în cazul unor situații de urgență.

Sursă foto: HotNews.ro

Citește și Ce a declanșat, de fapt, incendiul puternic din Regie. Studenții de la Politehnică, despre cauza focului: “A ars totul”!

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Alina Sorescu și Alex Ciucu au stat ore bune la tribunal! Artista, prima reacție: „Sunt încrezătoare că decizia va fi în beneficiul fetelor”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Așa suntem otrăviți. Fructe pline de pesticide, retrase de la vânzare
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare succes la doamne!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Mai mult decât fantastic e doar Tantastic Studio! Servicii premium de bronzare la solar Pipera
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro