27 sept. 2024 | 17:27

Unde va ninge în acest weekend în România. Meteorologii au actualizat prognoza

Vremea Meteo
Unde va ninge în acest weekend în România. Meteorologii au actualizat prognoza
Unde va ninge in acest weekend in Romania

Iarna își face simțită prezența în România! Meteorologii anunță că, în acest weekend, primele ninsori vor cădea în diverse regiuni ale țării. Află care sunt zonele care se pregătesc pentru aceste schimbări meteorologice și cum ar trebui să ne adaptăm la noile condiții.

Se instalează iarna în România

Conform prognozelor, zonele montane înalte din Carpați vor fi cele mai afectate de primele ninsori din sezon. Temperaturile vor scădea considerabil, ajungând sub zero grade Celsius pe timpul nopții.

În special, Masivul Făgăraș, Retezat și Parâng se află pe lista regiunilor în care se așteaptă precipitații sub formă de ninsoare și lapoviță. Cei care planifică excursii la munte în acest weekend sunt sfătuiți să se pregătească pentru condiții de iarnă.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, la altitudini de peste 1700 m, în special în Carpații Orientali, se prevăd precipitații mixte, ceea ce va adăuga un strat nou de zăpadă pe pârtiile de schi.

Ploi amestecate cu lapoviță în regiunile joase

În regiunile montane joase, cum ar fi Transilvania și Moldova, se așteaptă ca, spre finalul weekendului, să cadă ploi amestecate cu lapoviță. Localitățile situate în apropierea munților ar putea experimenta primele fulguieli, dar ninsoarea nu va fi semnificativă.

Temperaturile în aceste zone vor scădea, iar dimineața și seara se vor înregistra valori apropiate de zero grade. În schimb, în sudul țării și în București, deși nu se preconizează ninsoare, vremea va deveni considerabil mai rece, cu vânt puternic și ploi sporadice.

Capitala, împreună cu regiunile învecinate, va trebui să aștepte încă câteva săptămâni pentru a simți cu adevărat iarna, dar scăderea temperaturilor din weekend ne va pregăti pentru sosirea sezonului rece.

Citește și Uraganul Helene devine tot mai violent: valuri de 6 metri și rafale de 225km/h. Autoritățile din SUA se tem că vor urma pierderi de vieți omenești și distrugeri majore!

Pregătiri pentru schimbările meteorologice

Este esențial ca toți cetățenii să se pregătească pentru schimbările vremii din acest weekend, indiferent de regiune. Cei care locuiesc în zonele montane sau care intenționează să călătorească la munte ar trebui să își echipeze mașinile cu anvelope de iarnă, să aibă lanțuri antiderapante la îndemână și să fie conștienți de condițiile dificile de drum.

În regiunile unde se prognozează lapoviță sau îngheț, este important să se acorde o atenție deosebită încălzirii locuințelor și precauțiilor în trafic. Temperaturile scăzute și vântul puternic pot crea disconfort, de aceea este recomandat să evităm călătoriile lungi și să ne îmbrăcăm corespunzător. Iarna se apropie cu pași rapizi, iar pregătirile pentru sezonul rece devin o prioritate!

Citește și Prognoză meteo specială pentru București. Capitala sub Cod portocaliu de furtuni severe de sâmbătă dimineață!

Parteneri
Povestea româncei care a fost campioană la Roland Garros și a ajuns chirurg la Spitalul Floreasca
Redactia.ro
Alina Sorescu și Alex Ciucu au stat ore bune la tribunal! Artista, prima reacție: „Sunt încrezătoare că decizia va fi în beneficiul fetelor”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Așa suntem otrăviți. Fructe pline de pesticide, retrase de la vânzare
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
România a pierdut un monstru sacru. A fost cel mai iubit actor: A avut mare succes la doamne!
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Mai mult decât fantastic e doar Tantastic Studio! Servicii premium de bronzare la solar Pipera
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii sezonul 8. Dani și ispita Mădălina au apărut ținându-se de mână, dar s-au certat în fața camerelor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro