25 sept. 2024 | 08:24

Ciclon polar peste România cu ninsori și furtuni. Temperaturile scad drastic, diferență de 20 de grade!

Vremea Meteo
Ciclon polar peste România cu ninsori și furtuni. Temperaturile scad drastic, diferență de 20 de grade!
Ciclon polar peste România cu ninsori și furtuni. Temperaturile scad drastic, diferență de 20 de grade!

După ciclonul Boris, vremea părea că s-a stabilizat și că revin temperaturile specifice verii. În perioada următoare, prognoza meteo anunță o vreme capricioasă, cu furtuni și fenomene meteo extreme. Diferențele de temperatură vor fi și de 20 de grade în unele zone ale țării.

Se răcește vremea în România

Meteorologii anunță fenomene extreme în perioada următoare, în contextul în care furtuna Ashley va traversa continentul nostru. Aceasta aduce cu sine un val de aer polar, iar temperaturile vor scădea brusc. Nu vor lipsi ploile și vijeliile, în timp ce furtuna va traversa Europa de la vest la est. În zonele montane, sunt așteptate lapovița și ninsoarea. Precipitațiile abundente vor fi însoțite de intensificări ale vântului, care va bate la rafală și cu 100-120 km/h.

Diferențele de temperatură de la o zi la alta vor fi de peste 10 grade Celsius. După maxime de peste 30 de grade în sudul țării, temperaturile medii vor fi de 18-20 de grade pe timpul zilei. Meteorologii au emis avertizări de ploi, vijelii și grindină, valabile pe 25 septembrie.

Astfel, în vestul, nord-vestul și centrul țării vom avea de-a face cu un grad ridicat de instabilitate atmosferică. După-amiază și în a doua parte a nopții, cerul va fi înnorat și își vor face simțită prezența aversele cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice. În Banat, Crișana, Maramureș, local în Transilvania, și în Oltenia va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 15-25 l/mp. De asemenea, vor fi condiții de grindină, iar la munte sunt așteptate ninsori, la altitudini mari.

Cum va fi vremea în perioada următoare

Pe măsură ce furtuna Ashley înaintează în Europa, vremea rămâne rece și instabilă. Elena Mateescu, directoarea ANM, a explicat, într-o intervenție telefonică, la ce să ne așteptăm în zilele următoare.

”Începând de duminică, vremea, din punct de vedere termic, o să se răcească semnificativ în aproape toată țara. Dacă până sâmbătă vorbim de temperaturi mai ridicate pentru ultima decadă a lunii septembrie, pentru că ecartul termic se situează între 20-25 până la 34 de grade Celsius pentru ziua de vineri, cea mai călduroasă zi din această săptămână, de duminică, valorile de temperaturi nu vor mai înregistra valori decât până la cel mult 22 de grade Celsius.

Va fi o diferență semnificativă la nivel național, de la temperaturi de 34 de grade Celsius, până la cel mult 22 în sudul și sud-estul țării, în timp ce în regiunile intracarpatice vor fi valori char mai coborâte, până la 15-16 grade. Valorile sunt mai mici cu peste 10-15 grade față de ce vom înregistra în aceste zile.

O dată cu răcirea vom avea și fenomene de instabilitatea atmosferică, mai întâi în vestul și nord-vestul țării, iar apoi cu extindere în toată țara. Începând de sâmbătă, până luni, valorile cantităților de precipitații pot fi mai mari. Monitorizăm zilnic și pe parcursul zilei de vineri vom interveni, dacă va fi nevoie, cu o alertă generală“, a explicat specialista ANM.

Parteneri
A murit unul dintre milionarii României. Omul l-a adus pe Bush la București
Redactia.ro
Neurochirurgii au dezvăluit secretul așteptat de toată lumea. Top 3 alimente care produc noi celule cerebrale. Varza murată, pe listă
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Adevăratele origini ale marelui actor Jean Constantin. Acum s-a aflat adevărul!
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Taxa care îi face pe români să plătească mai mult în supermarketuri. Măsura este deja în vigoare
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! RĂSTURNARE MAJORĂ în SONDAJE
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată copiii Andreei Samson de la Asia Express. Actrița avea un bebeluș acasă când plecat pe Drumul Zeilor
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro