24 sept. 2024 | 16:16

Tu ți-ai trimite copilul de 5 ani singur la cumpărături? Un show TV a făcut acest experiment. Cum se descurcă micuții pe stradă sau în magazine. Totul a fost filmat pe ascuns

Diverse
Tu ți-ai trimite copilul de 5 ani singur la cumpărături? Un show TV a făcut acest experiment. Cum se descurcă micuții pe stradă sau în magazine. Totul a fost filmat pe ascuns
Tu ti-ai trimite copilul de 4 ani singur la cumparaturi

O emisiune TV face furori în Canada. În cadrul show-ului, copii de trei și patru ani sunt trimiși singuri la cumpărături. Tu ai avea curaj să-ți trimiți micuțul singur la magazin? Crezi că s-ar descurca? Ai avea răbdare să-l aștepți? Iată cum au fost surprinși copiii care au luat parte la ”Old Enough”!

Emisiunea din Canada care trimite copiii mici la cumpărături

Într-o societate tot mai dominată de ecrane și de un ritm de viață alert, părinții sunt din ce în ce mai preocupați de sănătatea mintală a copiilor lor.

Un show TV canadian, inspirat de emisiunea japoneză Old Enough, a adus în prim-plan o soluție neașteptată: oferirea de mai multă libertate copiilor.

În cadrul emisiunii, micuți cu vârste între trei și șase ani sunt trimiși să îndeplinească sarcini simple, precum cumpărarea gustărilor de la magazin sau lăsarea unor obiecte la grădiniță, totul în timp ce sunt filmați pe ascuns.

Copiii își asumă aceste provocări fără să știe că sunt filmați, iar echipa de televiziune este mereu prezentă în fundal, deghizată în polițiști sau trecători, pentru a asigura siguranța celor mici.

Deși conceptul pare stresant pentru părinți, rezultatele sunt fascinante, micuții dovedindu-se capabili să finalizeze sarcinile într-un mod surprinzător de eficient.

”Am fost absolut îngrozită”

Un exemplu elocvent este cazul lui Simon, un băiat de cinci ani, care a participat la experiment. Părinții săi, David și Stephane Clemmer, au fost uimiți de încrederea câștigată de fiul lor în timpul emisiunii.

”Ne-a plăcut împuternicirea pe care le-a dat-o acestor micuți și, de asemenea, mândria pe care au simțit-o atunci când au îndeplinit o sarcină de adult”, a spus David Clemmer.

Acest experiment a demonstrat că oferirea de libertate copiilor poate avea un impact major asupra încrederii de sine și abilităților lor sociale. Pentru Lesley Billingsley, mama unui băiețel de trei ani, experiența a fost la fel de revelatoare, dar plină de anxietate.

”Am fost absolut îngrozită tot timpul, deși știam că echipa îl supraveghează. Cu toate acestea, Luther a reușit să îndeplinească sarcina și m-a impresionat enorm.”, a precizat femeia.

Citește și De ce pun românii nume de sfinți copiilor. De unde vine această tradiție și ce spun preoții despre acest obicei!

Lecțiile învățate de părinți și copii

Participarea la emisiune a schimbat perspectiva multor părinți. Aceștia au înțeles că, deși pare riscant, copiii sunt capabili să facă față unor provocări mai mari decât cele la care sunt expuși zilnic.

”Fiul meu este mai capabil decât îmi imaginam. Deși a avut unele ezitări la început, a reușit să-și ducă misiunea la bun sfârșit”, a spus Michael Billingsley despre experiența băiatului său.

Deși experimentul a avut și mici momente haioase – cum ar fi chipsuri zdrobite în drum spre casă – toți copiii au finalizat sarcinile și au dobândit un sentiment imens de mândrie.

Show-ul nu este doar o provocare pentru copii, ci și o lecție pentru părinți, arătând că micuții au nevoie de mai multă libertate pentru a crește încrezători și independenți.

Citește și Cele mai populare nume de copii în urmă cu jumătate de secol. Care era prenumele preferat de români!

Digisport.ro
Decizia luată de FRF în cazul lui Dorinel Munteanu, care a oferit imagini cum rar se văd, la Oțelul - Dinamo
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Cum sunt înșelați românii. Plătesc mai mult pentru produse false
Spynews.ro
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
PRO TV
Ce i-a făcut P Diddy lui Justin Bieber când acesta era minor. Fanii, șocați: ”Nimeni nu l-a protejat. Nici măcar propria familie”
Adevarul
O creatură nemuritoare poate produce o formă contagioasă de cancer. Fenomenul bizar, urmărit de cercetători
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
De nerecunoscut! Cum arată Nicoleta Luciu nemachiată la 44 de ani, după ce s-a retras din lumina reflectoarelor. Fanii au dat zoom
Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Pensionarii riscă să piardă sumele primite în plus la recalculare. Milioane de decizii, reanalizate
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Cutremur în cazul Caracal. Ce s-a descoperit acum în casa lui Gheorghe Dincă
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro