24 sept. 2024 | 14:00

S-a mai stins o legendă a teatrului românesc. Actorul Liviu Crăciun a murit la vârsta de 89 de ani

News
S-a mai stins o legendă a teatrului românesc. Actorul Liviu Crăciun a murit la vârsta de 89 de ani
Actorul Liviu Crăciun, de 47 de ani în slujba spectatorului

Teatrul românesc își pierde reperele. Din păcate, s-a mai stins o legendă a teatrului românesc. Actorul Liviu Crăciun, cunoscut pentru rolurile sale memorabile de pe scena TNB, a murit la vârsta de 89 de ani. Este doliu în teatrul românesc astăzi!

S-a mai stins o legendă a teatrului românesc

Într-un text emoționant, publicat pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții Teatrului Național „I.L.Caragiale” București anunță că s-a mai stins o legendă a teatrului românesc.

„Cu adâncă tristețe ne luăm rămas bun de la actorul LIVIU CRĂCIUN, care ne-a părăsit într-o zi senină de septembrie.”, scriu rerpezentanții TNB ăe Facebook.

S-a mai stins o legendă a teatrului românesc. Actorul Liviu Crăciun a murit la vârsta de 89 de ani

Actorul Liviu Crăciun, de 47 de ani în slujba spectatorului

Născut în 1935 la Târgu-Mureș, Liviu Crăciun avea să intre la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, la clasa profesor Marietta Sadova. Avea să devină absolvent în 1957, iar din acel moment și până la dispariția sa, a slujit scena, marele ecran, și spectatorul român.

Toți cel care l-au cunoscut, și lucrat alături de el, știu că regretatul Liviu Crăciun a dat dovadă de versatilitate în abordarea rolurilor, atât pe scena teatrelor, cât și pe marele ecran.

Mulți aveau să-i descopere valențele dramatice, dar și cele comice, în pelicule precum „Un surâs în plină vară”, în regia lui Geo Saizescu, „Liceenii”, semnat de Nicolae Corjos, „Hotel de lux”, în regia celebrului Dan Piţa sau „Oglinda”, sub bagheta regretatului Sergiu Nicolaescu.

În ceea ce privește cariera sa teatrală, doar pe scena Naționalului bucureștean, regretatul actor avea să joace în cel puțin în 19 producții de anvergură, de la „Cadavrul viu” de Lev N. Tolstoi, regizat de Gelu Colceag sau „Danton” de Camil Petrescu, în regia lui Horea Popescu.

Actorul Liviu Crăciun a murit la vârsta de 89 de ani

Ceea ce am putea considera impresionant este că a jucat pe scena TNB aproape 50 de ani, ultimul său rol marcant fiind în spectacolul regizat de inegalabilul Dan Pița în 2004, „Apus de soare” de Barbu Ştefănescu Delavrancea.

„Amintirea sa va rămâne vie prin rolurile memorabile pe care le-a întruchipat pe scenă și pe ecran, dar și prin bunătatea și generozitatea sa, care au lăsat o amprentă de neșters în inimile celor care l-au cunoscut.

Cei care doresc să își ia un ultim rămas bun de la actorul Liviu Crăciun o pot face mâine, miercuri, 25 septembrie, ora 11.00, la cimitirul Cernica 2, Str. Poet George Țărnea, comuna Pantelimon. Drum lin către stele!”, mai scriue cei de la TNB.

Din păcate, astăzi este doliu în teatrul românesc, având în vedere că s-a mai stins o legendă a scenei din România.

Digisport.ro
Decizia luată de FRF în cazul lui Dorinel Munteanu, care a oferit imagini cum rar se văd, la Oțelul - Dinamo
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Mihai Bendeac și-a prezentat apartamentul. E situat chiar în mijlocul Bucureștiului
Spynews.ro
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
PRO TV
Ce i-a făcut P Diddy lui Justin Bieber când acesta era minor. Fanii, șocați: ”Nimeni nu l-a protejat. Nici măcar propria familie”
Adevarul
O creatură nemuritoare poate produce o formă contagioasă de cancer. Fenomenul bizar, urmărit de cercetători
BZI.ro
Carmen Brumă arată senzațional la 47 de ani! Vedeta a dezvăluit ce o ajută să se mențină în formă
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
De nerecunoscut! Cum arată Nicoleta Luciu nemachiată la 44 de ani, după ce s-a retras din lumina reflectoarelor. Fanii au dat zoom
Parteneri
Doliu în familia regală. Regele Charles, devastat de durere
Redactia.ro
Cum face față Iulia, soția lui Christian Sabbagh, tuturor provocărilor cu un copil cu autism. Cât de mult a progresat fiul ei după transplantul cu celule stem: „Rezultatele sunt..”
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Scandalul amoros care zguduie campania electorală. SĂRUTUL care aruncă totul în aer / FOTO
Unica.ro
Cristina Șișcanu, ceartă în plină stradă cu un polițist. Soția lui Mădălin Ionescu a filmat totul
EVZ.ro
Yamato Zaharia i-a făcut cadou lui Ovidiu Neveu un... cosciug! Regina Întunericului i-a fost complice: ”Îi arăt unde o să doarmă”
Spynews
Este cea mai tristă zi. S-a stins marea doamnă a lumii filmului. Românii au crescut cu filmele ei
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, invitație pentru ROMÂNIA! Nimeni nu se aștepta la anunțul de la KREMLIN
Mediaflux
Ion și Raluca Șaulescu de la Mireasa, sezonul 4, la un pas de divorț? „Suntem două pietre tari...”. Ce se întâmplă în căsnicia foștilor concurenți
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro