23 sept. 2024 | 15:50

Cum să desfunzi rapid chiuveta din bucătărie fără să chemi instalatorul. Ai nevoie doar de 2 ingrediente ieftine

Utile
Cum să desfunzi rapid chiuveta din bucătărie fără să chemi instalatorul. Ai nevoie doar de 2 ingrediente ieftine
Cum să desfunzi rapid chiuveta din bucătărie fără să chemi instalatorul. Ai nevoie doar de 2 ingrediente ieftine

O chiuvetă înfundată în bucătărie este o problemă frecventă, mai ales dacă nu suntem atenți la ceea ce aruncăm în scurgere. Resturile alimentare, grăsimile și uleiurile rămase după gătit se acumulează în țevi și pot cauza blocaje serioase. Dacă te confrunți cu o astfel de situație, nu este nevoie să chemi imediat un instalator. În majoritatea cazurilor, poți rezolva problema rapid cu doar două ingrediente simple și ieftine.

Cauzele înfundării chiuvetei

Înainte de a trece la soluția practică, este important să înțelegem care sunt principalele cauze ale înfundării țevilor din bucătărie. Cele mai comune motive sunt:

Resturi de mâncare: Multe persoane aruncă bucăți de mâncare în chiuvetă, iar acestea se pot acumula în timp și pot bloca scurgerea. Chiar și cele mai mici resturi, cum ar fi boabele de orez sau coji de legume se pot lipi de pereții țevilor, contribuind la formarea unui dop.

Grăsimi și uleiuri: După gătit, multe persoane varsă uleiuri și grăsimi în chiuvetă, ceea ce este o mare greșeală. Acestea se solidifică atunci când se răcesc și formează depuneri pe interiorul țevilor, care devin din ce în ce mai greu de îndepărtat.

Detergenți și produse chimice: Detergenții de vase, deși sunt destinați curățeniei, conțin substanțe care, în combinație cu grăsimile, pot contribui la înfundarea țevilor. Reziduurile lor se pot aduna și se pot combina cu alte materiale, formând blocaje.

Obiecte străine: Ocazional, mici obiecte, cum ar fi scobitorile sau capacele mici, pot cădea accidental în chiuvetă și blochează scurgerea.

Ingredientele de care ai nevoie pentru a desfunda chiuveta

Dacă s-a înfundat chiuveta, poți să apelezi la o soluție eficientă și ecologică. Ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu și oțet, două ingrediente accesibile și sigure. Această metodă nu numai că desfundă chiuveta, dar ajută și la întreținerea regulată a țevilor, prevenind acumulările viitoare.

Bicarbonatul de sodiu este o substanță alcalină care, în contact cu acizii, produce o reacție chimică puternică, eliberând dioxid de carbon. Oțetul, fiind un acid slab, este partenerul ideal pentru bicarbonat. Reacția dintre aceste două substanțe creează o efervescență care dizolvă grăsimile și resturile acumulate în țevi, lăsându-le curate.

Primul pas este să golești chiuveta de excesul de apă. Dacă există apă stagnată, încearcă să scoți cât mai mult din aceasta folosind o cană sau o oală. Pune aproximativ o jumătate de cană de bicarbonat de sodiu direct în scurgere. Asigură-te că ajunge în țevi, împingându-l ușor cu o coadă de lingură, dacă este necesar.

Toarnă o cană de oțet alb peste bicarbonatul de sodiu. Imediat vei observa o reacție efervescentă care va începe să dizolve murdăria și să descompună blocajele din țevi. Lasă amestecul să acționeze timp de aproximativ 15-20 de minute, apoi clătește bine cu apă fierbinte. Aceasta va ajuta la spălarea depunerilor rămase și va finaliza procesul de curățare.

Pentru a evita problemele viitoare, este important să adopți câteva măsuri de precauție. În primul rând, evită să arunci resturile de mâncare în chiuvetă. Folosește o sită pentru a prinde particulele mari de mâncare înainte de a ajunge în scurgere. De asemenea, nu turna ulei sau grăsimi în chiuvetă. În schimb, colectează-le într-un recipient și aruncă-le la gunoi.

Poți, de asemenea, să folosești bicarbonat de sodiu și oțet o dată pe săptămână ca metodă preventivă. Acest proces simplu va ajuta la întreținerea țevilor și la prevenirea blocajelor.

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Diana Șoșoacă a dat cărțile pe față. România, sub protectoratul Rusiei
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Cine sunt românii aflați pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați. Unul dintre ei, căutat pentru o crimă din 1991
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Fiul Elodiei Ghinescu are o nouă identitate. Bunica lui nu l-a mai văzut de zece ani
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
O dau la pace? Kremlinul, anunț despre încheierea războiului din Ucraina
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
Se SCHIMBĂ REGULILE la PENSIE! Anunțul Casei de Pensii pentru seniori
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro