18 sept. 2024 | 16:09

Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Meteorologii au emis deja prognoza. Vom avea zăpadă de sărbători?

Vremea Meteo
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Meteorologii au emis deja prognoza. Vom avea zăpadă de sărbători?
Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. Meteorologii au emis deja prognoza. Vom avea zăpadă de sărbători

Deși mai sunt trei luni până la sărbătorile de iarnă, meterologii au emis deja prognoza până la finalul anului. Cum va fi vremea în a doua jumătate a lunii decembrie, potrivit specialiștilor.

Prognoza pentru luna decembrie

Meteorologii și specialiștii de la Centrul European pentru Prognoze pe Termen Mediu au emis o prognoză valabilă până la finalul anului, inclusiv în perioada sărbătorilor. Astfel, în luna decembrie, sunt așteptate variații mari de temperatură și precipitații. Specialiștii spun că în ultima lună din an vom avea de-a face cu perioade scurte de frig intens, dar și cu zile cu temperaturi peste media normală a acestei luni.

Luna decembrie va debuta cu valori termice apropiate de cele normale, după care vremea se va răci. Specialiștii spun că este posibil să avem prima ninsoare din acest sezon chiar la începutul lunii. Pe măsură ce ne apropiem de ultima decadă a lui decembrie, cea cu sărbătorile, precipitațiile sub formă de ninsoare vor fi mai frecvente mai ales în centrul și nordul țării. În restul țării, vom avea ploi și lapoviță.

Maximele se vor situa între 0 și 10 grade Celsius, în funcție de regiune. În zonele montane și în depresiuni, luna decembrie va debuta cu temperaturi negative. În prima decadă a lunii, temperaturile vor fi mai mici decât cele obișnuite pentru această perioadă, în special în estul țării. Cantitatea de precipitații va fi apropiată de cea normală pentru această perioadă.

Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion

După jumătatea lunii decembrie, temperaturile vor mai crește puțin, fiind ceva mai mari decât cele normale pentru această perioadă a anului. În regiunile nord-vestice, cantitățile de precipitații vor fi mai abundente. Săptămâna cu Crăciunul va fi una cu temperaturi și fenomene specifice iernii, spun meteorologii. Valorile înregistrate pe timpul zilei vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la fel și cantitatea de precipitații.

După Crăciun, vremea se va încălzi ușor, astfel că temperaturile vor fi ceva mai mari decât cele normale pentru această perioadă, mai ales în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă pe tot teritoriul țării, mai spun specialiștii. Anul acesta, Crăciunul pică într-o zi de miercuri, iar Revelionul marți spre miercuri.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Soarta misterioasă a aurului lui Ceaușescu. Ce s-a întâmplat cu o avere colosală
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro