14 sept. 2024 | 12:38

În ce zile pică anul acesta Crăciunul și Revelionul. Cât vor sta acasă românii, vestea îi va bucura

Diverse
În ce zile pică anul acesta Crăciunul și Revelionul. Cât vor sta acasă românii, vestea îi va bucura
In ce zile pica anul acesta Craciunul si Revelionul

Românii așteaptă cu nerăbdare sărbătorile de iarnă, mai ales că anul acesta Crăciunul și Revelionul pică în timpul săptămânii, oferind posibilitatea unei minivacanțe prelungite. Datorită sărbătorilor legale, aceștia se vor bucura de mai multe zile libere legate, o veste excelentă pentru cei care doresc să petreacă timp cu familia sau să planifice o vacanță.

Crăciunul 2024. Zile libere și minivacanță

Crăciunul, sărbătorit pe 25 și 26 decembrie, pică în 2024 în zilele de miercuri și joi. Acestea sunt zile libere legale în România, iar pentru mulți angajați din sectorul public, ziua de vineri, 27 decembrie, va fi acordată drept punte între sărbători și weekend.

Astfel, românii vor beneficia de o minivacanță care va începe miercuri, 25 decembrie, și se va termina duminică, 29 decembrie. Așadar, cinci zile libere legate vor permite tuturor să se bucure din plin de sărbătoarea Nașterii Domnului, ultima mare sărbătoare din anul 2024.

Aceasta este o ocazie perfectă pentru români de a se relaxa, fie că aleg să petreacă alături de familie acasă sau să planifice o escapadă la munte ori în străinătate.

Revelionul 2024-2025. Încă o minivacanță la început de an

La fel de favorabil este și Revelionul din acest an. Noaptea dintre ani, 31 decembrie, pică într-o zi de marți, iar primele două zile din anul 2025, 1 și 2 ianuarie (miercuri și joi), sunt, de asemenea, zile libere legale. Pentru angajații din sectorul public, vineri, 3 ianuarie, poate fi o altă zi liberă, legată de weekend-ul 4-5 ianuarie.

În plus, sărbătorile de Bobotează (6 ianuarie) și Sfântul Ioan Botezătorul (7 ianuarie) vor cădea luni și marți. Astfel, românii vor putea să se bucure de o minivacanță extinsă de până la 7 zile, în perioada 1-7 ianuarie, dacă își iau ziua liberă de vineri, 3 ianuarie.

Citește și Cât costă să faci Crăciunul la munte. Au apărut primele oferte pentru 2024. Câți bani trebuie să plătească românii pentru un sejur de 3 zile, cu masă festivă!

Minivacanțele prelungite continuă în 2025

Pentru anul 2025, românii au parte de 17 zile libere legale, dintre care multe pică în timpul săptămânii, oferind șansa unor minivacanțe pe tot parcursul anului.

Prima astfel de perioadă vine chiar în ianuarie, cu sărbătorile de Bobotează și Sfântul Ion. Urmează alte zile libere în perioada Paștelui, Rusaliilor și Adormirii Maicii Domnului, care vor pica, de asemenea, în zile favorabile pentru a lega cu weekend-ul.

În concluzie, Crăciunul și Revelionul din acest an vor aduce românilor ocazia unor minivacanțe plăcute, iar anul 2025 se anunță plin de zile libere strategice care vor permite pauze bine-meritate.

Citește și Țara care a schimbat data Crăciunului. Va fi sărbătorit la 1 octombrie. Motivul surprinzător pentru care a fost luată această decizie!

Digisport.ro
A supărat pe cine nu trebuia și cariera ei s-a încheiat! Apoi a luat o decizie neașteptată: 2.000 $ în 24 de ore. ”Nu am limită”
Stirile PROTV
Ce s-a întâmplat cu casa bărbatului din Florida care și-a ancorat-o cu curele și cârlige înainte de uraganul Milton
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Elena Udrea, de nerecunoscut!!! Fosta blondă de la Cotroceni, extrem de slabă și cu părul creț
ProActual
Imaginile pe care Gabriela Firea le-ar vrea șterse de peste tot! Cum a fost surprinsă
EVZ.ro
Greșeala care transformă varza murată în eșec. Câteva trucuri simple de respectat
Spynews.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
PRO TV
Influencerul Adrian "Elicopter de luptă" a fost prins beat la volan, după ce a fugit de poliție în Pitești! Fratele tânărului, arestat pentru ultraj
Adevarul
Invenția Toyota care schimbă regulile jocului: autonomie aproape infinită. Nu este nevoie să opriți pentru a vă reîncărca mașina electrică
BZI.ro
El o face pe Alexia Eram fericită acum! Cine este tânărul chipeș cu care se afișează fiica Andreei Esca
Viva.ro
Ce mai face și cum arată Vasile Șeicaru la 73 de ani: "Nimeni nu îmi dă vârsta pe care o am"
Parteneri
Cine este românca aleasă cea mai frumoasă femeie din Italia. Luisa va reprezenta țara de adopție în concursul internațional
Redactia.ro
O femeie și-a găsit fiica la 44 de ani după ce a fost răpită din fața casei. Ce se întâmplase de fapt cu ea: „Am trăit o viață falsă”
Click.ro
Povestea unei românce condamnată la moarte de medicii din Bacău și salvată în Turcia. „Acolo nu s-a rostit cuvântul «moarte»”
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Revenirea anului în televiziune. Pune capăt unei pauze de mulți ani
EVZ.ro
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews
Putin va ataca NATO. Șeful spionilor germani anunţă război mondial: Suntem deja în conflict direct
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
Putin e GATA de RĂZBOI cu NATO! Anunțul serviciilor SECRETE
Mediaflux
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Ce a transmis influencerul Adrian Elicopter de luptă după ce a fost acuzat că a fost prins beat la volan și că a fugit de Poliție
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro