14 sept. 2024 | 08:51

Ciclonul Boris a făcut prăpăd în România. Doi morți și 60 de persoane evacuate în Galați în urma unei viituri. Apa a ajuns la 1,7 metri

Vremea Meteo
Ciclonul Boris a făcut prăpăd în România. Doi morți și 60 de persoane evacuate în Galați în urma unei viituri. Apa a ajuns la 1,7 metri
Ciclonul Boris a facut prapad in Romania

Ciclonul Boris a lovit România cu o forță devastatoare, provocând inundații masive și lăsând în urmă distrugeri considerabile. În județul Galați, două persoane și-au pierdut viața, iar alte zeci de oameni au fost evacuați din calea viiturilor. Nivelul apei a depășit 1,7 metri în unele zone, iar echipele de salvare au intervenit în forță pentru a preveni noi tragedii.

Viiturile au făcut primele victime

În județul Galați, ciclonul Boris a adus inundații de proporții, cauzate de scurgerile de pe versanți, după cantitățile masive de ploaie. Potrivit ISU Galați, două persoane și-au pierdut viața, printre care un bărbat în vârstă, imobilizat la pat, care nu a putut fi evacuat la timp din locuința sa inundată.

În localitatea Pechea, cea mai afectată zonă din județ, 90 de persoane au fost evacuate, în timp ce echipele de salvare continuă să caute și să evacueze oamenii din casele lor. În total, 60 de persoane au fost scoase din locuințele inundate.

Pompierii au trimis șapte bărci pentru a salva oamenii care s-au refugiat pe acoperișuri, în încercarea disperată de a scăpa de apa care a atins în unele zone 1,7 metri. Din fericire, până acum nu au fost raportate alte persoane dispărute, iar salvatorii speră să poată continua intervențiile odată ce vremea se va stabiliza.

Drumuri închise și avertizări cod roșu

Inundațiile au cauzat blocarea mai multor drumuri naționale și județene din Galați. În total, 13 tronsoane de drumuri sunt închise din cauza viiturilor, printre care DN 25 între localitățile Vameș și Tudor Vladimirescu și DJ 251A între Drăgușeni și Corod. În localitatea Cudalbi, situația este deosebit de gravă, apa atingând 1,5 metri, iar salvatorii intervin constant pentru a evacua persoanele rămase izolate.

Meteorologii au emis un nou cod roșu de ploi pentru județele Galați și Vaslui, valabil până la ora 10:00, fiind așteptate averse ce vor depăși 20-25 l/mp. În ultimele ore, în unele zone din Galați au căzut peste 60 l/mp de apă, ceea ce a agravat situația și a îngreunat intervențiile salvatorilor.

Citește și Ciclonul Boris a ajuns în România. A fost convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, risc major de inundații!

Vremea rea continuă în întreaga țară

Ciclonul Boris afectează nu doar Moldova, ci și alte regiuni din România. În Banat și Crișana, temperaturile au scăzut dramatic, ajungând la doar 8-9 grade Celsius, în timp ce în estul țării, în zona litoralului, se înregistrează temperaturi de 24 de grade, creând o diferență semnificativă de 15 grade între regiunile de vest și est.

De asemenea, ploile torențiale au cauzat inundații și în marile orașe din Moldova. În Bacău, mai multe străzi au fost acoperite de apă, iar mașinile au rămas blocate, în timp ce în Pitești, o furtună violentă a doborât copaci și a inundat străzi. Salvatorii intervin fără încetare pentru a face față cererilor de ajutor, în timp ce autoritățile avertizează populația să rămână în case și să evite zonele afectate.

Ciclonul Boris continuă să creeze haos în România, iar ploile abundente și temperaturile scăzute vor persista în zilele următoare, inclusiv cu ninsori la munte.

Citește și Când ajunge ciclonul Boris în România. Va aduce primele ninsori și ploi torențiale, de când scad temperaturile!

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Victor Slav și Selina, ceartă pe mâncare. Tensiuni uriașe în cuplu
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro