13 sept. 2024 | 20:47

Se dau 3000 de lei pentru acești angajați. Banii intră direct pe card o dată la doi ani

Social
Se dau 3000 de lei pentru acești angajați. Banii intră direct pe card o dată la doi ani
Se dau 3000 de lei pentru acesti angajati

O nouă facilitate financiară intră în vigoare pentru o categorie specifică de angajați din România. Aceștia vor primi vouchere în valoare de 3.000 de lei, care includ sume pentru rame și lentile de ochelari. Banii vor fi folosiți exclusiv pentru achiziția ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact, pe baza unei prescripții medicale.

Cine beneficiază de noua facilitate

Conform noilor reglementări, angajații din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) vor beneficia de aceste vouchere. Aceștia lucrează zilnic cu echipamente ce implică utilizarea monitoarelor, iar o viziune clară și sănătoasă este esențială pentru desfășurarea optimă a activităților.

Tichetele sunt acordate de angajator pe baza unei prescripții medicale emise de un oftalmolog, asigurând astfel că angajații își pot achiziționa ochelari de vedere sau lentile de contact necesare pentru corecția vizuală. Această inițiativă vine în sprijinul sănătății vizuale și a eficienței la locul de muncă, conform legislației privind securitatea și sănătatea în muncă.

Ce sume de bani primesc angajații

Angajații vor primi până la 3.000 de lei pentru achiziționarea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact, distribuiți astfel: 500 de lei pentru rame și 2.500 de lei pentru lentile. În plus, aceștia vor beneficia și de decontarea consultațiilor oftalmologice și a manoperei necesare realizării ochelarilor.

Această măsură este aliniată cu Directiva Consiliului UE privind condițiile minime de securitate și sănătate pentru lucrul la monitor. În același timp, jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene a consolidat necesitatea acestei măsuri, oferind un sprijin financiar suplimentar pentru personalul implicat în activități de monitorizare continuă.

Citește și Jobul din România pentru care se oferă salariu de 4000 de euro pe lună. În ciuda sumei uriașe, nu se găsesc angajați!

Când primesc salariații banii

Voucherele se acordă o dată la doi ani, dar în cazul modificării diagnosticului oftalmologic, angajații pot primi decontarea pentru preschimbarea lentilelor în orice moment.

Dacă diagnosticul rămâne neschimbat, tichetele pentru ochelari noi se vor acorda la fiecare doi ani, garantând astfel menținerea unei viziuni optime pentru angajații Înaltei Curți.

Dacă valoarea achizițiilor este mai mică decât plafonul maxim, se va deconta valoarea reală a facturii. În caz contrar, dacă suma depășește plafonul, angajatorul va deconta suma maximă prevăzută de lege.

Compartimentul de prevenire și protecție în domeniul securității și sănătății în muncă va monitoriza toate aceste proceduri, pentru a se asigura că toți angajații beneficiază de drepturile prevăzute.

Această măsură reflectă angajamentul ÎCCJ de a sprijini sănătatea angajaților săi și de a îmbunătăți condițiile de muncă pentru o performanță optimă în activitățile zilnice.

Citește și Motivul pentru care șefa unui magazin le-a interzis angajaților să meargă la toaletă în timpul programului: „Mai bine faci pe tine”!

Digisport.ro
Ilie Năstase, reacție tranșantă după ce Ion Țiriac i-a anunțat divorțul
Stirile PROTV
Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Ce ingrediente se regăsesc în salamul Victoria! Puțină lume citește eticheta produsului înainte să-l cumpere
EVZ.ro
Cum a ajuns Oana Zăvoranu la vrăjitoare. Cine a convins-o că i se fac farmece
Spynews.ro
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Fosta soție a lui Alin Oprea, Larisa Uță, dezvăluiri după 3 ani de la divorț „Nu puteam să plâng, voiam să urlu”
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Pot exploda telefoanele, precum pagerele Hezbollah? Răspunsul fizicianului Cristian Presură
EVZ.ro
Larisa Uță a răspuns la întrebarea: ”I-ai cerut 250.000 euro?” Ce avere are de împărțit cu Alin Oprea, după divorț
Spynews
Ordin pentru fumători. Unde le va impune UE românilor să nu mai fumeze: „E ceva de disciplină”
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
CINE va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR în ALEGERI
Mediaflux
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!
Shtiu.ro