05 sept. 2024 | 08:15

La 87 de ani, Papa Francisc a început cea mai lungă călătorie a pontificatului său. În 12 zile, va zbura 32.000 de km, ce țări va vizita

Știri generale
La 87 de ani, Papa Francisc a început cea mai lungă călătorie a pontificatului său. În 12 zile, va zbura 32.000 de km, ce țări va vizita
La 87 de ani, Papa Francisc a inceput cea mai lunga calatorie a pontificatului sau

Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, se pregătește pentru cea mai lungă călătorie a pontificatului său. Acesta va vizita câteva regiuni în care influența Bisericii Catolice este în creștere. Călătoria va dura nu mai puțin de 12 zile, iar Suveranul Pontif va ajunge în destinații exotice și diverse, oferindu-i oportunitatea de a întâlni credincioși și lideri religioși de pe diferite continente.

Unde va fi prima oprire a lui Papa Francisc

Prima oprire a Papei va fi în Jakarta, capitala Indoneziei, între 3 și 6 septembrie. Aici, Suveranul Pontif va avea o agendă plină, având ca punct central dialogul interreligios.

În data de 5 septembrie, Papa Francisc va participa la o întâlnire interconfesională la moscheea Istiklal, cea mai mare moschee din Asia de Sud-Est.

Aici, el va semna o declarație comună împreună cu Marele Imam, Nasaruddin Umar, promovând pacea și înțelegerea între creștini și musulmani. Aceasta va fi o etapă importantă în consolidarea relațiilor dintre cele două religii într-o țară unde majoritatea populației este musulmană.

Papa Francisc va mai avea întâlniri oficiale cu președintele Joko Widodo și va oficia o slujbă pe un stadion uriaș, adunând mii de credincioși. Aceasta marchează a treia vizită a unui papă în Indonezia, după cele efectuate de Paul al VI-lea și Ioan Paul al II-lea.

Probleme sociale și ecologice în Papua Noua Guinee

Între 6 și 9 septembrie, Papa Francisc va vizita Papua Noua Guinee, o țară afectată de conflicte și instabilitate. Aici, Suveranul Pontif va pune accentul pe probleme sociale, cu întâlniri planificate cu copii ai străzii și cu grupuri locale.

De asemenea, mediul va fi un subiect central, dată fiind situația gravă a despăduririlor și catastrofelor naturale din regiune. Se așteaptă ca Papa să reitereze apelurile sale pentru protecția planetei, tema ecologiei fiind una dintre preocupările constante ale pontificatului său.

Citește și Mormântul lui Papa Francisc, pregătit deja. Biserica în care Suveranul Pontif a ales să fie înmormântat!

Timorul de Est și Singapore. Misiune catolică

Călătoria continuă în Timorul de Est între 9 și 11 septembrie, o țară unde 97% din populație este catolică. Aici, Papa Francisc va aborda subiecte delicate, cum ar fi violența sexuală în cadrul Bisericii.

Vizita sa vine pe fondul scandalului Belo, un fost episcop acuzat de abuzuri sexuale, ceea ce a adus Biserica Catolică în centrul atenției publice. Ultima oprire a călătoriei va fi în Singapore, între 11 și 13 septembrie, unde Papa va petrece 48 de ore.

În acest oraș-stat cosmopolit, catolicii reprezintă doar 8% din populație, dar Francisc își continuă eforturile de a evangheliza ”periferiile” lumii, un obiectiv major al pontificatului său.

Chiar și la 87 de ani și cu probleme de sănătate recente, Papa Francisc își urmează chemarea de a răspândi mesajul de pace și solidaritate, explorând cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Citește și Papa Francisc, anunț despre cel de-al Treilea Război Mondial: „Câmpul de luptă este Ucraina”!

Digisport.ro
Cristiano Ronaldo, făcut praf de o legendă după ce a ajuns la 900 de goluri: "N-are nicio treabă cu fotbalul!"
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Sorana Cîrstea, mesaj de dragoste pentru Țiriac Junior de ziua lui. Ce i-a transmis tenismena iubitului ei
Spynews.ro
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
PRO TV
Cel mai frumos cuplu latino, apariție de senzație pe covorul roșu! Penelope Cruz și Javier Bardem, imaginea perfecțiunii
Adevarul
Cine sunt românii aflați pe lista Europol a celor mai periculoși infractori căutați. Unul dintre ei, căutat pentru o crimă din 1991
BZI.ro
Andreea Bălan, într-o rochie transparentă complet! Fanii au rămas uimiți de ținuta îndrăzneață
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Povestea de dragoste neștiută dintre Ilinca Vandici și Alin Cocoș: au fost împreună doi ani, însă ea a fost părăsită: „S-a despărțit de mine. Mi-a spus...”
Parteneri
Se schimba data PASTELUI? Crestinatatea se pregateste pentru un moment istoric
Redactia.ro
Țara în care femeile trăiesc peste 100 de ani. Ce mănâncă mereu și care e secretul longevității
Click.ro
„Canibalul din Volgograd” s-a întors acasă, după ce a luptat în Ucraina. Cazul lui a zguduit societatea rusă acum un deceniu
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Vestea anului despre Autostrada Sibiu-Pitești. Ce se întâmplă cu tunelul
EVZ.ro
Marian Mexicanu și Ana, primele declarații după ce s-a căsătorit și și-a botezat fiica! Cele mai frumoase imagini de la eveniment: ”Nu am cuvinte, sunt un om împlinit”
Spynews
Dunărea a făcut prăpăd în Ungaria. România e în alertă. Când ajunge viitura la noi
Capital.ro
De ce relațiile lui Jennifer Lopez nu rezistă. Fostul soț al artistei a făcut declarații controversate: „Am avut inima zdrobită”
Avantaje
VLADIMIR PUTIN, UMILIT! Șoc TOTAL în RUSIA! Nimeni nu se AȘTEPTA
Mediaflux
Meko sărbătorește cinci ani de relație cu amanta! Recent, luptătorul a aniversat 16 ani de căsătorie cu soția | VIDEO
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cu cât se vinde o garsonieră din București, situată într-un beci. Are un singur geam pentru aerisire, dar prețul e uriaș
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro