15 aug. 2024 | 18:47

Ce nu fac piloții niciodată când sunt pasageri în avion. E ilegal și periculos, mulți români nu țin cont de aceste 5 reguli

Diverse
Ce nu fac piloții niciodată când sunt pasageri în avion. E ilegal și periculos, mulți români nu țin cont de aceste 5 reguli
Ce nu fac pilotii niciodata cand sunt pasageri in avion

Piloții de avion, cu experiența lor vastă, oferă o perspectivă valoroasă despre comportamentele pe care ar trebui să le evităm atunci când zburăm. Deși multe dintre regulile lor par banale, ignorarea acestora poate conduce la situații neplăcute și chiar periculoase. Iată cinci dintre principalele reguli pe care piloții le respectă cu strictețe atunci când sunt pasageri, dar care adesea sunt neglijate de alții.

5 reguli pe care le respectă piloții atunci când sunt pasageri

Respectarea acestor reguli nu este doar o chestiune de confort personal, ci și de siguranță și eficiență în timpul zborului. Piloții, cu experiența și cunoștințele lor, demonstrează importanța acestor practici și oferă exemple valoroase pentru toți pasagerii.

  • Nu vă descălțați când mergeți la toaletă

Una dintre cele mai frecvente greșeli făcute de pasageri este să își scoată pantofii atunci când merg la toaletă. Stefán Dór Arnarsson, pilot la compania islandeză PLAY, subliniază importanța păstrării încălțămintei, chiar și în aceste momente.

”Gândul de a pune piciorul într-o toaletă unde ar putea fi urină sau alte fluide corporale îi descurajează pe majoritatea pasagerilor, dar se pare că unii încă aleg să meargă la baie fără pantofi — și chiar fără șosete.

‘Niciodată nu aș merge la baie desculță,’ a declarat Michelle Gooris, pilotă de linie charter și autoare de bloguri sub pseudonimul Dutch Pilot Girl. ‘Cât de nebunesc este asta?’”, a declarat Stefán Dór Arnarsson pentru HuffPost.

  • Nu vă ridicați în picioare înainte ca avionul să ajungă la zona de îmbarcare

Un alt comportament pe care piloții îl evită este ridicarea în picioare pe culoar înainte ca avionul să fi ajuns la poartă și centura de siguranță să fie eliberată. Michelle Gooris, pilotă de linie charter, avertizează că acest lucru nu este doar ilegal, dar și periculos.

”Nu m-aș ridica niciodată în picioare pe culoar atunci când avionul nu a ajuns încă la poartă și centura de siguranță este încă fixată”, a spus Gooris.

”Nu numai că este ilegal să vă scoateți centura de siguranță în timp ce lumina este încă aprinsă, dar poate fi și periculos”, a adăugat ea.

  • Nu călătoriți fără o băutură

Jeanie Carter, pilot pentru Wheels Up, recomandă întotdeauna să se ia o băutură de la aeroport înainte de îmbarcare. În situații precum zborurile scurte sau turbulențele severe, însoțitorii de bord nu pot servi băuturi, iar acest lucru poate lăsa pasagerii fără apă.

”Întotdeauna mă opresc la magazin sau oriunde se vinde apă îmbuteliată și iau una la bord”, a declarat Carter.

  • Nu intrați în panică din cauza turbulențelor

Turbulențele sunt frecvente și, de obicei, nu prezintă un pericol real, spune Carter. Este important să rămâneți calm și să urmați instrucțiunile echipajului de zbor.

”Turbulențele sunt o neplăcere pentru majoritatea, dar avionul nu va cădea”, a spus Carter.

”Și, de obicei, nu este deloc periculos, atâta timp cât urmați instrucțiunile echipajului de zbor – rămâneți pe scaun și purtați centura de siguranță atunci când vi se cere să faceți acest lucru.”, a mai spus el.

Citește și De ce nu zboară avioanele în linie dreaptă. Secretul uimitor pe care îl știu doar piloții!

  • Nu puneți ambele bagaje în compartimentul de deasupra capului

Jeanie Carter subliniază că respectarea regulilor privind bagajele este crucială pentru confortul tuturor pasagerilor. Bagajele trebuie să fie limitate la un singur bagaj de mână și un obiect personal.

”Dacă toată lumea ar respecta această regulă, călătoria ar fi mult mai plăcută pentru toată lumea,” spune Carter. Aceasta practică simplă contribuie la organizarea eficientă a spațiului în cabina avionului.

Citește și De ce piloții nu trebuie să mânânce același fel de mâncare înainte de zbor. Motivul e uimitor, nu te-ai fi gândit la asta!

Digisport.ro
Un milionar român la Paris: ”Bă, ce sărac e ăsta, vai mama lui”. Ce obișnuiește să facă în Capitală: ”E mult mai ieftin”
Stirile PROTV
Ploaie de drone ucrainene deasupra Rusiei. Câte au fost doborâte de forțele lui Putin
PlaySport
INCREDIBIL! Cum arată nevasta mult mai tânără a lui Boris Becker! Cei doi s-au căsătorit în Portofino. Femeia e fiica unui lider politic și câștigă milioane anual
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Suma pe care o primesc Mane Voicu și Ioana State pentru participarea la Asia Express 2024. Antena 1 le umple conturile
EVZ.ro
Ți-ai pierdut telefonul? Acum îl poți depista și offline. Ce pași trebuie să urmezi
Spynews.ro
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Show-ul grotesc al proxenetului român care a fost condamnat în Marea Britanie. Bărbatul s-a filmat în timp ce arunca cu banii
BZI.ro
Irina Columbeanu este o domnișoară elegantă! Cum arată dormitorul ei din vila în care locuiește
Sport.ro
FOTO Cea mai atrăgătoare hocheistă a revenit la prima pasiune. Ședința foto cu care și-a pus fanii pe jar
Viva.ro
Laura Cosoi arată TOP la 42 de ani: decoleteu adânc, rochie mulată și transparentă și asta nu e tot. Are patru copii, dar i-a lăsat mască pe mulți cu silueta ei
Parteneri
Marcel Ciolacu, prima apariție publică alături de soție după mulți ani. Cum arată nevasta premierului
Redactia.ro
Medana, replică tranșantă pentru Larisa Uță, fosta soție a lui Alin Oprea! Ce spune artistul: „Suportă cu greu, săraca”
Click.ro
Corespondență din Ungaria după ce Dunărea s-a revărsat. Satul acoperit de ape, în care localnicii au înlocuit mașinile cu bărcile
Digi24
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Scăpați rapid de scamele de pe hainele negre. Metode testate
EVZ.ro
Lambada se externează după ce a devenit mamă pentru a treia oară. Cine îi este alături în aceste momente / PAPARAZZI
Spynews
Moment critic pentru Ungaria. Viktor Orban anunță zile grele: NU cerșim!
Capital.ro
La 10 ani după separare, Diana Dumitrescu a dezvăluit adevăratul motiv al divorțului de Ducu Ion. A avut Adela Popescu vreo legătură?
Avantaje
ANUNȚ privind ADEVERINȚELE! TOȚI SENIORII sunt VIZAȚI
Mediaflux
Alina Marymar, declarație de dragoste pentru Tzancă Uraganu, la scurt timp dupa ce Lambada a fost externată: ”Un bărbat care...”
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro