10 aug. 2024 | 17:04

Testul IQ la care 8 din 10 nu știu răspunsul! Câte greșeli sunt în această imagine rurală? Doar geniile le pot depista

Diverse
Testul IQ la care 8 din 10 nu știu răspunsul! Câte greșeli sunt în această imagine rurală? Doar geniile le pot depista
Testul IQ la care 8 din 10 nu stiu raspunsul

Pentru cei care doresc să își testeze abilitățile cognitive și atenția la detalii, un nou test IQ provocator a apărut pe rețelele sociale. Acesta nu este doar un test de observație, ci și o provocare pentru raționamentul logic. Sarcina este de a găsi trei defecte într-o scenă rurală într-un interval de doar 12 secunde. Pare simplu, dar în realitate, doar 8 din 10 persoane reușesc să-l rezolve!

Testul IQ care face furori pe internet

Pentru a rezolva acest test, trebuie să fii extrem de atent la detalii. În imaginea rurală prezentată, sunt ascunse două diferențe evidente și una subtilă.

Primul defect major pe care îl vei observa este direcția în care curge fumul din coșul casei. În mod normal, fumul ar trebui să urmeze direcția vântului, dar în imagine, acesta curge în direcția opusă a copacului.

Această anomalie este un indiciu clar că ceva nu este în regulă cu scena. Al doilea defect semnificativ este lipsa unei uși de la casă. Orice structură rezidențială obișnuită ar trebui să aibă o ușă, iar absența acesteia în imagine este un alt detaliu care iese în evidență.

Soluția testului care i-a împărțit pe internauți în mai multe tabere

Acest test IQ este conceput pentru a evalua nu doar capacitatea de observație, ci și raționamentul logic al participanților. Scenariile și detaliile sunt prezentate într-un mod care te provoacă să gândești rapid și să identifici neregularitățile.

În timp ce unele greșeli sunt evidente, altele sunt mai subtile și necesită o observație atentă. Dacă nu reușești să identifici greșelile în limita de timp, iată răspunsurile: fumul curge în direcția greșită, casa nu are ușă, iar copacul este plasat într-o poziție nerealistă în raport cu restul scenei. Vezi imaginea cu greșelile încercuite în galeria FOTO a acestui articol!

Acest test nu doar că te ajută să îți exersezi abilitățile cognitive, dar și să îți îmbunătățești atenția la detalii. Încearcă să rezolvi acest puzzle și să îți demonstrezi ingeniozitatea. Ai reușit să găsești cele trei greșeli?

Vezi și O iluzie optică bizară transformă fețele pe care le privești în monștri înfricoșători. Cum îți păcălește creierul și cum funcționează!

Câte tipuri de teste IQ există

Există diverse teste de inteligență care ne permit să ne evaluăm abilitățile cognitive și să ne distrăm în același timp. Iată câteva dintre cele mai populare categorii:

  • Teste de inteligență non-verbală – Aceste teste evaluează abilitățile cognitive prin intermediul imaginilor și ilustrațiilor. Exemple de astfel de teste includ recunoașterea patternurilor, identificarea formelor și rezolvarea puzzle-urilor vizuale.
  • Teste de inteligență verbală – Aceste teste se bazează pe cuvinte și expresii pentru a măsura abilitățile cognitive. Ele pot include exerciții de sinonime, antonime sau analogii, ajutând astfel la evaluarea vocabularului și a capacității de raționament verbal.
  • Teste de inteligență culturală – Aceste teste folosesc cunoștințe generale și culturale pentru a examina abilitățile cognitive. Pot include întrebări de geografie, istorie, literatură sau artă, reflectând astfel amploarea cunoștințelor culturale ale individului.
  • Teste de inteligență matematică – Aceste teste sunt axate pe probleme matematice și sunt utilizate pentru a evalua abilități cognitive în domeniul matematic. Exemplele includ teste de logică, aritmetică și geometrie, care provoacă gândirea analitică și rezolvarea de probleme.

Aceste tipuri de teste nu doar că ajută la evaluarea inteligenței, dar pot oferi și o experiență plăcută și educativă.

Vezi și Test de inteligenţă din alte vremuri. Găseşte cele 14 greşeli din imaginea veche!!

Digisport.ro
Ilie Năstase, reacție tranșantă după ce Ion Țiriac i-a anunțat divorțul
Stirile PROTV
Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Bruneta cu 16 ani mai tânără care a înlocuit-o pe Cristina Ich! Imaginile care au scăpat pe internet
ProActual
Ce ingrediente se regăsesc în salamul Victoria! Puțină lume citește eticheta produsului înainte să-l cumpere
EVZ.ro
Cum a ajuns Oana Zăvoranu la vrăjitoare. Cine a convins-o că i se fac farmece
Spynews.ro
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Fosta soție a lui Alin Oprea, Larisa Uță, dezvăluiri după 3 ani de la divorț „Nu puteam să plâng, voiam să urlu”
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Pot exploda telefoanele, precum pagerele Hezbollah? Răspunsul fizicianului Cristian Presură
EVZ.ro
Larisa Uță a răspuns la întrebarea: ”I-ai cerut 250.000 euro?” Ce avere are de împărțit cu Alin Oprea, după divorț
Spynews
Ungurii dau lovitura în România! Tun imens chiar la București
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
CINE va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR în ALEGERI
Mediaflux
Lora se căsătorește mâine cu Ionuț Ghenu! Cei doi îndrăgostiți devin soț și soție după ce au amânat nunta timp de patru ani / VIDEO
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Cum arăta Ioana State de la Asia Express la începutul carierei de comediantă. Imagini cu ea de la prima apariție la iUmor
Antena 1
De unde vine expresia 'a da milităria jos din pod'! Nu te-ai fi gândit!
Shtiu.ro