10 aug. 2024 | 14:54

CTP intervine în scandalul morților de la Spitalul Sf. Pantelimon. Ce a putut să dezvăluie despre cele două doctorițe: “M-am interesat”

News
CTP intervine în scandalul morților de la Spitalul Sf. Pantelimon. Ce a putut să dezvăluie despre cele două doctorițe: “M-am interesat”
CTP intervine in scandalul mortilor de la Spitalul Sf. Pantelimon

Recentul scandal de la Spitalul Sf. Pantelimon a șocat întreaga țară, fiind vorba despre două doctorițe acuzate de omor calificat. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat situația în detaliu și a prezentat perspective îngrijorătoare despre motivele care ar putea sta în spatele acțiunilor acestor medici. Comentariile sale au generat un val de reacții și speculații asupra motivelor și implicațiilor acestui caz.

Scandalul de la Spitalul Sf. Pantelimon

Arestarea celor două doctorițe de la Spitalul Sf. Pantelimon a venit în urma unor acuzații grave potrivit cărora acestea ar fi acționat cu intenția de a suprima viața pacienților.

Procurorii au descoperit că medicii ar fi redus deliberat doza de noradrenalină, un medicament esențial pentru menținerea tensiunii arteriale, ceea ce a condus la decesul rapid al pacienților.

Patru angajați ai spitalului au fost audiați, iar două doctorițe au fost reținute preventiv pentru 30 de zile pentru tentativă de omor și omor calificat, în timp ce o asistentă a fost plasată sub control judiciar pentru mărturie mincinoasă.

Cum a comentat cazul CTP

Cristian Tudor Popescu a comentat acest caz pe Facebook, aducând în discuție motivele posibile care ar fi putut să stea în spatele acțiunilor celor două doctorițe.

Într-o postare intitulată ”Doamnele cu Coasa și Ballastexistenzen”, CTP a sugerat că ”eficientizarea” ar putea fi un motiv cheie. Potrivit jurnalistului, nu există dovezi că medicii ar fi câștigat bani suplimentari sau ar fi fost recompensați pentru ”rulajul” de pacienți morți.

”M-am interesat: nu câștigă bani în plus în funcție de „rulajul” morți-vii în secțiile ATI. Nu sunt felicitate și promovate pentru că fac economii la noradrenalină. Atunci?

Răspunsul cred că se află în spatele cuvântului ”eficientizare”. Au decis doamnele doctor, la un spital de stat, că bolnavii în stare gravă nu e eficient pentru societate să mai fie ținuți în viață. Prin urmare, le-au redus de zeci de ori dozele de ”Nora”, ceea ce i-a omorât rapid și în număr considerabil.

N-au menționat operațiunea în fișele medicale, cifrele rămânând doar în memoria injectomatelor, unde le-au găsit procurorii – Doamnele cu Coasa erau perfect conștiente de ilegalitatea ucigașă pe care o comiteau. Dar, ”eficientizau”…”, precizează CTP.

Astfel, celebrul jurnalist speculează că dorința de a eficientiza resursele și de a reduce costurile ar fi putut duce la aceste acțiuni extrem de grave.

Citește și Se complică dosarul Pantelimon. Ce s-a descoperit acasă la una dintre doctorițele arestate!

Comparația uluitoare pe care a făcut-o jurnalistul

CTP a făcut o comparație șocantă între metodele folosite de doctorițele de la Spitalul Sf. Pantelimon și practicile naziste din perioada celui de-al Treilea Reich.

El a comparat reducerea deliberată a tratamentului la pacienții grav bolnavi cu ”Aktion T-4”, un program nazist de exterminare a pacienților cu afecțiuni cronice și psihice.

Potrivit jurnalistului, acest program a fost caracterizat printr-o reducere treptată a tratamentului, urmată de moartea pacienților, similar cu metoda observată în acest caz.

Comentariile lui CTP au stârnit controverse și au generat o discuție amplă în spațiul public. Postarea sa a adunat rapid sute de reacții și comentarii, evidențiind îngrijorarea și indignarea publicului față de gravitatea acestor acuzații.

Într-un moment de criză pentru sistemul medical din România, întrebările și observațiile lui CTP subliniază necesitatea unei anchete transparente și a unor reforme în gestionarea și supravegherea instituțiilor medicale. Vezi întreaga postare a jurnalistului în galeria FOTO a acestui articol!

Citește și Cine sunt cele două doctorițe arestate de la Spitalul Sf. Pantelimon. Numele și vârsta lor s-au aflat, una dintre ele are porecla ”Doamna cu coasa”!

Digisport.ro
De la "țeapă" la "lovitură": englezii au făcut topul transferurilor la Tottenham! Locul ocupat de Radu Drăgușin
Stirile PROTV
Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive
PlaySport
Apariție INCREDIBILĂ a Iriney Shayk! Cum a fost surprinsă pe stradă fosta lui Cristiano Ronaldo
Ego.ro
Cine este tatăl copilului Ancăi Dumitra? Diferența de vârstă imensă dintre cei doi
ProActual
Reacția unui român după ce a fost refuzat pe internet de o tânără: „Tu ești mai presus, oare?”
EVZ.ro
Cutremur în mass-media. Dispare după o activitate de 20 de ani
Spynews.ro
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
PRO TV
Ce tratament pentru cancer ar fi urmat Kate Middleton, pe ascuns, în Statele Unite. ”Nu a fost chimioterapie”. Familia Regală neagă tot
Adevarul
Secretele satului legendar din Munții Șureanu: „Locuitorii își spun daci, au datini nemaiîntâlnite și porecle de animale”
BZI.ro
Voluptoasa Maria Tebieș, de la Insula Iubirii, a spus cum vrea să fie viitorul iubit! Ispita nu a fost încântată nici de Dany Boy și nici de Cornel
Sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless, iar reacțiile au fost pe măsură
Viva.ro
Ce se observă pe chipul Biancăi Drăgușanu când renunță de tot la machiaj! Chiar ea a recunoscut că e grav
Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Miley Cyrus, dată în judecată pentru „Flowers”. Acuzații de plagiat după Bruno Mars
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Ungaria pune stop la graniță. Ungurii vor să schimbe regulile în UE. Anunț de la Budapesta
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro