06 aug. 2024 | 17:16

Detalii mai puțin știute despre gimnastele Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu. Cine sunt cele două, de fapt

Sport
Detalii mai puțin știute despre gimnastele Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu. Cine sunt cele două, de fapt
Detalii mai puțin știute despre gimnastele Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu. Cine sunt cele două, de fapt

Numele gimnastelor Sabrina Voinea și Ana Maria Bărbosu sunt pe buzele tuturor zilele acestea, după scandalul de la Paris. Fetele au evoluat în finala de la sol, unde aveau șanse la medalii olimpice, însă niciuna dintre ele nu a urcat pe podium. Cine sunt Sabrina Voinea, gimnasta care a anunțat că se retrage după experiența de la Paris, și Ana Maria Bărbosu, sportiva căreia i-a fost retras bronzul olimpic.

Cine este Sabrina Voinea

Gimnasta Sabrina Voinea are 17 ani și este antrenată de mama ei, fosta gimnastă Camelia Voinea. S-a născut pe 4 iunie 2007 la Constanța și a început să practice gimnastica la o vârstă fragedă. Are în palmares medalii de aur la bârnă și la sol, la Cupa Mondială de la Doha din 2023, aur la Campionatele Europene din 2022, la gimnastică artistică, bronz la sol și argint în finala pe echipe.

Luni, 5 august, a evoluat în finala de la Paris, la sol. În urma exercițiului, s-a clasat pe locul 5 și a făcut contestație, dar arbitrele nu i-au aprobat-o, astfel că punctajul ei a rămas neschimbat. Sabrina Voinea spune că i-a fost arătată o imagine dintr-o altă competiție, în care a pășit în afara covorului și afirmă că în finala de la JO a executat foarte bine fiecare diagonală de la sol.

În urma acuzațiilor aduse și a scandalului izbucnit, mama și antrenoarea ei, Camelia Voinea, a anunțat, printr-o postare pe Facebook, că Sabrina își încheie cariera de gimnastă în urma acestei experiențe de la Jocurile Olimpice.

”Sabrina nu a ieșit din covor la nicio linie acrobatică, sunt toate aici, merita medalie! Noi astăzi aici am întrerupt gimnastica, pentru drepturile noastre nu se zbate nimeni! Vă iubim infinit pe toți cei care ne-ați susținut. Atât am putut suporta!”, a scris Camelia Voinea, pe Facebook.

Ce premii are Ana Maria Bărbosu

Colega ei, Ana Maria Bărbosu, a ieșit pe locul 3 în finala de la sol și ar fi trebuit să urce pe podium, pentru a primi medalia de bronz. Gimnasta din Statele Unite, aflată pe locul 4, a făcut contestație, iar arbitrele i-au mărit nota, astfel că i-a luat locul în clasament Anei.

Gimnasta româncă s-a născut pe 26 iulie 2006 la Focșani. Primele medalii de aur din carieră le-a câștigat la Campionatul European din anul 2020. A obținut aurul la sărituri, la paralele, la bârnă și la sol. În 2022 a participat la Cupa Mondială de Gimnastică Artistică, unde a obținut o medalie de aur și una de bronz. După finala de la Paris 2024 și medalia de bronz ratată, Ana Bărbosu a declarat că a făcut un exercițiu bun și că a fost dezamăgită când a coborât pe locul 4.

”Mi-este ruşine pentru că am mai şi urcat acolo sus. Îmi pare rău, pentru că aş fi putut duce din nou România pe podium la gimnastică. A fost… Staţi să-mi aleg cuvintele. A fost o finală la care nu mă aşteptam. În primul rând am plâns două zile încontinuu până acum pentru că am ajuns în finală şi m-am gândit că mai bine plâng înainte de finală… şi când am văzut că am făcut cel mai bun exerciţiu de la această competiţie, am fost foarte mândră de mine. Şi sunt în continuare. Când am văzut că sunt pe trei m-am gândit că duc din nou România pe podium la Olimpiadă la gimnastică.

Şi apoi a fost decizia arbitrilor să schimbe chestia asta. Cam multe se întâmplă. Sunt dezamăgită de această decizie şi ştiu în inima mea că am făcut tot ce am putut. Ştiu că primul rezultat a fost… Nu vreau să trec peste calculele arbitrelor, dar ce este în inima mea este în inima mea şi vă daţi seama că mi-aş fi dorit mai mult să fie România pe locul trei decât tot America”, a spus românca, potrivit Agerpres.

Parteneri
Ce gest impresionant a făcut soțul Ancăi Molnar la trei luni de la moartea soției. Mesajul care a surprins pe toată lumea
Redactia.ro
Ceaiul care te va ajuta să dormi ca un bebeluș. E preparat din coaja unui fruct regăsit în orice magazin
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Alin Oprea neagă acuzațiile fostei soții: Este o invenție
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Klaus Iohannis este vinovat! Înseamnă ultima TRAGEDIE
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
CHIRICHEȘ, ÎN IPOSTAZE INDECENT de GUSTOASE. Foame mare pe tușă
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro