05 aug. 2024 | 16:48

Orașul din România cu cei mai mulți milionari. Nu este vorba despre București, nu te-ai fi așteptat

Social
Orașul din România cu cei mai mulți milionari. Nu este vorba despre București, nu te-ai fi așteptat
Orașul din România cu cei mai mulți milionari. Nu este vorba despre București, nu te-ai fi așteptat

Un oraș din România a depășit Bucureștiul sau Clujul în ceea ce privește numărul oamenilor bogați, raportat la populație. Aici se află 20 de afaceriști care sunt în topul celor mai bogați oameni din România și care au o avere cumulată de un miliard de euro.

Orașul în care sunt cei mai mulți milionari

Atunci când ne gândim la orașele cu cei mai bogați oameni, mulți au tendința să creadă că Bucureștiul sau Clujul domină clasamentul milionarilor. Lucrurile nu stau deloc așa, pentru că cei mai mulți oameni bogați din România sunt concentrați în orașul de la malul mării.

20 dintre milionarii români provin din Constanța și au o avere cumulată de un miliard de euro. Aceștia s-au îmbogățit din afaceri în domeniul imobiliar, dar și din activități petroliere sau navale. Cel mai bogat om de afaceri din Constanța este Gabriel Comănescu, care deține Grupul Servicii Petroliere (GSP Offshore).

În prezent, averea lui este estimată la 220-280 de milioane de euro. Economiștii spun că averea acestuia ar urma să crească și mai mult în următorii ani, fiind implicat într-un proiect finanțat de Uniunea Europeană.

Hagi, în topul milionarilor din Constanța

Pe lista celor mai bogați constănțeni sunt și sportivi. Gheorghe Hagi a investit o parte din banii câștigați în cariera sportivă atât în sport, în baza de pregătire de la malul mării, cât și în turism și imobiliare. Regele are un hotel în stațiunea Mamaia, de mai mulți ani, iar averea lui este estimată de Capital la aproximativ 30 de milioane de euro.

Și Simona Halep a adunat o sumă considerabilă de bani până la această vârstă. Sportiva are în jur de 50 de milioane de euro avere, bani pe care i-a investit în imobiliare, dar și în afaceri din domeniul turismului.

Unul dintre cei mai bogați oameni de afaceri din Constanța este însă Bogdan Idu, proprietarul companiei Idu Shipping & Services, pe care a preluat-o de la tatăl lui. Potrivit Capital, acesta are o avere care se apropie de 220 de milioane de euro în 2024.

Mohammad Murad se numără, de asemenea, printre cei mai bogați oameni de afaceri din Constanța. Originar din Liban, afaceristul are business-uri în domeniul turismului și are o avere estimată la 130-150 de milioane de euro. Dincolo de afaceri, milionarul s-a implicat și în politică.

Gheorghe Bosânceanu, proprietarul Șantierului Naval Constanța, se laudă și el cu o avere estimată între 93 și 95 milioane de euro. Afacerile sale includ reparația și construcția de nave și echipamente marine, potrivit informațiilor din presa locală.

Parteneri
De ce sunt evreii atât de bogați și inteligenți. Gestul pe care-l fac femeile din Israel în timpul sarcinii
Redactia.ro
Tunelurile vechi de aproape 130 de ani care leagă două orașe importante pe sub munți. De ce au fost abandonate
Click.ro
Cine este polițistul local care nu l-a lăsat pe Nicușor Dan să intre pe șantierul de la Piața Unirii
Digi24
Propunerea INDECENTĂ primită de Prințesa Diana de la un celebru miliardar. E INCREDIBIL ce a putut să-i spună!
Vocea.biz
Wow, ce rochie! Românca Romina Gingașu, soția miliardarului Piero Ferrari, apariție de senzație într-o ținută Dolce & Gabbana / FOTO
Unica.ro
Lisa Marie Presley, vizitată de stafia lui Elvis: Nu cred că au fost doar vise
EVZ.ro
Alertă medicală în România! Virusul care poate să te ucidă în 48 de ore a ajuns în spitale. A fost confirmat primul caz
Spynews
Decizie pentru toți proprietarii de locuințe. Toată lumea va plăti la stat. Obligație după 1 ianuarie 2026
Capital.ro
Imagini fabuloase din casa Andreei Raicu! Vedeta locuiește doar cu Honey și a investit o avere în vila de lux. Terasa, mare cât un teren de baschet, e amenajată ca în Bali
Avantaje
MII de pensionari, PUȘI pe LISTA de AȘTEPTARE. ANUNȚUL Casei de Pensii
Mediaflux
Elon Musk a pierdut 15 miliarde de dolari cu ultima afacere controversată! De ce a ajuns în această situație
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Cum arată Diandra Doris Moga după ce și-a topit acidul din buze. Cât de schimbată e ispita de la Insula Iubirii acum
Antena 1
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Shtiu.ro