05 aug. 2024 | 09:18

Moneda veche care valorează o avere și se vinde cu 276000 de dolari. Toți colecționarii o caută

Diverse
Moneda veche care valorează o avere și se vinde cu 276000 de dolari. Toți colecționarii o caută
Este una din monedele cele mai căutate la acest moment

Pentru pasionații de monede sau bancnote vechi, apare din când în când unul din acele momente în care ar face orice pentru un obiect rar pentru colecția lor. Dar, asta ar implica și sume foarte mari de bani. Este și cazul de față, în care vorbim despre moneda veche care valorează o avere și se vinde cu 276,000 de dolari.

Cât ești dispus să dai pentru a avea o raritate în colecție

Peste tot în lume există persoane care sunt pasionați de genul acesta de monede rare. Unii dintre ei, deja celebrități în această lume, dispun de colecții de o valoare imensă, dar și de potențial financiar substanțial pentru a-și asigura unele dintre cele mai rare obiecte de colecție.

Specialiștii spun că există anumite monede care au un design unic și care ar putea valora o avere, iar un colecționar adevărat știe care sunt aceste elemente de desgin pe care trebuie să le caute.

Moneda veche care valoreaza o avere si se vinde cu 276000 de dolari. Toti colectionarii o cauta

Monedele rare pot ajunge la o sumă considerabilă dacă au un design unic sau o eroare de batere, sau dacă au un tiraj redus. Dar, după cum bine se știe, cele mai căutate monede sunt adesea cele mai greu de găsit, cum ar fi moneda de 50 de pence Kew Gardens, din care există doar 210.000 în circulație, și toate doar în Marea Britanie.

Moneda veche care valorează o avere și se vinde cu 276,000 de dolari

O astfel de situație este și cea despre care vorbim astăzi, și care i-a determinat pe mulți colecționari să bage mâna adânc în buzunar. Moneda în cauză este foarte bine cunoscută și se numește dolarul Morgan din 1893, iar în lumea colecționarilor, acest obiect este unul dintre cele mai valoroase.

Conform specialiștilor, cea mai importantă caracteristică a monedei de 1 dolar este faptul că este compusă din 90% argint, iar restul este cupru. Strălucirea și greutatea sa o fac diferită de alte monede datorită acestei compoziții.

Moneda veche care valoreaza o avere si se vinde cu 276000 de dolari. Toti colectionarii o cauta

Un alt lucru de reținut este că pe avers se află Statuia Libertății cu 13 stele în jurul ei. Acest număr are o semnificație și reprezintă fiecare dintre coloniile originale pe care le-au avut Statele Unite. Pe revers se află figura unui vultur pleșuv cu aripile deschise care ține o ramură de măslin și săgeți, plus legendele „One Dollar”, „In God we Trust” și „United States of America”.

Această monedă își merită banii, și să o ai în colecție

Apărute într-o perioadă extrem de greea pentru economia SUA, conform datelor statistice, au fost fabricate 1 milion de astfel de monede.

Numărul mic de moned emise este, de fapt, motivul pentru care colecționarii sunt disperați să pună mâna pe ele. Valoarea pe care o plătesc depinde, de asemenea, de starea monedei, astfel încât, dacă aveți una, puteți obține mulți bani.

Moneda veche care valoreaza o avere si se vinde cu 276000 de dolari. Toti colectionarii o cauta

Ca fapt divers, începând cu august 2024, un dolar Morgan din 1893 în stare bună valorează între 200 și 1,650 de dolari. Cu toate acestea, pe piața liberă, dolarii de argint din 1893 în stare intactă, necirculată, se vând cu până la 40,000 de dolari.

Parteneri
Adevărul despre dispariția gemenilor din Târgu Jiu. Tatăl celor doi copii a spus totul despre adolescenți
Redactia.ro
Cine are prioritate într-o astfel de intersecție. Puțini șoferi cunosc răspunsul corect
Click.ro
O femeie care primea zilnic peste 100 de apeluri cu număr ascuns a descoperit că cel care o suna era soțul ei. Explicația bărbatului
Digi24
S-a aplecat și S-A VĂZUT TOT: Corina Bud, FĂRĂ lenjerie! Fanilor nu le-a venit să creadă că a apărut AȘA
Vocea.biz
Cum a aflat Victor Slav că iubita lui, Selina, l-a înșelat. S-a întâmplat înainte de Asia Express!
Unica.ro
Veste mare de la Buckingham. Kate se va transforma total
EVZ.ro
Bogdan de la Ploiești a anunțat despărțirea de Cristina Pucean! „Nu a fost vorba de trădare, înșelat”. De ce ar fi ajuns la separare din nou
Spynews
Adevărul despre Traian Băsescu. Nimeni n-a știut. Ce a făcut pe timpul lui Ceaușescu
Capital.ro
Ea are 27 de ani, el are 57 și tocmai au anunțat că vor deveni părinți: „Mama te așteaptă…”. Vedeta abia a divorțat anul trecut
Avantaje
Cine era ȘOFERUL MORT în accidentul de TRAMVAI! RĂSTURNARE ȘOCANTĂ de SITUAȚIE
Mediaflux
Descinderi acasă la Nuțu Cămătaru! Au fost găsite maimuțe, păsări răpitoare, cangur și alte exemplare exotice
Spynews.ro
Zodii ale căror vieți se îmbunătățesc semnificativ înainte de sfârșitul lunii septembrie 2024. Succesul bate la ușa lor
Realitatea.net
Cum arată acum fiica Adrianei Iliescu. Eliza a fost fotografiată recent alături de mama sa, într-o ipostază emoționantă
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro